reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no to dobrze :) dzięki Pirania
moi chłopcy do szkoły idą dopiero we wtorek więc jeszcze mają luzik :-) i ja
w poniedziałek napisałam do firm z allegro gdzie zamawiałam testy owu i ciążowe bo już powinny dojść i wiecie co się dowiedziałam ze dopiero wysyłają no normalnie myślałam ze zabije czekam już 2 tydzień porąbało ich czy jak szok , ciekawe czy zdążą dojść czy znowu będę musiała kupować:angry:

reklama
Witajcie z rana.

Krystianmartin czuc pozytywna energie, tak trzymac ;-) &&&&&&&&&&&&
Kevinka brak okresu to tez dobre wiesci :-) Niektorym jakos tak test wychodzi bardzo pozno, zatem testuj dalej, oby @ nie przyszla &&&&&&&&&&&
Maggie jak tam?
Verita z całym szacunkiem ale zeby sie wypowiedziec ze "te metody nie działaja" trzeba sie wczesniej bardzo przylozyc a z tego co pamietam srednio sie przykladalas. Ja jak pewnie wiesz zrobilam wiele i ponoc sie udalo, ma byc chlopczyk, a jesli tak bedzie to mysle ze wlasnie dzieki planowaniu. Gratuluje córeczki, napewno bedzie wspaniala :tak:

cześc dziewczyny
Niebieskie oczy sliczne zdjęcie, dzieciaczek fajowy, &&&&&&&&&&& za zdrowego synka.
kevinka bardzo sie ciesze ze dziewczyny mowia że to dziewczynka, ale wiesz jak lekarz nie potwierdzi to sie czeka jak na szpilkach. ale fakt nadzieje mam ogromne i emocje moje sięgają chyba zenitu. sama mysl że moge miec zdrową córeczkę powoduje u mnie szybsze bicie serce. Trzymam kciuki za brak @, czasami dziewczynom późno wychodzą testy.
krystian tak czytam i widzę ze jesteś przygotowana na 200%. Teraz odpoczywaj a od listopada będziemy Cie dopingować. fajnie że z m sie dogadałaś, czasami tak jest ze powie się sobie kilka niemiłych a tym bardziej nie przemyślnych słów. Ja przed majem tez kilka razy słyszałam że wariatka ze mnie i coś wymyślam ale później robił co prosiłam.
elmo super wyjazd na Makarską. Ja oszaleje do 16. ale powiem ci ze wczoraj tez nie wytrzymałam i poszłam do innego lekarza. Ale on powiedział ze w tym tygodniu to głupota robić USG, powiedziął że tak lukniemy czy wszystko Ok a pieniadze mo zwrócą i żebym przyszła za 3 tygodnie. Widziałam dziedzię, serce pięknie bilo, znowu było mignięcie od dolu i ptaka nie wiedziałam:tak:. USG trwało z 20 sekund ale spytałam się o płeć, powiedział że tak mniej więcej tylko wie. powiedział tak"nie widzę aby coś odstawało" wiem że to nic ale ja wiem ze na tym etapie ciąży u moich chłopców ptakole odstawały że hej i strasznie się ciesze ze tutaj nic nie odstaje. No nic wiem wariatka ze mnie, i tak muszę czekać do tego 16 ale ty mnie chyba rozumiesz. pomimo ze nadal nic pewnego nie wiem, jestem spokojniejsza. Ty kochana odpoczywaj i czekamy na relacje z wakacji.

Verita musze przyznać elmo rację, z tego co pamiętam to stosunek był chyba 2 dni przed owulacją i wtedy od razu juz mówiłaś że Ci nie wyszło i że z tego pewnie będzie dziewczyna. Więc nie powinnaś się wypowiadać że to planowanie nie działa. A tak jakbys miała wyliczyc to ile czynników spełnionych byś u siebie zaznaczyła.

maggi trzymam kciuki,

Co do bicia serca to ja z chlopca,i miałam 160 a teraz w 6 tyg było 110, a teraz juz 160. Więc raczej to się nie sprawdza.

przyznaje calkowita racje,ale wg prawdopodobienstwa powino sie udac :szok:. Druga ciaza byla z dokladnej owulacji i dziewczynka, trzecia jak sie okazalo potem bo studiowalam to chyba przez miesiac byla ok 2 dni przed owulacja, ze wspomaganiem tymi wszystkimi suplementami mojego zolniezyka :-D, zreszta do dzis nbierze wszystkie te tabletki mowi z edobrze wplywaja na niego :tak:, i jedno co zaluje ze nie powtorzylismy w dzien owulacji i nie uzylam sody ale balam sie podraznienia nie moge nawet kremow uzywac do rak :szok:. Tylko dalej sobie mysle ze jednak nie za barzo dziala bo przy drugiej ciazy bylo wszystko na syna razem z brokulami co dzien co 2 dzien zreszta w trzeciej tez i doszlam do wniosku ze niektorzy po prostu maja takie plemniki czy przyciaganie ze chyba nic z tego. Musza liczyc na nature. Ogolnie nie placze z tego powodu dobrze jest wazne ze sie udalo. Potem zaczelam czytac na innych forach na te tematy i pary 5 dni przed owulacja potrafia zrobic synow a w dniu owulacji corki ( my) wiec co ma byc to bedzie. Ale nie neguje w zadnyym wypadku tego co piszecie podpisuje sie nawet tylko mowie nie jazdemu dane :no:, mi nie

Matik klomifren to substancja czynna leku Clostilbegyt na stymulacje jajeczkowania, ja teraz jestem w trakcie 1 cyklu z tym lekiem.

Cos sie porobilo u mnie z ta owulacja, temperatura rosnie i spada, testy wychodza negatywne, wczoraj umieralam z bolu jajnikow, a test dwie kreski z tym ze druga jasniejsza od kontrolnej, 16,17 i 18 dc wychodzily u mnie dwie kreski z tym ze te testowe jasniejsze od kontrolnych, dzis rano jedna kreska-tylko testowa.Dzis 19 dc u mnie i dziwne ze nadal owulacji nie bylo. Ja juz nie wiem co sie dzieje, a dzis z bolu chodze po scianach.

polisia gratuluje serduszka :-)

no to dobrze :) dzięki Pirania
moi chłopcy do szkoły idą dopiero we wtorek więc jeszcze mają luzik :-) i ja
w poniedziałek napisałam do firm z allegro gdzie zamawiałam testy owu i ciążowe bo już powinny dojść i wiecie co się dowiedziałam ze dopiero wysyłają no normalnie myślałam ze zabije czekam już 2 tydzień porąbało ich czy jak szok , ciekawe czy zdążą dojść czy znowu będę musiała kupować:angry:

Co za d..e!! Mozna sie wkurzyc nooo! A patrylas na ebay czy wysylaja? Jesli masz PayPal to mozesz do mnie wyslac w UK a ja Ci przesle do Ciebie.

verita ponoc jest tak ze nieraz jajo przyciaga plemniki meskie a raz zenskie a raz oba pamietam jak beata wykupywala taki kalendarz z angli dosc drogie to bylo i oni na grupie kriw i czegos tam jeszcze obliczali w jakim miesiacu moze zajsc na corke itp :)

Verita, a jakie było prawdopodobieństwo, że powinno się udać? :-) Nawet robiąc wszystko i mając 80-90% prawdopodobieństwa nie możemy napisać, że coś nie działa bo trafiliśmy pechowo w 10-20%, liczą się statystyki, z ciekawości zerknij na naszą forumową tabelę, na razie skuteczność 100% ale zapewne z czasem pojawią się osoby, które zrobiły wiele a im się nie udało. Oczywiście w naszej tabeli jest za mało osób by mówić już o prawdopodobieństwie ale na in-gender to oceniano, prowadzono nawet badania na szczurach gdzie udowodniono, że dieta zwiększa szanse do 80-90%. Odstęp od owulacji to nieistotny albo mało istotny czynnik. Jeśli tylko M brał kilka suplementów to może zwiększyłaś szanse do 60%, jednak w te 40% wciąż łatwo trafić :-) Jeśli chcesz mieć 80-90% to trzeba bardzo restrykcyjną dietę wprowadzić, utrzymywać wysokie pH (a pH 7 to 50/50) aż do samej owulacji, zadbać o odpowiedni poziom hormonów u Ciebie i M, zażywać wszystkie zalecane suplementy (i Ty i M), zadbać o dużą obecność jonów dodatnich w otoczeniu i najlepiej zadziałać kilka do 12h PRZED owulacją. Jest jeszcze oprócz tego wiele kruczków nieuwzględnionych w podstawowych czynnikach, takich jak utrzymywanie rano wysokiego poziomu cukru w krwi, działania poranne a nie wieczorne (podobno wieczorem nasienie ma gorsze parametry co sprzyja poczęciu dziewczynki), nieprzegrzewanie jąder, unikanie gorących kąpieli i posiłków i wiele innych, im więcej tego wszystkiego weźmie się pod uwagę tym większe szanse. Nie wystarczy zrobić to co sprzyja poczęciu chłopca, trzeba jeszcze unikać tego co sprzyja poczęciu dziewczynki :-) Gratuluję z całego serca na pewno ślicznej, zdrowej i wspaniałej córeczki, która w Tobie zamieszkała, jest to marzenie większości dziewczyn z tego forum :-) Co do par mających synów z 5-dniowego odstępu - podobno przy planowaniu dziewczynki zalecane są 2-3 dni a przy większym odstępie rodzi się już statystycznie więcej chłopców, poza tym raz jeszcze dodam - metoda Shettlesa (odstęp od owulacji) to szalenie nieskuteczna metoda, obalona już jakiś czas temu. Żyjący dawno temu Shettles założył, że plemnik męski jest dużo mniejszy i zatem sporo lżejszy, mogący szybciej się poruszać, założył też że żyje do 24h. Wszystko to okazało się nieprawdą w dobie nowoczesnej technologii, główka plemnika X jest tylko o 1% szersza a plemniki Y przy badaniach in-vitro potrafiły wytrzymywać dłużej jak X. Raz jeszcze wklejam dowód nieskuteczności tej metody:

Zobacz załącznik 581230

Ostatnia edycja:
Jesli chodzi o moje objawy, ciaza bardzo podobna do pierwszej, mdlosci trwaly krocej i z perspektywy czasu mysle ze jednak nie byly tak intensywne jak za pierwszym razem. Za to teraz sennosc dokuczala mi bardziej. Z reszta nadal dokucza. Owlosienie nie wiem, ogolnie zawsze mialam z tym problem. Cera lepsza przy córce. Smaki... jem duzo slodyczy ale biorac pod uwage fakt ze przed staraniami nie jadlam ich 4 miesiace to chyba poprostu nadrabiam zaleglosci ;-) ale mam odrzut od nabiału i owoców blee jedynie jabłka mi podchodza. I tyje po calosci wiec w moim przypadku niewiele sie sprawdza z mitów i przesadów.

Oczy niebieskie ja nuba na fotce nie widze.
Verita z tego co pamietam to karmilas piersia a to rowniez sprzyja poczeciu corki.

Verita ja sie podpisze pod słowami Pirhani stosujac wszystkie metody" na córke " czy też "syna"
mamy 80 % szans a stosujac tylko coś z 80 % szans nie mozemy oczekiwac, ze spełni sie to co chcemy
Daria
ja uwazam ze te wszyskie kalendarze, obliczenia z krwi gwiazd itp to tylko czysty interes
gdyby to było skuteczne to każdy miałby taka płec dziecka jaka by chciał miec a jednak tak nie jest

Elmo ja też bardzo dużo spałąm w ciązy i teraz mam dzieci spiochy,
mój 3 latek śpi jeszcze w ciągu dnia 3-4 h a młodszy ma 1,5 roku i spi 2 razy
dziennie pom 2-3 h i obaj ida spac koło 21,
tak ze spi ile się da, pożniej mały będzie dużo spał

Ostatnia edycja:
reklama
witam!
ja po USG połówkowym, moje małe szczęście waży 330g i jest zdrowiutkie! Mnie w tabelki statystyk nie ujmiecie, bo ja ani suplementów, ani m. ani nic nie zrobiłam w kierunku żadnej płci, bo po prostu nie zachodziłam tak długo w ciąże, ze chciałam cokolwiek, byle w ciążę zajść i jestem przeszczęśliwa, że w ogóle w końcu zaszłam w ciąże:-D

Rozmowa z lekarzem od USG:
- wie pani jaka płeć?
- nie wiem
- e tam, co pani opowiada - każda mama wie - no to jak pani intuicja mówi?
- no to ja zgodnie z prawdą, że mi się zdaje, że syn
- brawo dla mamy - może jedna na 10 mam się myli, a wszystkie twierdzą, ze nie wiedzą
laugh.gif
a mylą się wtedy, bo im ktoś (np. teściowa) wmówi, że po kształcie brzucha to będzie to, a to, albo im się coś marzy i sobie wmawiają, ze tym razem będzie ta wymarzona płeć, a wy to zawsze czujecie co tam rośnie, tylko potwierdzenia szukacie
laugh.gif

No to babki uwierzcie w swoją intuicję :-D:rofl2::-D
Buziaki!!!

Do góry