reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Agagsm wielkie gratulacje! :-) Zapewne troszke jestes dzis w szoku mimo ze sie spodziewalas aczkolwiek najwazniejsze ze dzidzius zdrowy super :) Maz pewnie przeszczesliwy?
Kate no to spanie to masakra ale jak ma to sie przelozy:-) na spokojne duzo spiace dziecko to zniose wszystko :tak:
Oczyniebieskie ja nie widze "elementu" który bylby wyraznym nubem. Mi lekarz pokazywal na usg wyraznie "wyrostek płciowy" i pozniej bylo go widac na zdjeciu. Jednak dzidzius byl widac fotogeniczny bo sie fajnie prezentowal w calej okazalosci na obu usg a nie zawsze tak jest. Z reszta lekarz mowil ze czasem fujarka sie gdzies przyklei :) i pozniej odklei... roznie to bywa. Ale badz spokojna, to napewno chlopczyk. Kiedy masz nastepne usg? Wtedy juz pewnie zobaczymy cos wiecej, tak wczesnie to trzeba miec spore szczescie zeby wyraznie ustrzelic nuba ale to juz wiesz.

Ostatnia edycja:
reklama
Verita- masz trzy dziewczynki . mi bardzo marzy się taka mała kobietka:) planowałaś syna z tego co czytam. a mogłabyś napisać coś wiecej jak wszystko stosowałaś? może pomogą niektóre twoje spostrzeżenia w planowaniu płci żeńskiej :) :-)

Ostatnia edycja:
krystianmartin, niech przyjmuje maksymalną dawkę zalecaną przez producenta, zapewne jest to właśnie 1 tabletka. A jaką dawkę L-karnityny przyjmuje?

Oczy niebieskie, słyszałam ale nie wiem na ile można się tym sugerować (choć niektórzy piszą o skuteczności 92%), poniżej rysunek (po prawej czaszka żeńska), czytałam też, że to jest mylne bo czaszka dopiero się formuje i może zmienić kształt:

Zobacz załącznik 581287

myszka, słuszna uwaga, kiedyś nawet to zaznaczałam wpisując, że lista uwzględnia dziewczyny, które zastosowały od 5 czynników wzwyż, potem stwierdziłam, że za wysoko poprzeczka :-), może faktycznie zaznaczyć te 3 czynniki jako minimum.

Daria
, nie śmiej się ale dopiero teraz mi się przypomniało, że pytałaś kiedyś czy widać wciąż nuba w 15 tygodniu. A więc tak, nub wciąż jest ale wprawne oko lekarza powinno już zauważyć różnicę, u dziewczynek w 15 tygodniu wyrostek płciowy wygląda jak na zdjęciu poniżej (nr 3), z dnia na dzień się cofa wgłąb tworząc z czasem łechtaczkę, u chłopców nub zamienia się we wiadomo co :-), z 4-ek powstają u dziewczynek wargi większe a u chłopców moszna.

Zobacz załącznik 581286

Ostatnia edycja:
Hej

Piranha
L karnityne 1200, a co do macy to zalecana jest 1 tabletka 3 razy dziennie.. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak długo należy brać suplementy? Ja chcę już starać się 1 listopada( tak wychodzi mi owu), Czy suplementy mogę brać już, a dieta 6 tygodni przed starankami? Czyli start już 21 wrzesnia? I jeszcze pytanie dotyczące świec.. palić je podczas przytulasów? A może co dziennie po 15 minut? Kawę mogę zastąpić kawą zbozową? I czy 3 szkl mleka są obowiązkowe i czy może być odtłuszczone. Kefir czy maślanka a może jogurt? Aj jest tego tyle Boję się stosować sylk bo i tak mam problemy z zajściem, ale zrobię roztwór z limonki oczywiście jak sprawdzę pH. Paski dopiero kupie w październiku. Chciałabym mierzyc temp ale dopiero od cyklu starankowego, no i zioła ojca sroki.
Jak się tak przygotuje to ile czynników spełnię? Boję się że to i tak za mało, ale jak zajdę i będzie chłopczyk to i tak będę sie cieszyć.
Matik jak tam sytuacja? Masz cudny wykres. Życzę oby to był ten II
Elmo, Ewelin jak ten czas leci :-D, cieszę się, ze wszystko jest ok.
Myszka oby ten był tym szczęśliwym

Hej babeczki.
Witajcie z rana.

Myszka &&&&
Krystianmartin przygotowania pelna parą super :tak: jak chodzi o diete to ja na Twoim miejscu juz powoli zmienilabym ja, a 6 tyg wczesniej to juz tak restrykcyjnie. Moze to wystarczy i roztwor z limonki bedzie zbedny, troche balabym sie go strosowac skoro tak dlugo juz probujesz. A swiece czasem mozesz zapalic ale chyba chodzi glownie o cykl staraniowy.

Viedzma pytalas o testosteron. Mysle ze jesli zastosujesz pelna suplementacje zalecana na chlopca czyli: potas w kapsułkach, witamina E, zielona herbata w kapsułkach, koenzym Q-10, olej rybi Fish Oil (ale nie tran), L-Arginina badz L-Karnityna, cynk, wszelkie wspomagacze sluzu plodnego + DIETA o wysoki poziom testosteronu mozesz byc spokojna. Ja w diecie nie zrezygnowalam calkowicie z miesa wlasnie dlatego ze podnosi poziom testosteronu, aczkolwiek nie polecam zajadac sie nim codziennie a jesc poprostu czasami. Pamietaj o zimnych posilkach, o napoju sodowym i przede wszsytkim o zwiekszonej dawce kwasu foliowego! Tak sobie jeszcze mysle skoro z tym pre-seedem bylo za slisko ;) moze sprobuj zaaplikowac sama sode (aczkolwiek sama aplikacja powoduje srednio przyjemne doznania i uwazaj aby nie dotknac szyjki)? Ja nie uzywalam pre-seed.

Dziewczyny do usłyszenia za tydzien.
Ewelin bede z Toba myslami w poniedzialek 16tego &&&&&&&&&&&
Za wszystkie mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i przesyłam moc ciążowych fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!!! Pozdrawiam :-)

Ostatnia edycja:
Elmo czytałam, że świece działają jeżeli palisz je 15 minut dziennie. Są to naturalne świece z wosku pszczelego. I tak martwi mnie jedna sprawa... wesele.. mam 12 października. Jeśli chodzi o moją owu i przyjazdy m to 3,4 listopad ( według kalendarza znaku zodiaku i fazy księżyca córka), 1-2 grudzień(dziewczynka) i 28, 29 grudzień (dziewczynka). Nie wiem na ile to się sprawdza chociaz biorę to z przymrużeniem oka;-).

Witam!

krystianmartin, zacznij już stosować dietę i łykać suplementy, 6 tygodni to minimum, podobno należy stosować do 6 miesięcy. Świece pewnie mają malutki wpływ ale ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka :-), pal jak najczęściej i w dniu przytulanek również, niech komórka jajowa odpowiednio wcześnie naładuje się dodatnio. Ja piłam kawę zbożową zamiast prawdziwej (oj ciężko było), mleko może być odtłuszczone bo zawiera tyle samo Ca (odtłuszczone nawet tyci więcej). Dużo więcej wapnia zawiera jednak żółty ser (ja dużo go zjadałam), w plasterku sera żółtego jest prawie tyle wapnia, co w szklance mleka (100 g sera żółtego zawiera 807 mg wapnia a 100 g mleka 0,5% zawiera 121 mg wapnia). Co do dylematu kefir, jogurt czy maślanka to warto poczytać tutaj: Źródła Wapnia w diecie. Myślę, że Sylk dużo mniej utrudnia zajście w ciążę jak irygacja z roztworu limonki, Sylk ma pH około 4,5 i ułatwia plemnikom poruszanie się, roztwór limonki ma bardzo niskie pH a dodatkowo wysusza wypłukując cały EWCM (za to skuteczniej chyba obniża pH). Jesli owulka będzie tego 3-4 listopada to lepiej z Księżycem trafić nie mogłaś :-), o ile w jakieś tam kalendarze i znaki zodiaku nie wierzę to jest to naukowy fakt, że w czasie nowiu jest w atmosferze więcej jonów ujemnych a one mogą w jakiś sposób wpłynąć na polaryzację komórki jajowej. Księżyc wpływa na elektryczność i przewodzenie prądu. Zanotowano różnice w sile elektrostatycznej atmosfery spowodowane zmianami jej jonizacji wywołane właśnie zmianami faz Księżyca (stąd m.in. zjawisko przypływów i odpływów).

Piranha Przeraża mnie to ale cóż czego nie robi się aby spełnić marzenia. Zobaczymy czy się uda. Jeżeli zawalę w którymś momencie to dam znać.:tak:
Świetna strona dzięki ser żółty górą

Ostatnia edycja:
Elmo udanych wakacji wypoczywaj kochana :)
Krystianmartin widzę że przygotowania pełną parą, super super :)
U mnie @ przyszła, ale nie smucę się z tego powodu, zdąze sie przygotowac na dziewczynkę jeszcze :)

reklama
Do góry