reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nie, nie robiłam bo ja żadnej płci nie planowałam, ale teraz bede robic,
w tym miesiacu, dlatego,że mam problemy z cera i dermatolog i kazała,
jak bede miec wyniki to napisze, zobaczysz czy ma to jakis wpływa
i diete stosowałam praktycznie w 100 % chłopczykową, oczywiście
nieswiadomie bo to lubie jesc a nabiału zadnego nie cierpie

reklama
Hej dziewczynki
to dołączam do tematu ja z chłopakami też tak miałąm że goliłam co chwila rano a na wieczór już zdążyły odrosnąć :baffled:
dlatego byłam pewna że to chłopcy:-):tak:

Ewelin jak nic nie widział to super, z dziewczynkami ponoć najdłużej się czeka z potwierdzeniem więc trzymam kciuki
Ja dziś się jakaś taka lekka obudziłam mimo że nie schudłam , dziwne uczucie
wczoraj jak oglądaliśmy dom na ... z moją pamięcią w tym cyklu do kitu;-) na TVN 1 odcinek to też płakałam później film mama z synem spotkanie po 6 latach i znowu płacz mąż się pyta czy ty przeziębiłaś się czy coś bo biegasz do łazienki hm mówię ze po prostu mi się chce i nie zauważyłam nawet :-D
Verita gratuluję dziewczynki opisz swoje starania dokładnie tzn co oprócz odstępu od owu?

Krystianmartin super podziwiam Cię pełna werwy to mi się podoba oby tak dale a zobaczysz będzie super z tego rezultat

Kate to czekam na wyniki. Moje kolejne będą w poniedziałek.
Matik ja o płci dowiedziałam się bardzo wcześnie,początek 13tc że dziewczynka na 95%. Ale robiłam wtedy echo serca płodu,na bardzo specjalistycznym sprzęcie w szpitalu,to pewnie dlatego było już widać.
:-Dpoza tym moja od razu 'nogi rozłożyła',więc pewne było że dziewczyna:-D

Pirania co za tabletki? to nie te witaminki które my łykamy z cytrynianem?

Jeśli masz problemy z jajeczkowaniem, lekarz może zaproponować Ci stosowanie leków zawierających cytrynian klomifenu (np. Clomid). Z uwagi na fakt, że ok. 95% poczęć następuje podczas pierwszych 6 cykli brania leku (potem ta liczba się zmniejsza), nie zaleca się stosować go dłużej niż 6 cykli. Pamiętaj również, że lekarz oprócz przyrostu pęcherzyków powinien także w czasie brania tego typu leków bacznie monitorować Twoje endometrium (błonę śluzową macicy), ponieważ efektem ubocznym stosowania cytrynianu klomifenu może być zbyt cienka błona śluzowa uniemożliwiająca zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki jajowej w macicy.

Dziewczyny ostatnio pobolewają mnie łydki, jakieś kurcze mnie łapią. Często też mnie boli głowa. Lekarz nakazał brać magnez. Podejrzewam, że dieta chłopczykowa mogła się przyczynić do wypłukania go z mojego organizmu. Lekarz mnie zagadał i zapomniałam zapytać, może pomożecie.
Jaki magnez brałyście w ciąży i w jakich dawkach?

oczy niebieskie ja brałam w ciązy magnezin ale nie pamietam w jakich dawkachy chyba 3 razy dziennie
wiedźmo jakie dokładnie robisz badania? bo nie wiem dokładnie jakie mam chormony zbadac,
czesc mam na skierowaniu a czesc bede robic prywatnie, zeby miec wszystko

Ostatnia edycja:
kate piranha poradziła zrobić: w 2-3 dzień cyklu LH,FSH,estradiol,testosteron. W połowie fazy lutealnej(20-22dc) prolaktyne test czynnościowy,progesteron.

Ja znów z doskoku.

Matik, to coś zupełnie innego, to lek, który w skrócie nazywamy CLO, stymuluje on wzrost pęcherzyków.

Oczy niebieskie, mi ginka w ciąży przy skurczach kazała brać Magne B6 największą dawkę.

reklama
mi z colinem rosly najwolniej wlosy na nogach :) z nadia czesciej golilam a najczesciej teraz :) wiec u colina mi sie nie sprawdzilo bo nogi chyba golilam raz na miesiac albo rzadziej :) oczy niebieskie mi magnez kazali brac w dawkach 600 albo 800 mg

Do góry