reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nie, nie robiłam bo ja żadnej płci nie planowałam, ale teraz bede robic,
w tym miesiacu, dlatego,że mam problemy z cera i dermatolog i kazała,
jak bede miec wyniki to napisze, zobaczysz czy ma to jakis wpływa
i diete stosowałam praktycznie w 100 % chłopczykową, oczywiście
nieswiadomie bo to lubie jesc a nabiału zadnego nie cierpie

reklama
Hej dziewczynki
to dołączam do tematu ja z chłopakami też tak miałąm że goliłam co chwila rano a na wieczór już zdążyły odrosnąć :baffled:
dlatego byłam pewna że to chłopcy:-):tak:

Ewelin jak nic nie widział to super, z dziewczynkami ponoć najdłużej się czeka z potwierdzeniem więc trzymam kciuki
Ja dziś się jakaś taka lekka obudziłam mimo że nie schudłam , dziwne uczucie
wczoraj jak oglądaliśmy dom na ... z moją pamięcią w tym cyklu do kitu;-) na TVN 1 odcinek to też płakałam później film mama z synem spotkanie po 6 latach i znowu płacz mąż się pyta czy ty przeziębiłaś się czy coś bo biegasz do łazienki hm mówię ze po prostu mi się chce i nie zauważyłam nawet :-D
Verita gratuluję dziewczynki opisz swoje starania dokładnie tzn co oprócz odstępu od owu?

Krystianmartin super podziwiam Cię pełna werwy to mi się podoba oby tak dale a zobaczysz będzie super z tego rezultat

Kate to czekam na wyniki. Moje kolejne będą w poniedziałek.
Matik ja o płci dowiedziałam się bardzo wcześnie,początek 13tc że dziewczynka na 95%. Ale robiłam wtedy echo serca płodu,na bardzo specjalistycznym sprzęcie w szpitalu,to pewnie dlatego było już widać.
:-Dpoza tym moja od razu 'nogi rozłożyła',więc pewne było że dziewczyna:-D

Pirania co za tabletki? to nie te witaminki które my łykamy z cytrynianem?

Jeśli masz problemy z jajeczkowaniem, lekarz może zaproponować Ci stosowanie leków zawierających cytrynian klomifenu (np. Clomid). Z uwagi na fakt, że ok. 95% poczęć następuje podczas pierwszych 6 cykli brania leku (potem ta liczba się zmniejsza), nie zaleca się stosować go dłużej niż 6 cykli. Pamiętaj również, że lekarz oprócz przyrostu pęcherzyków powinien także w czasie brania tego typu leków bacznie monitorować Twoje endometrium (błonę śluzową macicy), ponieważ efektem ubocznym stosowania cytrynianu klomifenu może być zbyt cienka błona śluzowa uniemożliwiająca zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki jajowej w macicy.

Dziewczyny ostatnio pobolewają mnie łydki, jakieś kurcze mnie łapią. Często też mnie boli głowa. Lekarz nakazał brać magnez. Podejrzewam, że dieta chłopczykowa mogła się przyczynić do wypłukania go z mojego organizmu. Lekarz mnie zagadał i zapomniałam zapytać, może pomożecie.
Jaki magnez brałyście w ciąży i w jakich dawkach?

oczy niebieskie ja brałam w ciązy magnezin ale nie pamietam w jakich dawkachy chyba 3 razy dziennie
wiedźmo jakie dokładnie robisz badania? bo nie wiem dokładnie jakie mam chormony zbadac,
czesc mam na skierowaniu a czesc bede robic prywatnie, zeby miec wszystko

Ostatnia edycja:
kate piranha poradziła zrobić: w 2-3 dzień cyklu LH,FSH,estradiol,testosteron. W połowie fazy lutealnej(20-22dc) prolaktyne test czynnościowy,progesteron.

Ja znów z doskoku.

Matik, to coś zupełnie innego, to lek, który w skrócie nazywamy CLO, stymuluje on wzrost pęcherzyków.

Oczy niebieskie, mi ginka w ciąży przy skurczach kazała brać Magne B6 największą dawkę.

reklama
mi z colinem rosly najwolniej wlosy na nogach :) z nadia czesciej golilam a najczesciej teraz :) wiec u colina mi sie nie sprawdzilo bo nogi chyba golilam raz na miesiac albo rzadziej :) oczy niebieskie mi magnez kazali brac w dawkach 600 albo 800 mg

Do góry