reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Nie nadążam ostatnio, nie mam kiedy odpisać też na PW, przeczytałam tylko kilka postów.

Oczy niebieskie, prześliczny Maluszek!

krystianmartin, super plan! Te wspomagacze płodności zwiększają szanse na synka ale jak dodasz do tego kilka dziewczynkowych czynników to zwiększysz na pewno w dużym stopniu szanse na córeczkę. Jeśli Castagnus Ci służy to bierz, mi nie służył i brałam B-100, stresował mnie też fakt, że kurację Castagnusem trzeba przerwać po 3 miesiącach co może spowodować wyrzut prolaktyny.

Polisia, no to zmieniłam Ci na 5 :-) Będzie córcia, zobaczysz! Wszystkiego najlepszego dla synka!

Verita
, próbowałam na szybko znaleźć coś o Twoich staraniach by wpisać Ciebie do tabelki ale znalazłam tylko tyle:

Mam niby okres plodny 2 dzień no i przytulanki ale to na dziewczynke bo do owulacji zostali ze 3-4 dni. I co teraz? ? Da się jeszcze na chłopca cos wykombinować. Ciężko tak czekać

U mnie wyszły 2 kreski . Tylko naprawdę nie wiem kiedy to się stało.

Dziękuję . Wczoraj rano testowałam i to 2 różne testy bo uwierzyć nie mogłam. Teraz ciągle myślę kiedy to się stało. Bo chyba raczej na dziewczynke.

Robiłaś cokolwiek by zwiększyć szanse na synka?

Kevinka, idź koniecznie na betę, tak długa FL to raczej już ciąża, może dzidzia potrzebuje pomocy w postaci większej dawki progesteronu a hCG powolutku przyrasta?

Ewelin, faktycznie 13-tka jest bardzo szczęśliwa, mój szczęśliwy cykl zaczął się 13 września :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelin jak będę już znała płeć Bączka to opowiem o moich zachciankach i o tym czy babcine przesądy się sprawdziły. Ale następna wizyta dopiero 24 września, więc muszę trochę poczekać. Narazie mogę powiedzieć, że włosy rosną jak oszalałe, co drugi dzień golę po 0,5 cm.

Polisia wczoraj na Wrześniówkach składałam, ale jeszcze raz tu też złożę życzenia
Spełnienia Wszystkich Marzeń dla Mikołaja!!!!
Kolorowych snów… Uśmiechu od ucha do ucha…
Pięknych bajek na dobranoc… Własnego pieska i kotka…
Co dzień nowych przygód… Butów siedmiomilowych…
Gwiazdki z nieba… Wspaniałych przyjaciół…
I wesołej rodzinki…
Z okazji 1-latek :)

Katy a chodzi mały i zadowolony starsznie, wstaje rano i leci do szkoły nawet nie sapnie, czyli przedszkole to porażka była, nikt się nim nie zajmował! Tu chodzi nie całe dwa tygodnie do szkoły, i już ile słówek się nauczył :) Jeszcze chodzi na kurs niemieckiego, w szkole Pani jego i kolegę uczy. Także szczęśliwam bardzo
:-)

hej
Axa to super, ze Kacper zadowolony ze szkoły,
własnie zauważyłąm, ze Ada bedzie miec roczek,
kiedy to zleciało??????
a mój 3 latek chodzi do przedszkola 2 dzień co prawda,
ale taki zadowolony, nawet nie patrzy w moją strone tylko
prosto do grupy idzie, a pół przedszkola płacze,
ja i M bylismy w stresie czy zostanie,
oby mu tylko ten zachwyt przedszkolem został

Dziewczyny ja już pisaąłm co do przesądów, smaków i objawów
to nie ma nic ale to nic wspólnego z płcią, ja mam 3 chłopców i 3 ciaże zupełnie
inne pod każdym wzgledem, samopoczucia zachcianek, smaków i całej reszty

Elmo, och by się spełniło u mnie z tym tętnem, myślałam że mi lekarz nie mierzył, bo nic nie powiedział, usg trwało króciutko ale teraz zaglądam do karty ciąży a tu jak byk wpisane 168 :-D Ja nie zauważyłam zmian w "zaroście" ;-), ale ja mam jasne włoski na nogach i ich zwykle nie widać... za to z głowy dalej wypadają jak głupie, myślałam że w ciąży przestaną, jeszcze chyba muszę poczekać ;-)

Maggie, ja jak pierwszego dnia zaprowadziłam synka do przedszkola to już wychodziłam, patrzę a tu gna jakiś maluch a za nim dwie przedszkolanki puściły się biegiem i złapały na zakręcie przed szatnią :baffled: Także to chyba często się zdarza na początku, wyglądały jakby się tego spodziewały :baffled: Nie martw się, przejdzie, mój też dziś już stwierdził że on już nie chce do przedszkola ale poszedł...

:happy2: witam się i ja.
Dziś jak w zegarku zjawiła się @. :tak:przyznam że odetchnęłam z ulgą,bo ten cykl był obarczony kilkoma błędami 'przygotowawczymi',że tak powiem(poślizg z żelem,i owu wyszła później niż test wskazał,czyli bobosexy były 36h przed owu,a nie 12h jak planowałam):tak:ale we wrześniu postaram się uniknąć tych pomyłek,i zobaczymy.
Jutro robię następne hormony,to już ostatni czynnik który mi pozostał do spełnienia. :no:martwię się tylko wysokim progesteronem już przed owulacją. :-(tak mnie natura obdarzyła,że chyba same dziewczynki są mi pisane. Orientujecie się czy jest jakiś testosteron w tabletkach,które mogłabym zażywać żeby podnieść jego poziom. W necie tylko same odżywki dla pakerów wyskakują.
oczy niebieskie :-)to chłop będzie na bank. Ja z córą goliłam się raz w m-cu. Choć nie musi to być regułą. Nikt Ci nic nie pisze odnośnie nuba...

wiedźmo to nie jest regułom, mi w jednej ciąży owłosienie prawie wogóle nie rosło a w drugiej troszke szybciej niz normalnie a mam samych chłopców

reklama
kate18 wiem,bo wiele dziewczyn to potwierdza. Tak jak i inne przesądy co do senności,czy jedzenia. Kate a powiedz,czy Ty robiłaś badania hormonów przed którąś ciążą? Zastanawiam się czy faktycznie ich poziom przekłada się na płeć.

Do góry