reklama
maran-atha
Fanka BB :)
agagsm gratuluje z całego serca zdrowiutkiego synka :*
mamawczesniaka
agagasm to gratulacje zdrowej dzidzi! Co do intuicji to z synkiem w ciazy wiedzialam, ze bedzie chlopak. W tej ciazy jeszcze nie mam zadnych przeczuc - ale to wczesnie jeszcze.
Oczy niebieskie
ELMO ten paseczek przy pomiarze lekarza CRL to nie nub?
Macie calkowita racje jednak bylam przy nadzieji ze jednak bede w tej grupie 80 %. Za pierwszym razem chcialam syna i to byl dzien owulacji w zasadzie przed ale udalo sie i bylam tak pewna siebie ze pewnie nie zwrocilam uwagi na wiele rzeczy. W zasadzie pocieszylo mnie ze przy suplemetnach zwieksza sie szanse do 60 % bo myslslam ze wiecej a tak to zrobil co mial zrobic. Tak karmilam piersia dziecko i to tez trzeba przyjac ze na dziewczynke ale przy moim niskim poziomie hormonow to takze pomoglo w zajsciu w ciaze czyli ciesze sie. Powiem wam ze po wszystkim siedzialam i duzo szukalam na internecie i analizowalam az doszlam ze nic nie jest na 100 %. zawsze trzeba liczyc sie ze moze byc inaczej. Jak weszlam na wasz watek to pamietam ze prawie wszystkie mialy dzieci plci jakiej chcialy chyba tylko 4 sie nie udalo. To bardzo budujace.
Piranha
Aga, super wieści, gratuluję syneczka! Hipotetycznie rzecz ujmując to gdybym była w 3 ciąży (a już nie będę niestety) to bardzo chciałabym mieć niespodziankę przy porodzie ...ale znając moją ciekawość to nie wytrzymałabym do tego czasu :-)
macy, podobno dieta wpływa na hormony. Ćwiczenia również maja wpływ - te powodujące przyrost masy mięśniowej powodują wzrost testosteronu i sprzyjają poczęciu synka (to oczywiście tylko jeden z wielu czynników, który może zwiększyć czy zmniejszyć prawdopodobieństwo, nie można pisać że to nieprawda bo ktoś tam ćwiczył i ma córkę :-)).
Verita, ja tak strzeliłam z tym 60% :-), miałam na myśli jedynie to, że nawet jeśli zrobi się WSZYSTKO (a bardzo trudno spełnić wszystkie warunki) to można trafić w te 10% niepowodzeń (więc trzeba pragnąć przede wszystkim kolejnego dziecka a nie tylko córki czy syna) ale nie można przez to twierdzić, że w takim razie to nie działa, trzeba uwzględnić statystykę wyliczoną na podstawie dużo większej ilości przypadków (a takie statystyki są na in-gender, prowadzono też badania na szczurach). Do tabeli wpisujemy teraz tylko dziewczyny, które bardziej się przyłożyły (a nie na zasadzie "jadłam więcej nabiału i kupiłam w aptece witaminę C" ;-)) i na razie skuteczność to 100%, wklejam naszą forumową tabelkę :-)
Oczy niebieskie, to nie nub. Śliczny dzidziuś i dłużej potrzyma mamusię w niepewności :-)
macy, podobno dieta wpływa na hormony. Ćwiczenia również maja wpływ - te powodujące przyrost masy mięśniowej powodują wzrost testosteronu i sprzyjają poczęciu synka (to oczywiście tylko jeden z wielu czynników, który może zwiększyć czy zmniejszyć prawdopodobieństwo, nie można pisać że to nieprawda bo ktoś tam ćwiczył i ma córkę :-)).
Verita, ja tak strzeliłam z tym 60% :-), miałam na myśli jedynie to, że nawet jeśli zrobi się WSZYSTKO (a bardzo trudno spełnić wszystkie warunki) to można trafić w te 10% niepowodzeń (więc trzeba pragnąć przede wszystkim kolejnego dziecka a nie tylko córki czy syna) ale nie można przez to twierdzić, że w takim razie to nie działa, trzeba uwzględnić statystykę wyliczoną na podstawie dużo większej ilości przypadków (a takie statystyki są na in-gender, prowadzono też badania na szczurach). Do tabeli wpisujemy teraz tylko dziewczyny, które bardziej się przyłożyły (a nie na zasadzie "jadłam więcej nabiału i kupiłam w aptece witaminę C" ;-)) i na razie skuteczność to 100%, wklejam naszą forumową tabelkę :-)
L.p. | Nick | Planowana płeć | Ilość czynników wziętych pod uwagę | Czy udało się |
1 | Piranha | dziewczynka | 6 | TAK |
2 | Noemi | dziewczynka | 5 | TAK |
3 | Nullka | dziewczynka | 6 | TAK |
4 | Ann29 | dziewczynka | 4 | TAK |
5 | Truskafffka | dziewczynka | 4 | TAK |
6 | Magda_z_uk | chłopiec | 6 | TAK |
7 | Czarna | chłopiec | 3 | TAK |
8 | Elmo | chłopiec | 7 | TAK |
9 | Ewelin | dziewczynka | 6 | |
10 | Mamawczesniaka | dziewczynka | 5 | |
11 | Polisia | dziewczynka | 5 | |
12 | Agulek | dziewczynka | 4,5 | |
Dotychczasowa skuteczność 100% |
Oczy niebieskie, to nie nub. Śliczny dzidziuś i dłużej potrzyma mamusię w niepewności :-)
Ostatnia edycja:
krystianmartin
Piranha czy ta macę m ma przyjmować 1 tabletke?
Oczy niebieskie
Piranha slyszalas o skull theory?
reklama
myszka281
Witam wieczornie!:-)
U mnie dziś 5 dzień cyklu i wiążę z nim duże nadzieje, niestety z poprzedniego nic nie wyszło
PIRANHA własnie tak pomyślałam żeby wpisać na początku tabeli ze wpis po minimum 3 czynnikach dobrze by było to zaznaczyć gdyż często ktoś zagląda do tabelki z doskoku i zastanawia się o co chodzi, to tylko moja propozycja aby to zaznaczyć ;-) a czemu 3 bo widze ze czarna ma 3 wiec chyba nie ma co obniżać bo np 2 czynniki to chyba za mało do statystyk
U mnie dziś 5 dzień cyklu i wiążę z nim duże nadzieje, niestety z poprzedniego nic nie wyszło
PIRANHA własnie tak pomyślałam żeby wpisać na początku tabeli ze wpis po minimum 3 czynnikach dobrze by było to zaznaczyć gdyż często ktoś zagląda do tabelki z doskoku i zastanawia się o co chodzi, to tylko moja propozycja aby to zaznaczyć ;-) a czemu 3 bo widze ze czarna ma 3 wiec chyba nie ma co obniżać bo np 2 czynniki to chyba za mało do statystyk
Podziel się: