reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam po 3? 4? miesiącach nie odwiedzania was. jakoś nie wchodzil mi link. u mnie nie udało się z płcią dzidzi . w 12 i 17 tyg powiedzieli ze dziewczynka. czyli raczej będzie dziewczynka. na więcej dzieci się nie zdecyduje mam nadzieję że mój będzie zadowolony bo kiedyś tylko córki chciał o synu nie byla mowa. chyba nie na wszystkich te metody działają. powodzenia dla innych przyszłych mamusiek.

reklama
Witam
Elmo super wiesci Gratuluję synusia; ) udanego wypoczynku :)
Ewelin ja wierze,ze tobie tez sie udalo duzo dziewczyn tu ci to wyczytalo ze zdjec wiec teraz bedzie tylko potwierdzenie.
Daria ty uwazaj na siebie,zaciskam kciuki zeby wszystko sie z tym krwiakiem unormowalo.

Dla tych ktorym owulacja sie zbliza owocnych staranek :)
Tym ktore beda testowac wymarzonych dwuch kreseczek :)

Ja juz zgupialam na maxa.
16 dnia owulacja i pięknie pekniete jajeczko widzialam to na usg.
Przytulanki juz od czterech dni wczesniej codziennie.
Od 17 dc progesteron dowcipnie 3×1 tabletka
Dwa dni przed test negatywny,w dzien @ negatywny dwa dni później tej samotna kreska.
Ostatni cykl 28 dni
Dzis moj 34 dc 18 dni po owulce.
Objawy hmmmm bole podbrzusza jakbym zaraz okres mial przyjsc ale bol przechodzi a okresu nima.i tak mam juz zdobry tydzien.
No i duzo sikam ale tez duzo pije.
Zwariuje
Dalej biorę ten progesteron lekarz powiedzial ze jakbym zaczela plamc czy cos to dopuscic okres ale nic niema.
Oszaleje.

Pozdrawiam serdecznie

Witajcie z rana.

Krystianmartin czuc pozytywna energie, tak trzymac ;-) &&&&&&&&&&&&
Kevinka brak okresu to tez dobre wiesci :-) Niektorym jakos tak test wychodzi bardzo pozno, zatem testuj dalej, oby @ nie przyszla &&&&&&&&&&&
Maggie jak tam?
Verita z całym szacunkiem ale zeby sie wypowiedziec ze "te metody nie działaja" trzeba sie wczesniej bardzo przylozyc a z tego co pamietam srednio sie przykladalas. Ja jak pewnie wiesz zrobilam wiele i ponoc sie udalo, ma byc chlopczyk, a jesli tak bedzie to mysle ze wlasnie dzieki planowaniu. Gratuluje córeczki, napewno bedzie wspaniala :tak:

cześc dziewczyny
Niebieskie oczy sliczne zdjęcie, dzieciaczek fajowy, &&&&&&&&&&& za zdrowego synka.
kevinka bardzo sie ciesze ze dziewczyny mowia że to dziewczynka, ale wiesz jak lekarz nie potwierdzi to sie czeka jak na szpilkach. ale fakt nadzieje mam ogromne i emocje moje sięgają chyba zenitu. sama mysl że moge miec zdrową córeczkę powoduje u mnie szybsze bicie serce. Trzymam kciuki za brak @, czasami dziewczynom późno wychodzą testy.
krystian tak czytam i widzę ze jesteś przygotowana na 200%. Teraz odpoczywaj a od listopada będziemy Cie dopingować. fajnie że z m sie dogadałaś, czasami tak jest ze powie się sobie kilka niemiłych a tym bardziej nie przemyślnych słów. Ja przed majem tez kilka razy słyszałam że wariatka ze mnie i coś wymyślam ale później robił co prosiłam.
elmo super wyjazd na Makarską. Ja oszaleje do 16. ale powiem ci ze wczoraj tez nie wytrzymałam i poszłam do innego lekarza. Ale on powiedział ze w tym tygodniu to głupota robić USG, powiedziął że tak lukniemy czy wszystko Ok a pieniadze mo zwrócą i żebym przyszła za 3 tygodnie. Widziałam dziedzię, serce pięknie bilo, znowu było mignięcie od dolu i ptaka nie wiedziałam:tak:. USG trwało z 20 sekund ale spytałam się o płeć, powiedział że tak mniej więcej tylko wie. powiedział tak"nie widzę aby coś odstawało" wiem że to nic ale ja wiem ze na tym etapie ciąży u moich chłopców ptakole odstawały że hej i strasznie się ciesze ze tutaj nic nie odstaje. No nic wiem wariatka ze mnie, i tak muszę czekać do tego 16 ale ty mnie chyba rozumiesz. pomimo ze nadal nic pewnego nie wiem, jestem spokojniejsza. Ty kochana odpoczywaj i czekamy na relacje z wakacji.

Verita musze przyznać elmo rację, z tego co pamiętam to stosunek był chyba 2 dni przed owulacją i wtedy od razu juz mówiłaś że Ci nie wyszło i że z tego pewnie będzie dziewczyna. Więc nie powinnaś się wypowiadać że to planowanie nie działa. A tak jakbys miała wyliczyc to ile czynników spełnionych byś u siebie zaznaczyła.

maggi trzymam kciuki,

Co do bicia serca to ja z chlopca,i miałam 160 a teraz w 6 tyg było 110, a teraz juz 160. Więc raczej to się nie sprawdza.

Elmo, Ewelin dzięki za wsparcie i słowa otuchy. U mnie najbardziej nie wiadome będzie z przytulasami i owu.
Piranha czy do tego wszystkiego mam brać castagnus czy już sobie darować?

Oj Ewelin nawet nie wiesz jak bardzo Cie rozumiem. Poprostu doskonale. Wiem jak bardzo byc chciala wiedziec juz i ze nie pocieszaja Cie slowa ze to napewno dziewczynka (ja jestem pewna). Ale wiadomosc ze nic tam nie odstaje napewno powinna byc dla Ciebie pocieszajaca :tak: Przyznam ze tez czekam i bede sie stresowac Twoja wizyta, jestem z Toba wyjatkowo zwiazana od poczatku, od tego 13 maja ;-) Wierze ze za niewiele ponad tydzien bedziemy sie juz cieszyc razem, moze i fikolki w brzuszkach beda juz mocniejsze i nastanie wspaniala jesien :-) Trzymaj sie dzielnie do nastepnego poniedzialku, myslami bede z Toba!

Czarna ten 13 widac szczesliwy na tym forum ;-)

A co do czestotliwosci bicia plodu a płci dziecka no to ja tez mysle ze to sciema.

Kevinka może to to ciąża :)
Ewelin na pewno będzie dziewczynka coraz bliżej do usłyszenia tej radosnej wiadomości :)
Elmo u mnie okresu brak, a rano było mi niedobrze, chociaż to raczej przypisuje moim nerwom związanym z przedszkolem, dzisiaj młody uciekał do wyjscia z przedszkola .. nie wiedziałam co robić :( pani dyrektor go przejęła
Swoją drogą jakby coś wyszło to raczej chłopak bo przytulanka były po bólu owulacyjnym :)

OCZY NIEBIESKIE co do przesądów to może to że te włosy troche wolniej mi rosły na nogach, naprawdę wolniej i jest ich mniej. W ciążach z chłopcami jadłam na kwaśno, pamiętam jak z drugim synkiem poleciałam do sklepu po sledzie, w tej nie mogę patrzeć na nie a jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży to zajadałam się czereśniami (ogólnie owoce pochłaniam w dużej ilości- a owocowa nigdy nie byłam). więc jak dla mnie upodobania żywieniowe mi się zmieniły. ale za to wszyscy mowia mi że bardzo ładnie wyglądam, chyba pierwszy raz chciałam aby ktoś powiedział że wyglądam brzydko haha no i krostki na czole, takie małe ale bylo ich duzo, jeszcze troche ich mam, a ja nigdy nie miałam problemów z cerą, z chłopcami też cera była super.

reklama
maggie to jak po bólu owulacyjnym to może trafiliście w takie O+12. Moja koleżanka mówiła ze ona działała w dniukiedy czuła właśnie ból owulacyjny(ona dobrze go odczuwa) i ma córcie. Więc kciuki za brak @ i aby z tego córcia wyszła.

elmo tak chyba ten 13 naprawdę szczęśliwy. my 13 rozpoczęłyśmy szczęśliwy cykl, czarna i piranha chyba też-dobrze zapamiętałam?

Do góry