reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
araki- dziś mój 27 dc. owu. według testów było 20--21dc. według mnie owulacji byłaby zbyt późno, cykle mam nieregularne.

Anna podobno może coś wyjść na 11 12 dc od owulacji. a od zagniezdzenia cos ostatnio czytałam że chyba 4 dni po nim. U Ciebie 7 dni po owulce jest więc zakadając - jak wczoraj bylo zagniezdzenie to dopiero za jakies 4 dni najwczesniej można testowac

Daria też to oglądałam.Szok! straszna historia!
Ana naprawdę mierzenie temperatury pozwala określić dzień owulacji.Też nie chciało mi się w to wierzyć ale to prawda.Więc na przyszłość polecam. Na początku nie bardzo pasowała mi poranna pobudka.Teraz nie wyobrażam sobie dnia bez zmierzenia temp., nawet jak wyjeżdzam zabieram ze sobą termometr:-):-D

mamakaja ja tam rodzilam nadie polozna ktora byla przy porodzie wspominam dobrze bo napawde to byla kobieta ktora z zmilowania pracuje w tym szpitalu lekarz to tylko jeden przyszedl i poszedl wiec raczej boscy oni nie sa ;/ a na kontrole jak przychodzili to tak badali brzuch ze z bolu wytrzymac nie szlo;/ a w niemczech robia usg a nie wala po brzuchu :) no i wyszlam na wlasne zadanie bo pielegniarki na nenotologi to sie minely z powolaniem mile byly tylko uczennice i tylko one pomagaly a reszta nawet nie przyszla mi pomoc jak cos bylo nie tak ;/ a nie umialam karmic wiec wyobrazcie sobie jak mi nadia sie darla;/ dopiero zobaczylam w niemczech co to znaczy porod po ludzku :) a tak pewnie bym nie narzekała wtedy na ostrow

reklama
hej dziewczyny :-)
Daria gratulują zdrowej dzidzi , no szkoda ze nie wiadomo kto tam siedzi ale może jednak dziewczynka:-)
też oglądałam ten program coś strasznego aż się popłakałam teraz został mu tylko aniołeczek
a film na Polsacie widziałyście o kobiecie której wmawiali że nie miała syna ? och szok
a na tvn był program o mamie Madzi małej , flądra jedna bezczelnie twierdzi że ona jej nie zabiła jak mogła z taką premedytacją to wszystko zaplanować szok

Ana test może wyjść ok 12dc po ovu wcześniej nie choć jak przeglądam dziewczyny na stronie z USA to one mają takie testy że 9dc po ovu mają pozytywne szok i to nie jedna. A tempkę też można mierzyć teraz zawsze zobaczy czy na koniec będzie spadek przepowiadający @
To ta strona na której można porównać cykle z dziewczynkami, chłopcami w ciąży a nawet z bliźniakami ;-)
Fertility Charts Gallery - FertilityFriend.com

ale trzeba się zalogować i na pocztę z końcówką pl chyba nie działa :baffled:

No i gratuluję reszcie dziewczyn z USG

ja dziś zadowolona bo kalendarz pokazuje 7 d po owu a jak zazwyczaj w każdym cyklu wcześniejszym miałam porządny spadek to dziś bardzo delikatny 8,30 godz 37,07 a dziś 36,80 o 7 a o 8,30 36,95 więc super oby się tak trzymało, od wczoraj rana biorę duphaston 1 tabletka rano 1 wieczorem , na wieczór poczułam mdłości a od 3 dni śpię pół dnia od 16 do 19 szok po prostu zasypiam. No ok trzymajcie kciuki . W cyklu którym nie byłam nie miałam takich objawów a w cyklach których byłam mimo ze tylko 1 pokazała się kreska później nie właśnie też takie objawy miałam no i oczywiście cycki wielkie, kłucie jajnika i nadęty brzuchol .
myślałam że sobie wmawiam te mdłości ale nie na dowód w zeszłym cyklu też tak było test pozytywny 11dc a 12 mdłości słabsze a 13 już bez mdłości i testy już negatywne

Ostatnia edycja:
Do góry