reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Polisia na pewno ten krem w jakimś tam stopniu zwiększy progesteron ale podejrzewam, że będzie to niewiele w porównaniu np. do tego co daje Duphaston. Każda ciąża jest inna, nic się nie martw, ja już się nasłuchałam jak to jedna ciąża była bezobjawowa a w kolejnej mdłości od rana do wieczora, zapewne tak jak ja poczujesz pierwsze objawy (u mnie to było uczucie "kamieni" w żołądku i pierwsze uczucie "mulenia") po 7-8 tygodniu kiedy stężenia hormonów będą już dużo większe. Dodam na koniec, że ja właśnie pierwszą ciążę miałam bezobjawową, no może poza tym, że w pierwszym trymestrze macica bardziej naciskała na pęcherz ;-)

reklama
Piranha ja już dałam spokój z jeżdżeniem gdziekolwiek, moje dziecko znów jest bardzo żywe, aż za bardzo, czasem kompletnie nie słyszy,ani nie rozumie poleceń, nie potrafił się skupić nad niczym, chodzimy tylko do logopedy na chwile dzisiejszą która z nim cwiczy wymowe i koncentrację, mieliśmy skierowanie do psychiatry ale nie poszłam,bo uważam że to nie potrzebne, aby w dziecko ladować leki na uspokojenie, teraz już zadko się zdarza że nie można go uspokoić, a jeśli już to daje sedatif . Jedynym problemem jaki z nim jest teraz to zły wpływ kolegów z przedszkola i naśladownictwo. Przychodzi do mnie chlopiec z ADHD , wiec jak pujdzie, to moje dziecko powtarza wszystkie jego zachowania. Bilans ostatniej ich "zabaw" to - wyłamane drzwi z zawiasów, ułamania wtyczka w gniazdku która była podłaczona do pradu!!!!, wyrwany zamek w drzwiach i ułamana klamka, zlamana deska w lozku dziecka- tamto dziecko to zrobiło, a rzecz jasna powiedzieli na mojego. Wiec skoro tamtemu wolno takie cos robic, wiec moj tez pokazuje pazury jak pujda. A uwierzcie nie nawidze jak ona przychodzi z tym dzieckiem do mnie, wtedy dre sie tak ze glosu mi brakuje-bo do tego dziecka nic nie dociera,i jeszcze idiotycznie sie smieje ( za ten smiech i zachowanie wyrzucili to dziecko z przedszkola, bo zagrazalo innym ) a ona sie nie odzywa bo wtedy ma swiety spokoj,uwaza ze ma chwile spokoju od niego-i ja wrzeszcze na niego,a nie ona. Ja nie mam jej sie jak pozbyć, ciagle przylazi z tym dzieckiem:crazy: Powiedzenie jej- nie mam czasu itp nie skutkuje bo od razu ona ryczy i mnie na litosc bierze, albo specjalnie dzwoni jak stoi u mnie pod oknem. Tu załozylam osobny temat- moze ktoras ma jakis pomysł https://www.babyboom.pl/forum/wycho...tnej-znajomej-z-dzieckiem-67526/#post10027929

Ostatnia edycja:
Polisia mi tez się wydaje że jeszcze przyjdzie na wszystko pora. U Ciebie dopiero 6 tydzień, ja jak byłam u lekarza pierwszy raz własnie tak pod koniec 6 tygodnia to tez kompletnie nic nie czułam. Wiec spokojnie, wszytsko bedzie dobrze.
krystian, maran, mam nadzieję ze karta się odwróci i rok zakończy się pomyślnie.
Piranha tak to chyba jest ze ludzie tylko paplają i zasiewają niepewność. Dobrze że zamknęłaś im buzie co do Krzysia. Ja ostatnio miałam taka sytuację, mój młodszy miał problemy z nóżka (oczywiście ja twierdziłam że pewnie to wzrostowe) ale cąła rodzina juz mi wyczytała że tak sie objawia rak. A więc ja szybko do szpitala - nic lekarz nie znalazł, powiedział że pewnie rośnie, ale moja rodzina dalej gadała swoje (przecież wiedza lepiej-prawda?). Awięc dalej po lekarzach prywatnie, a Ci na mnie oczy przecież powiedzieli pani w szpitalu ze wszystko dobrze.I tak własnie dałam się zwariować przez ludzkie gadanie.Oh szkoda gadać.
macy, maran dzieki- Kochane jesteście;-)
elmo mi tez serce mało co nie wyskoczy. i od rana jak sobie pomyśle o czymś to łzy do oczu, cały czas są czerwone, az mnie głowa boli z tego wszystkiego. Chyba buzują mi hormony. Napiję się melisy.
Airfix mi sie wydaje ze w takiej sytuacji to jedynie powiedze "nie" kiedy cie bierze na litość, jesli ona jest taka podstepna to i ty musisz twardo do niej. Tym barzdiej że to źle wpływa na twoje dziecko i na Ciebie a tamta zadowolona. Pamiętaj "kto ma miękkie serce ten ma twarda dupę"-tak mawia moja babci. A ludzie jak wyczują twoja słabość to koniec-po tobie. Wiem że łatwo się mówi, ale jak chcesz abys ie odczepiła musisz być stanowcza.

Dzieki dziewczyny za porady, jutro bede robila badania.
Wow elmo, rowne 14 tydz dzis. Leci, leci...
Ewelin trzymam kciuki za malenstwo.
Daria za twoje tez, trzymaj sie i staraj sie nie denerwowacc ja tak zawsze robie, mam meza choleryka, wiec jak on kipi to ja oaza spokoju, tak wygladaja nasze klotnie, na szczescie bardzo rzadkie, zwykle jestesmy zgodni.
Pozdrawiam was wszystkie, ide teraz sobie podgrzac paroweczke z serem, moja nowa MIlosc...:-)
Wizyte mam 3.09.

ewelin00 ja wlasnie juz taka jestem, że kazdemu bym nieba uchyliła i kazdemu bym chciala pomoc. Oczywiscie zazwyczaj nigdy mi się nikt za to nie odwdzięcza.I kazdy wyczuwa moja słabość do pomocy, a ona jeszcze jest w 7mcu ciazy i jeszcze ma takie dziecko chore, zawsze mi jej zal, ale kurde czemu ja mam gardlo zdzierac na czyjes dziecko. Ja sie przekonałam że wiekszość ludzi jest nic nie warta, kiedy ostatnio zalewalo nam dom, na 100 gapiów, jeden pomogl wyniesc pralke z domu, a jednak dalej probuje kazdemu pomoc,pomimo swojej straty. Moja kuzynka mowi ze powinnam poradnictwo psychologiczne otworzyc za ciezkie pieniadze :laugh2: Skonczylam pedagogike resocjalizacjyna i sądową i myslalam ze swiat zbawie, pomagam ludziom bo uwazam ze trzeba,i dlatego wszystkie patologie do mnie lgną i mozna powidziec ze ciagle zyje zyciem innych, sama nie otrzymujac pomocy od nikogo. Teraz np.zbliza sie jesien,zima,a my nie mamy pieca CO i kaoryferow bo zostało to zalane- wszyscy o tym wiedza i wiecie co- jak zaczynam temat i chce sie wyzalic komus, to i tak ktos odpowiada- o boze, noi co bedzie? i zmienia temat na swoj. Chyba taki moj zywot :-)

macy ja teraz tez powiedziałam że o ciązy wszyscy sie dowiedzą najpóźniej jak się da, bo ciągle odwlekaliśmy to to, bo tamto, a bo kasy za mało, teraz nam dom zalało, ale powiedziałam - dość, nie będe czekać aż odłoże nie wiadomo ile pieniedzy, aż wyremontuje dom itp bo by mi zycia braklo i nigdy bym sie nie doczekała drugiego, a synek ma juz 4 latka i 8 miesiecy.

Airfix to faktycznie jak ona w ciązy to trochę głupio, ale naprawdę jak ona się nie stresuje jak ty wychodzisz z siebie i krzyczysz to i ty olej. Ja wierze ze warto ludziom pomagać ale świata nie zbawisz.

dziewczyn ja tylko wpadam powiedziec że wizyta się przesunie, w rejestracji powe=iedzieli że ok 2 godzin a więc pewnie gdzieś około 18 wejdę.

reklama
ewelin00 ja uwazam ze ona sobie nie poradzi z dwojka dzieci, Ona tego jednego nie opanowuje, to jest taka dziewczyna ktora o siebie bardzo zadbac nie umie-taka bez obrazy jakby jej czegos brakowało. A to dziecko wiecznie czeka na obiad u mnie, gdzie zupe je 2,5 godziny,karmiony przez matke( czase 6 godzin siedza!! ) brudne do mnie przychodzi , stopy brudne, nogi do kolan usyfione i w posciel mi sie wyciera w sypialni,rzygac mi sie chce normalnie.ja nie wnikam, ale do przedszkola chodzil i grzybice lapał,chyba z brudu,a nie z przedszkola:crazy: , ja wszystko rozumiem,bo mi sie tez nie przelewa ale zeby taka fleja być-masakra. Ona woli jemu codzien zabawke kupic zeby byl grzeczny pol godziny niz na wode na mycie przeznaczyc. Ostatnio padłam :D mówie jej ze kupiłam nowy płyn do higieny intymnej Lactacyd Femina Plus, a ona do mnie - ze ona tez musi zaczac uzywac takie płyny,ale to dopiero po porodzie :szok:

Do góry