reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka dziewczyny
Airfix czytałam twój plan bardzo dobry,ale tez mysle aby uważać aby nie przedobrzyć z Rephres. A przed zastosuj dodatkowo sylk. Ja tez po seksie podmywałam się lactacyd. także kciukiza udany cykl.

krystian wykres śliczny, tempka skoczyła bardzo ładnie. kochana trzymam kciuki za ten cykl. Bardzooo Mocnooooo.

reklama
Piranku zaraz wyrusze na polowanie do aptek i zobaczę co uda się kupić :D Najwyzej Rephresh zastosuje z 2 dni wczesniej, i np.rano przed starankami,a staranka beda wieczorem po irygacji, jeśli tego Replens nie dostanę :D
U mnie nacisk jest chyba na córcię, bo wiedzą ile z synkiem przeszłam, wszystkie choroby świata, a nawet swierdzili że ma cechy dziecka z aspergerem i sama nie wiem czy wyrośnie z tego, czy to błędne myslenie. Może ma tam pare zachowań takich, ale są gorsze dzieci np. u znajomych. Chyba myślą, ze dziewczynka by była taką nagrodą, i że z nią nie będzie takich problemów ( tfu tfu oby była zdrowiutka )

Maran, krystian, macy, elmo, Piranha, Luka, mamggie nawet nie wiecie ile znacza dla mnie wasze kciuki i że o mnie myśłicie i to że nie jestem dzisiaj sama. tak to pewnie gadałabym dzisiaj do lustra. Odezwę sie na pewno po wizycie ale ze może być przesunięta nawet na 18 więc nie wiem dokładnie o której bedę mogła wejść na BB. serce mi dzisiaj chyba wyskoczy> Buźki;-)

ewelin00 napewno nie właduję całego aplikatora hahah bo wtedy napewno bym wybiła te plemniki :D I ta myslę aby nie przesadzić, to kropelkę tego wycisnę na palec i tyle może zastosuję przed i po, bo tak jak Piranha pisała- chyba ma to za gęstą konsystencję. A Sylk u mnie odnosi PH do 6- więc nie wiem czy go stosować, czy polegać już tylko i wyłącznie na irygacji. Jeszcze mam pare dni na dopracowanie planu :-)

Airfix, oj ja też trochę przeszłam bo od długiego czasu wmawiano mi, że Krzyś ma coś z autyzmu, wszyscy specjaliści wykluczyli to, byłam nawet niedawno na profesjonalnej (i drogiej jak diabli) diagnozie która całkowicie wykluczyła zaburzenia ze spektrum autyzmu, diagnoza była robiona według standardu ICD-10, dodatkowo przyznano punkty CARS i Krzyś otrzymał ich 16 (zdrowe dziecko ma 15-30 punktów, 15 to wynik idealny więc Krzyś dostał prawie idealną punktację :-)). Od tamtej pory jakby jakaś klątwa spadła ;-), zanikły wszystkie niepokojące objawy, Krzyś rozwija się teraz świetnie ...gdyby jeszcze tylko polubił bardziej Kaję i przestał jej tak dokuczać to już w ogóle byłabym happy ;-) Kaja ma charakterek, jak postawi na swoim to nie ma zmiłuj się, jest uparta i odważniejsza jak Krzyś. Jeśli Sylk ponosi Ci pH (a zdarza się, podobnie zresztą jak z Replens, Rephresh czy innymi zakwaszaczami, mogą zadziałać odwrotnie i podnieść pH) to lepiej go sobie odpuść.

Piranha, Ewelin faktycznie ten wykres jest z bardzo widocznymi fazami temperatur, przegladałam moje cykle i 6 ostatnich wygladało marnie. Zaczęłam brac tak po prostu witaminki z Ca, Mg i Zn oraz wit D3 ale pewnie to nie były dawki które mogły wpłynąć, jakoś nie nastawiam się, co ma byc to bedzie

Ewelin, od rana już o Tobie myślę. Nic się nie stresuj Kochana. Będzie dobrze. I mam nadzieję, że dzidziunię da się pięknie od dołu podejrzeć.
Elmo, Ty też już pewnie z niecierpliwości nogami przebierasz? ;-)
Airfix, ludzkim gadaniem nie ma co się przejmować. Pamiętam, jak my planowaliśmy drugie dziecko i każdy, kto się o tym dowiadywał, dawał nam swoje złote rady. Nasłuchałam sie, że lepiej, żeby był chłopak, bo chłopcy lepiej się dogadują, że już mamy ubranka, itd. Jedyna recepta - olać. Teraz nikomu mówić nie będę, że będą starania, a o ciąży dowiedzą się tak późno jak się da. ;-)
Oczy niebieskie, mi ginka kazała robić badania pod kątem toxo, bo miałam w domu kotkę. Generalnie, jeśli nie grzebiesz w ziemi i w kociej kuwecie, ryzyko jest niskie, ale lepiej wiedzieć, na czym się stoi.
Piranha, Ty miałaś niestety złych doradców, jeśli chodzi o Krzysia. Mam nadzieję, że teraz się w końcu odczepili. Moja córka też jest bardziej przebojowa niż syn. Nie da sobie w kaszę dmuchać. To są tak zupełnie różne dzieci, że aż mnie dziwi, że mają wspólnych rodziców. :-D

dzien dobry wszystkim
pirahna ja czujeze nub bedzie sterczal w gore :)

ale nie wiem czy pojde dzis na ta wizyte tak sie pokłóciłam z mezem ze chyba zabiore dziecii wroce do polski :)a nie ze musze byc od niego uzalezniona;/

czesc, wróciłam, ależ pisałyście!
po pierwsze Lukaa uściski, trzymam kciuki, musi się udać, no po prostu czytalam i nie wierzę aż, mam nadzieję, że karta się obróci, musi! nie ma innej opcji

Daria laska z Ciebie, ja taki brzuch mam niestety teraz albo większy więc ehhh, a zdjęcia nuba gdzieś wklejałaś, chyba przeoczyłam...

Airfix ja stosowałam rephresh, nie wiem z jakim sksutkiem finalnym ale ładie obniżał mi ph i jest dość taki przyjemny :) w sensie nie jest tłusty jak np. vitagynC

Ewelin rany czekam na Twoją wizytę! już nie mogę się doczekać, koniecznie wieczorem tutaj zajrzyj :)

Krystianmartin wielkie i mocne kciuki z aten cykl! :)

Matik ściskam, bo w sumie nie wiem co powiedzieć.

nadrobiłam Was plus minus, bo jednak trochę mnie nie było. U mnie ok, choć łapię paranoję. Zastanawiam się czy nie powinnam brać progesteronu skoro brałam luteinę w poprzedniej ciazy po plamieniach w 8tc, wizytę teraz mam na początku wrześnie, zaczęłam się zastanawiać czy nie kupić tego progesteronu w kremie czy coś, czy to działa tak samo? czy niepotrzebnie się nakręcam.
Ogólnie czuję się tak beznadziejnie zwyczajnie, że już przestałam wierzyć, że cokolwiek tam się dzieje. Po prostu nic, więc się nakręcam.

reklama
daria doskonale Ciebie rozumiem, za to nigdy nie zrozumiem facetów. Ja nie pracuje i jak m coś gada o tym to mu mówię, ze powinien być mi wdzięczny, że wydaję pieniądze, które zarobił. Trzymaj się

Ostatnia edycja:
Do góry