reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dobry wieczor!

Niestety nie jest to regula, ja z pierwszym synem przytylam ponad 20kg (z tym ze on sam wazyl przy urodzeniu 4,750), gdzie przy drugim na poczatku ciazy chudlam i przytylam okolo 10kg.
Zrobilam test na ph, niestety moje paski nie sa takie dokladne. Kolor byl zblizony do dwoch wynikow...3 i 4, takze zakwaszenie jest. Natomiast moj malzonek ma ph spermy 8.
no nie ma reguly.

:) dziękuję raz jeszcze za wszystkie gratulacje :)
dzisiaj akurat spotkałam trzy osoby i trzy gadały o planowaniu córki, każda oczywiście o odstepie, no kurcze, nikt nic nie wie, że sie staramy, że ciąża i taki zbieg okoliczności. Agrrrrr ale nie dam sobie popsuć dzisiejszego dnia!
Tylko czuję, że to będzie mi towarzyszyć już do kwietnia albo i dłużej

no nic, ogólnie jeszcze do mnie nie dociera, ale cieszę sie bez względu na płeć, jednak jak będzie zdrowa córa to skoczę do sufitu :D

Krysianmartin niedobrze, że tak długo plamisz, oj. Ja przepraszam, nie pamiętam już co bierzesz co nie, mogę Ci tylko powiedzieć na moim przylkładzie edynie, że mi pomógł castangus, ale w podwójnej dawce, to był mój pierwszy cykl bez plamien.
ale pewnie bez specjalisty sie nie obejdzie...

Elle :) trzymam kciuki za Ciebie teraz!

Roszpunka tp mam na 16.04 :)

Ewelin no niby wiem, że dużo, ale... no teraz już nie mam wpływu, teraz to sobie mogę myśleć co bym zrobiła inaczej, ale nieważne, cieszę się i już.

Lukaa kciuki, niech wszystko będzie dobrze u Ciebie!

Kasoku z tym gorszym samopoczuciem to nie wiem, ja z synkiem czułam się fatalnie, choć nie miałam wymiotów czy coś. A teraz normalnie zacznę o nich marzyc by tylko się łudzić, że to dziewczyna :D
a Ty jesteś już na 100% pewna, że to chłopiec?
tak jestem pewna, ale mini nadzieje mam.

Witam z samego rana :-D
Przed chwilą powtórzyłam test, z ciekawości zrobiłam dwa bobo-testy o różnych czułościach. I powiem tyle, że te 10 to o kant tyłka można rozbić:
25 - piękna krecha tylko trochę jaśniejsza od kontrolnej
10 - tylko cieniutki bardzo bardzo blady cień, który pojawił się dopiero po 3 minutach :eek:
moje gratki.:tak:

chodze snieta, nic mi się chce, nie wiem dlaczego,ale od początku ciąży mam nos zatkany, nomalny beton w nosie i nie jest to katar, ani alergia, wkurzona chodze i od dzisiaj zaczelam kropic nis, bo normalnie się dusze, az uszy mi się zatykają, co jest????już trzeci miesiąc, masakra.

reklama
Roszpunka co bym zmieniła? w sumie to ten odstęp, jak coś mnie zgubiło w tym planowaniu to właśnie odstęp, strasznie mnie stresuje. Niby zrobiłam wszystko, jak powinnam, bo zawsze test ovu wychodził mi pozytywny dzień przed owulacją a tu taki psikus, więc pewnie odpuściłabym te jedne staranka, ale cóż miło było więc :-D Niby odstęp nie ma takiego znaczenia, ale jednak tylu osobom on daje córy, a jeszcze doczytałam (wcześniej jakoś tego nie widziałam) że sama Pirania piszę, że odstęp nieważny, ale jednak trzy ostatnie badania wykazały, że jednak może być ważny.
teraz to już nie ma znaczenia, ale tak w sumie to Tobie bardziej podpowiadam :)
druga rzecz, która gdzieś mnie stresuje to kalendarz chiński (choć jedena wersja pokazuje dziewczynę i tego się trzymam) a także te całe głupie fazy księżyca, nów i pełnia, na to ostatnie to mały wpływ mam, ale jakoś mnie stresuje. Resztę robiłam naprawdę świetnie, dietę niby może nie mega restrykcyjną i nie jakieś dukany, ale wiem, że zdrową i unikałam tych zakazanych produktów.
Powiem Ci, że nie sądziłam, że tyle jest analizowania i w ogóle, na pewno cieszy mnie prowadzenie wykresu, fajnie siebie poznałam, to jest mega :) ale też widzę, że choć wszystko miałam rozpisane to i tak mnie coś zaskoczyło.
no to się rozpisałam, ogólnie czuję spokój i wiem, że nic nie zmienię, ale czasem jak sobie pomyślę, że nie wyszło no to czuję wewnętrzne kłucie jednak. Ale spoko, w tej chwili bardziej chcę by po prostu było zdrowe, że będzie serduszko już jak pójdę na wizytę we wrześniu i w ogóle :) a potem pewnie dopiero po tym 12 tygodniu zacznę bardziej analizować :p teraz nastawiam się na zdrowie :D

Polisia Kochana odstepem sie nie przejmuj, jak dieta była i ph niskie to wszystko tak jak trzeba i odstep nie bedzie miał tu żadnego znaczenia :) ja jak z Majka w ciąże zaszłam to staranka byly codziennie od 8 czy 9 dnia cyklu w owulacje oczywiście też i po owulacji też wiec do 18 dnia cyklu włącznie bo owu była 17 dnia cyklu i mam drugą dorodną córke, wiec staranka w owu nie skutkują synem jeśli ph jest niskie tylko wlasnie córką :) spokojnie bedzie dziewczynka :*
po

zdrawiam wszystkich serdecznie i jestem z Wami sercem :*

Phoebe To mnie tak samo wypada @ i owu jak Tobie. Ja też nie mierzę temp. My chcielibyśmy celować w chłopca, ale kupiłam testy owulacyjne i zamierzam je we wrześniu właśnie wypróbować... :p Czy któraś z Was próbowała w ten sposób? Ponoć jak wyjdzie pozytywny to trzeba zacząć starania po ok 24h od zrobienia testu (na chłopca)... Ciekawe czy się sprawdzi. :p A Wam wszystkim forumkom gratuluję i trzymam kciuki za to byście miały zdrowe dzieciaczki i takiej płci jakiej sobie marzycie :* A wszystkim staraczkom życzę udanych starań :)

Phoebe To mnie tak samo wypada @ i owu jak Tobie. Ja też nie mierzę temp. My chcielibyśmy celować w chłopca, ale kupiłam testy owulacyjne i zamierzam je we wrześniu właśnie wypróbować... :p Czy któraś z Was próbowała w ten sposób? Ponoć jak wyjdzie pozytywny to trzeba zacząć starania po ok 24h od zrobienia testu (na chłopca)... Ciekawe czy się sprawdzi. :p A Wam wszystkim forumkom gratuluję i trzymam kciuki za to byście miały zdrowe dzieciaczki i takiej płci jakiej sobie marzycie :* A wszystkim staraczkom życzę udanych starań :)
Ja celuje na dziewczynke, ale nawet jak bedzie trzeci chlopiec to tez sie bede cieszyla:) Probowalas mierzyc pH?

Hejka!

Nie nadrobiłam niestety, mam tylko 5 minut więc doczytałam pobieżnie tylko ostatnią stronę.

Polisia, więcej jonów ujemnych jest nie tylko po nowiu ale również latem - pora roku Ci sprzyja :-) Co do odstępu to jeśli ma znaczenie to niewielkie, przypomnij sobie zresztą ankietę:

Zobacz załącznik 577343

Wskazuje ona na to, że metoda Shettlesa jest bardziej nieskuteczna jak skuteczna, wręcz należy działać na odwrót ;-) Ja będąc już w ciąży myślałam sobie tak - kimkolwiek jest ta mała istotka to jest mi przeznaczona i pragnie mojej miłości, zresztą jak zobaczysz to bijące serduszko a potem machające rączki i nóżki to płeć zejdzie na dalszy plan, czuję jednak, że w Twoim brzuchu zamieszkała mała dziewczynka :tak:

mikaa
, zerknij na powyższą ankietę, odstęp od owulacji to szalenie nieskuteczna metoda, poczytaj tutaj (tekst wytłuszczoną różową czcionką):

https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html

Phoebe, pirania Tylko że w tym linku opisane jest o dziewczynce, a jak to wygląda przy planowaniu chłopaka? Jakie powinno być pH moje i męża? Oraz czym mierzycie to pH? Macie jakieś paski czy cuś?

Polisia,dzieki za podpowiedzi.a moze wlasnie ten ostatni dzien poskutkowal plusikiem?będzie dobrze,zobaczysz.na razie czekam razem z toba na wizyte serduszkowa,a potem na genetyczne,i w dalszym czasie na polowkowe :-)

Piranha,dziekuje za podpowiedzi apropo odstepu.ja pewnie nie bede robic,jak przyjdzie co do czego.czytalam jak ty zastanawialas sie co wiwcej moglas zrobic,ze moze moglas sie bardziej przylozyc. Ale jest zdrowiutka Kaja,wiec i mi daje to nadzieje,i pewnie nowo zafasolkowanym tez. Dzieki jeszcze raz :-*

Phoebe, pirania Tylko że w tym linku opisane jest o dziewczynce, a jak to wygląda przy planowaniu chłopaka? Jakie powinno być pH moje i męża? Oraz czym mierzycie to pH? Macie jakieś paski czy cuś?
Ja zakupilam paski na ebayu, nie sa takie super dokladne, bo maja pomiar od 1 do 14. Takze jak mierzylam swoje to wychodzilo mi 3 lub 4, bo kolor byl bardzo zblizony. W kazdym badz razie jestem zakwaszona (na dziewczynke) w przypadku chlopcow trzeba miec wyzsze ph. W swoim zestawie paskow dostalam kartke ( wszystko po angielsku). 1-3 pokazuje najwyzsze zakwaszenie, 4-6 zakwaszenie, 7 neutralne, 8-11 alkaiczne, 12-14 bardzo alkaiczne ( mam nadzieje ze dobrze tlumacze). Na chlopca( wedlug tej kartki) wychodzi ze potrzeba 8-14 ph. Pewnie polskie paski sa inne, wiem ze dziewczyny podawaly ze mialy 4,5ph. Moje tak dokladnie nie pokazuja.

Mam tez zestaw jedzenia, jakbys byla zainteresowana to przetlumacze.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry