reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej babeczki.

Ewelin mi tak nogi puchly ale faktycznie pod koniec ciazy dopiero. Lekarz na pytanie co z tym zrobic odpowiedzial "jak pani urodzi to nawet pani nie zauwazy kiedy opuchlizna zniknie" i tak tez bylo. W Twoim przypadku to myle ze raz praca siedzaca, dwa gorąc. Naszczescie wizyte masz juz za niecaly tydzien. Pewnie masz cala liste pytan a ze stresu polowe zapomnisz albo uznasz za malo wazne ;-) ale nie przejmuj sie. Wszystko bedzie dobrze i obys sie dowiedziala ze to coreczka, Twoj lekarz pewnie Ci powie. A jesli Ty sie dowiesz to ja na drugi dzien od rana bede okupowac jakies usg byle sie tez dowiedziec :-D Jedziemy w drugim tygodniu wrzesnia na Makarską. Mielismy jechac w czerwcu ale ze wzgledu na moje samopoczucie wyjazd odwlokł sie w czasie i mam nadzieje ze tym razem nic nam nie pokrzyzuje planow.
Krystian mysle ze jak Lukaa pojdzie na laparo a potem szybko zaciazy to i Ty pobiegniesz i wszystko dobrze sie skonczy :tak: 19 to Ewelin ma wizyte, ja dopiero 29, juz zaczynam przezywac heh.
Araki mialam ta sama sytuacje, super czulu test 10 pokazal takiego cienia cienia ze aparat nawet tego nie uchwycil a zwykly test z apteki 25 pokazal co prawda tez cien ale wyrazny hehe
Lukaa powodzenia! Bedzie dobrze, trzymaj sie dzielnie.
Phoebe a moze zaopatrz sie w testy owulacyjne jak nie chce Ci sie kombinowac z tempka? Testy dla niektorych tez sa spoko, dla mnie byly przydatne. I wtedy na dziewczynke zaprzestalabym dzialan juz w dniu pozytywa (zakladajac ze dzien wczesniej byly staranka). Choc niby ta odleglosc nie jest tak wazna jednak dla swietego spokoju w pierwszym cyklu moze nie ma sie co az tak przyblizac do owulki ;)
Macy znam wiele przypadkow gdzie chlopcy chcieli tylko brata a potem zakochiwali sie w siostrze, to troche jak w przypadku kiedy facet pragnie syna a potem swiata poza swoja mala coreczka nie widzi czyz nie? A to ze wojny... no coz zawsze tak bylo miedzy rodzenstwem i zawsze bedzie, no moze nie zawsze ale przewaznie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Phoebe, zależy w jaką metodę wierzysz - jeśli chcesz zachować odstęp od owu to jak się pojawią bóle, ewentualnie kup testy owulacyjne i teoretycznie do pozytywnego testu (ale ja tak zrobiłam w poprzednim cyklu i kiszka z tego wyszła).
Ty jesteś dobrze zakwaszona, więc myślę, że najlepiej zacząć jakiś tydzień przed spodziewaną owu i codziennie, mierz temperaturę w okolicach owu i wystarczy że wyłapiesz skok, choć najlepiej by było 2-3 wyższe temperatury i wtedy stop. Możesz też sugerować się śluzem, jak zniknie płodny to pewnie właśnie masz owu albo lada dzień. Ja tak zrobiłam w tym cyklu - nie mierzyłam tempek, ale wiedziałam, że mam w pierwszej fazie (między końcem @ a owu) tak 36,3-36,4, więc jak zaczęłam mierzyć i wskoczyło na 36,6, a śluz już nie był płodny to wiedziałam, że owu już była :tak:
Oczywiście możecie się starać codziennie ile chcecie, nie trzeba przerywać :-p

Matik, masz na myśli Beta-HCG z krwi? nie zamierzam tego robić, w poprzedniej ciąży nie robiłam, szkoda mi kasy.

Ostatnia edycja:
macy staram się pić więcej, dziennie wypijam z 3 herbaty dwie kawy, dwie szklanki wody a dzisiaj postaram się wypić jeszcze butlę mineralki. kurde chyba się posikam z tej ilości. Cieszy mnie fakt że twój synek pomimo początkowej niechęci zaakceptował siostrę, mam nadzieje że u mnie tez tak będzie jak okaże się że to dziewczynka. Mam nadzieję że ten 19 sierpień tak samo jak tobie i mi przyniesie szczęście. Do lekarza nie chcę dzwonić bo wiem że jest obecnie na urlopie a jak nie ma nagłego wypadku to niech sobie chłop odpoczywa.

daria juz pooglądałam sobie w necie takie rajstopy ciążowe przeciwżylakowe, ja mialam podobne, mega obciskają ale teraz muszę kopic takie dla kobiet w ciąży bo brzuszek trochę już jest. najgorsze ze jest w nich strasznie gorąo i teraz ich raczej nie zaloże , ale od września mogłabym takei nosić, na pewno nie zaszkodzą.

Ewelin ja z tych duzo pijacych, butla wody na dzien to minimum. Za to sikam jak straz pozarna.
Elle udanego urlopu!
Misia wypoczywa na calego... i dobrze niech wypoczywa.
Agagsm co u Ciebie? Kidy masz wizyte? Bo juz ciekawa jestem kto tam u Ciebie :tak:

Cześć Wam:-)
Na początek muszę napisać, że baaardzo stęskniłam się za Wami:tak:
Często myślę co u Was i cieszę się, że 3 z Was dołączyły do ciężarówek w tym miesiącu:-)
Mi za to jest bardzo smutno o te moje starania(wy wiecie o co chodzi):-(
Odstawiłam wszystkie suplementy i wspomagacze na dziewczynkę. Wrócę do nich po leczeniu.
Sorki, że tak tylko o sobie ale nie przeczytam tylu stron wstecz, a sporo napisałyście.
Pozdrawiam;-)

Witam kochane. Poczytałam już wszystko co naskrobałyście. Ale jestem ciekawa, czy będą same dziewczynki z tego zakwaszania. A jeszcze trzeba tyle czekać... :baffled::baffled::baffled:
Jak tak czytam was, to strasznie się cieszę waszym szczęściem i trochę zazdroszczę. Stwierdziłam, że zacznę staranka od kwietnia przyszłego roku, czyli za 8 miesięcy. Nawet jeśli od razu by się udało, w co wątpię, to byłoby styczniowe dziecko. A jeśli nie, to będę próbować aż do września-października. Do tego czasu muszę odstawić Małego od cyca, dostać @ i wyregulować cykle. Ciekawe czy się uda... :confused:
Nasz urlop się kończy. Jutro m przyjeżdża z delegacji i w sobotę w nocy ruszamy do domu. Trochę mi szkoda, nie bardzo chce mi się wracać do rzeczywistości... Przepraszam, że nie odpisuję każdej z osobna. Pozdrawiam was i wasze fasoleczki :*

klaudia
, co do sygnaturki, to musisz wejść w Ustawienia, po lewej jest Edytuj sygnaturę i tam wklejasz kod z wykresu. :tak:

Roszpunka też jestem ciekawa, jak sobie uświadomiłam, że dowiem się dopiero pewnie gdzieś w grudniu to szok, a z drugiej strony teraz już nic nie zmienię, choć wiele bym zmieniła hehe
Trzymam kciuki za Twoją akcję, ja mogę Ci tylko doradzić bys miała ze 3 cykle minimum takie dobre do obserwacji, im więcej tym lepiej :)

a u mnie spoko, cały czas jeszcze jakoś to do mnie nie dociera, bo w sumie nic sie nie zmieniło :D ale cieszę się i mam co jakiś czas meeeeeega obawy, ale cóż zrobić :)

reklama
Polisia, właśnie też sobie liczyłam, że najwcześniej gdzieś za 3 miesiące się dowiecie. :tak: hyba umrę z ciekawości, a wy to już w ogóle... Żałuję, że nie trafiłam tu przed pierwszymi starankami. Zawsze chciałam mieć starszą córkę. A jak za drugim podejściem będzie chłopak, to pewnie już więcej nie spróbuję. Wiem co czujesz, pamiętam te obawy. Ja byłam spokojna tylko chwilę po wyjściu z gabinetu, a potem na nowo się zaczynał lęk... Dobrze, że od połowy było czuć ruchy, bo można by zwariować z niepewności:tak:
A co byś jeszcze zmieniła?

Do góry