reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik2012 to chyba jednak mam złe witaminy :/ Wapn odrzuciłam z powodu mdłości niewyobrażalnych, ale zawierał mleczan wapnia, i teraz patrze a Magnez+b6 również zawiera mleczan magnezu, Wit C i B6 to normalne też apteczne, nie zamawiane-ale te chyba OK sa,najlepsze że obeszłam wszystkie apteki u nas , a jest ich 7 i w żadnej nie mają wapnia w postaci cytrynianiu, pewnie z magnezem byłoby to samo:/ Czyli może to PH być od tego? A PH moczu już sie unormowało - 7 :)

Taki byłby dobry MagMAX B6 50 tabl. Olimp cytrynian magnezu 687mg (3430813407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ?

i wapn http://www.i-apteka.pl/product-pol-1616-OSTEODIAG-x-60-tabletek.html ? http://allegro.pl/osteodiag-60-tabletek-stawy-kosci-i3457415107.html z allegro , chyba to samo

Ostatnia edycja:
reklama
Antosia "buraczki" górą !!!
Ja kciuków mam dwa ... skąd ty masz 4 ?????
Ale biorąc pod uwagę że wszystkie moje koleżanki znają Cię z moich opowiadań to kciuków zaciśniętych jest ...hmmm komu ja się chwaliłam ??? ... hmmm jakieś 40 ?????? !!!!!!!!!!!!
Wiesz dzisiaj u nas nad rzeczką słychać było jakieś dziwne dźwięki...czasem Wam łóżko nie skrzypi ????:eek::happy2:
Działajcie kochana !!!

Dobra , dobra ...wiem głupawkę mam...idę spać !!!:baffled:

Ale tak czy siak myślę o Was wszystkich starających się bardzo ciepło i oczekuję na wysyp II !!!:tak::tak::tak::tak:

Ja mam dwa kciuki u rąk i dwa u stóp :-Dtylko te u stóp ciężko jest trzymać :-D ...a te Twoje koleżanki muszą być super i już je lubię:tak::-D
Co do dźwięku to nie u mnie, bo ja wczoraj już nie działałam, ale to chyba były bociany!:tak::-D i w tym miesiącu na pewno pochwalisz się pozytywnym testem:tak:

Dziewczyny dziękuję za wsparcie! Mamakaja, Pirania, Lukaa i w ogole. A dzisiaj z wielkimi emocjami chciałam zrobić test, kupiłam o czułości 10 żeby wiedzieć, że jak coś to wyjdzie i koniec kropka i wiecie co? popsuty mi się trafił :p no żesz, z apteki i nie pokazał kontrolnej linii ani nic.

A co do kalendarzy to mnie stresują, te wszystkie chińskie i inne cuda, bo żeby to tak łatwo jeszcze dało się zajść w ciażę w konkretnym miesiącu!
A w ogóle ktoś ze starających tu zaszedł w wymarzoną ciażę z płcią mimo akurat niesprzyjającego kalendarza? bo pamiętam, że Pirania pisałaś, że miałaś zgodny tradycyjny, a reszta dziewczyn? ja wiem, że to niby mało istotne :p ale cóż zostało.

Antosia trzymam kciuki, z tymi wykresami, to ja tak odpuszczać miałam, ale i tak zmierzyłam w pierwszej fazie kilka razy a teraz mierzę codziennie.

Ale jaja z tym wadliwym testem-to jest znak :tak:!!!jutro musisz koniecznie powtórzyć i liczę na to, że wyjdzie z dwoma kreseczkami!!!
A kalendarzami się nie stresuj, bo to jest jak rzut monetą :tak:

Airfix najwazniejsze aby byl cytrynian. moim zdaniem ten pierwszy magnez i drugi wapń OK , tylko trzeba po kilka brać aby była zalecana dawka.
Antosia wczoraj czułaś ból jajników, czyli wczoraj owulka czy dzisiaj, bo widzę spadek temperatury.
polisia ale miałaś pecha z testem, No można się wkurzyć. wykres ładny , temperatura wysoko więc wygląda to bardzo dobrze, trzymam kciuki.
maran witaj;-)
Luka czekam niecierpliwie na wasze rozkminianie, nie mogę sie juz doczekać?
mamawczesniaka a co u Ciebie jak się czujesz?
Oczywiście hejka elmo. Ale Ci super ze tylko do końca sierpnia będziesz pracować. Ja chciałam do końca ciąży ale chyba pomyśle tez o jakimś zwolnieniu, chociaż na trochę. Ja teraz mam problem z pękającymi naczynkami, zawsze je miała i zamykałam skleroterapią, ale teraz tam gdzie zostały normalnie pala żywym ogniem. I nogi strasznie bolą.

Ostatnia edycja:
Polisia, leć szybko po inny test, tempkę masz piękną :tak:

A u mnie dziś na dwoje babka wróżyła :dry: Z jednej strony temperatura dobra, wczoraj wieczorem się przestraszyłam bo zmierzyłam i było 36,7 ale to widocznie dlatego, że wypiłam wodę tuż przed (mierzę w ustach) bo dziś rano znów piękne 36,8 :tak: Z drugiej strony troszkę mnie muli jak na @, od paru dni miałam takie bardziej ciągnące bóle, dziś takie przymulające nie umiem tego opisać inaczej ;-) No nic, do niedzieli jeszcze dwa dni, jak jutro tempka dalej będzie taka ładna to chyba zacznę wierzyć że się udało, normalnie w poprzednich cyklach w 29dc, który wypada dziś miałam już tylko 36,6...

Airfix najwazniejsze aby byl cytrynian. moim zdaniem ten pierwszy magnez i drugi wapń OK , tylko trzeba po kilka brać aby była zalecana dawka.
Antosia wczoraj czułaś ból jajników, czyli wczoraj owulka czy dzisiaj, bo widzę spadek temperatury.
polisia ale miałaś pecha z testem, No można się wkurzyć. wykres ładny , temperatura wysoko więc wygląda to bardzo dobrze, trzymam kciuki.
maran witaj;-)
Luka czekam niecierpliwie na wasze rozkminianie, nie mogę sie juz doczekać?
mamawczesniaka a co u Ciebie jak się czujesz?

No właśnie znów ten sam problem:-( dzisiaj też mnie bolą jajniki a test owu zrobię dopiero ok 11:15 tak jak do tej pory robiłam. Wczoraj dopiero test uznałam za pozytywny gdy kreska testowa była dużo ciemniejsza od kontrolnej i wydawało mi się że to ten dzień a tu znowu spadek:eek:

Polisia, leć szybko po inny test, tempkę masz piękną :tak:

A u mnie dziś na dwoje babka wróżyła :dry: Z jednej strony temperatura dobra, wczoraj wieczorem się przestraszyłam bo zmierzyłam i było 36,7 ale to widocznie dlatego, że wypiłam wodę tuż przed (mierzę w ustach) bo dziś rano znów piękne 36,8 :tak: Z drugiej strony troszkę mnie muli jak na @, od paru dni miałam takie bardziej ciągnące bóle, dziś takie przymulające nie umiem tego opisać inaczej ;-) No nic, do niedzieli jeszcze dwa dni, jak jutro tempka dalej będzie taka ładna to chyba zacznę wierzyć że się udało, normalnie w poprzednich cyklach w 29dc, który wypada dziś miałam już tylko 36,6...
Araki ja w tamtym cyklu mierzyłam temperaturę dla porównania również w godzinach wieczornych i myślę że ona nie ma kompletnie znaczenia -do końca cyklu miałam od 37,30 do 37,50. Myślę że to niepotrzebny stres i dodatkowe myśli skupiające uwagę na jednym. Bardzo Ci życzę udanego cyklu, a wykresik zapowiada się super!

Polisia koniecznie kup drugi test i zrób jeszcze dzisiaj bo my tu padniemy z ciekawości :-) kciuki cały czas zaciśnięte &&&&&&&
Antosia widzę że mamy troszkę podobne wykresy tzn ja dziś też mam spadek i czekam na 11.30 żeby zrobić test... wczoraj się pokłóciłam z M i nie było przytulanek :-( ja coś nie mogę się doczekać mojej owulki w tym cyklu :wściekła/y: we wtorek jedziemy na urlop i mam nadzieję że do tego czasu będzie bo do tego czasu możemy działać ;-) jak dziś test wyjdzie pozytywny to jeszcze staranka wieczorem, jak negatywny to spokojnie możemy dziś i jutro :tak: a Ty kochana w środę zastopowałaś? nawet jeśli owulka byłaby dzisiaj to niecałe 2 dni odstęp jest super!a oprócz sylku używałaś innych zakwaszaczy? ja tym razem tylko sylk i dosłownie jedną kropelkę rephreshu z godzinę przed :-D

dzien dobry wszystkim :)

mam takie pytanie czy ktos w 11 tygodniu czul ruchy dziecka? bo ja normalnie czuje jak sie rusza jak sie przemieszcza a czasami nawet z jednej strony uklada mi sie taka kuleczka mala i zachwile np sie rozejdzie :)

reklama
Elle w środę było ale nie ostatni raz bo dzisiaj też zadziałamy:-D a z sylkiem nie przesadziłam tym razem i nie wysmarowałam całego "działa":-D tylko jedna duża kropla na czubek:-)

Do góry