reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik2012 to chyba jednak mam złe witaminy :/ Wapn odrzuciłam z powodu mdłości niewyobrażalnych, ale zawierał mleczan wapnia, i teraz patrze a Magnez+b6 również zawiera mleczan magnezu, Wit C i B6 to normalne też apteczne, nie zamawiane-ale te chyba OK sa,najlepsze że obeszłam wszystkie apteki u nas , a jest ich 7 i w żadnej nie mają wapnia w postaci cytrynianiu, pewnie z magnezem byłoby to samo:/ Czyli może to PH być od tego? A PH moczu już sie unormowało - 7 :)

Taki byłby dobry MagMAX B6 50 tabl. Olimp cytrynian magnezu 687mg (3430813407) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ?

i wapn http://www.i-apteka.pl/product-pol-1616-OSTEODIAG-x-60-tabletek.html ? http://allegro.pl/osteodiag-60-tabletek-stawy-kosci-i3457415107.html z allegro , chyba to samo

Ostatnia edycja:
reklama
Antosia "buraczki" górą !!!
Ja kciuków mam dwa ... skąd ty masz 4 ?????
Ale biorąc pod uwagę że wszystkie moje koleżanki znają Cię z moich opowiadań to kciuków zaciśniętych jest ...hmmm komu ja się chwaliłam ??? ... hmmm jakieś 40 ?????? !!!!!!!!!!!!
Wiesz dzisiaj u nas nad rzeczką słychać było jakieś dziwne dźwięki...czasem Wam łóżko nie skrzypi ????:eek::happy2:
Działajcie kochana !!!

Dobra , dobra ...wiem głupawkę mam...idę spać !!!:baffled:

Ale tak czy siak myślę o Was wszystkich starających się bardzo ciepło i oczekuję na wysyp II !!!:tak::tak::tak::tak:

Ja mam dwa kciuki u rąk i dwa u stóp :-Dtylko te u stóp ciężko jest trzymać :-D ...a te Twoje koleżanki muszą być super i już je lubię:tak::-D
Co do dźwięku to nie u mnie, bo ja wczoraj już nie działałam, ale to chyba były bociany!:tak::-D i w tym miesiącu na pewno pochwalisz się pozytywnym testem:tak:

Dziewczyny dziękuję za wsparcie! Mamakaja, Pirania, Lukaa i w ogole. A dzisiaj z wielkimi emocjami chciałam zrobić test, kupiłam o czułości 10 żeby wiedzieć, że jak coś to wyjdzie i koniec kropka i wiecie co? popsuty mi się trafił :p no żesz, z apteki i nie pokazał kontrolnej linii ani nic.

A co do kalendarzy to mnie stresują, te wszystkie chińskie i inne cuda, bo żeby to tak łatwo jeszcze dało się zajść w ciażę w konkretnym miesiącu!
A w ogóle ktoś ze starających tu zaszedł w wymarzoną ciażę z płcią mimo akurat niesprzyjającego kalendarza? bo pamiętam, że Pirania pisałaś, że miałaś zgodny tradycyjny, a reszta dziewczyn? ja wiem, że to niby mało istotne :p ale cóż zostało.

Antosia trzymam kciuki, z tymi wykresami, to ja tak odpuszczać miałam, ale i tak zmierzyłam w pierwszej fazie kilka razy a teraz mierzę codziennie.

Ale jaja z tym wadliwym testem-to jest znak :tak:!!!jutro musisz koniecznie powtórzyć i liczę na to, że wyjdzie z dwoma kreseczkami!!!
A kalendarzami się nie stresuj, bo to jest jak rzut monetą :tak:

Airfix najwazniejsze aby byl cytrynian. moim zdaniem ten pierwszy magnez i drugi wapń OK , tylko trzeba po kilka brać aby była zalecana dawka.
Antosia wczoraj czułaś ból jajników, czyli wczoraj owulka czy dzisiaj, bo widzę spadek temperatury.
polisia ale miałaś pecha z testem, No można się wkurzyć. wykres ładny , temperatura wysoko więc wygląda to bardzo dobrze, trzymam kciuki.
maran witaj;-)
Luka czekam niecierpliwie na wasze rozkminianie, nie mogę sie juz doczekać?
mamawczesniaka a co u Ciebie jak się czujesz?
Oczywiście hejka elmo. Ale Ci super ze tylko do końca sierpnia będziesz pracować. Ja chciałam do końca ciąży ale chyba pomyśle tez o jakimś zwolnieniu, chociaż na trochę. Ja teraz mam problem z pękającymi naczynkami, zawsze je miała i zamykałam skleroterapią, ale teraz tam gdzie zostały normalnie pala żywym ogniem. I nogi strasznie bolą.

Ostatnia edycja:
Polisia, leć szybko po inny test, tempkę masz piękną :tak:

A u mnie dziś na dwoje babka wróżyła :dry: Z jednej strony temperatura dobra, wczoraj wieczorem się przestraszyłam bo zmierzyłam i było 36,7 ale to widocznie dlatego, że wypiłam wodę tuż przed (mierzę w ustach) bo dziś rano znów piękne 36,8 :tak: Z drugiej strony troszkę mnie muli jak na @, od paru dni miałam takie bardziej ciągnące bóle, dziś takie przymulające nie umiem tego opisać inaczej ;-) No nic, do niedzieli jeszcze dwa dni, jak jutro tempka dalej będzie taka ładna to chyba zacznę wierzyć że się udało, normalnie w poprzednich cyklach w 29dc, który wypada dziś miałam już tylko 36,6...

Airfix najwazniejsze aby byl cytrynian. moim zdaniem ten pierwszy magnez i drugi wapń OK , tylko trzeba po kilka brać aby była zalecana dawka.
Antosia wczoraj czułaś ból jajników, czyli wczoraj owulka czy dzisiaj, bo widzę spadek temperatury.
polisia ale miałaś pecha z testem, No można się wkurzyć. wykres ładny , temperatura wysoko więc wygląda to bardzo dobrze, trzymam kciuki.
maran witaj;-)
Luka czekam niecierpliwie na wasze rozkminianie, nie mogę sie juz doczekać?
mamawczesniaka a co u Ciebie jak się czujesz?

No właśnie znów ten sam problem:-( dzisiaj też mnie bolą jajniki a test owu zrobię dopiero ok 11:15 tak jak do tej pory robiłam. Wczoraj dopiero test uznałam za pozytywny gdy kreska testowa była dużo ciemniejsza od kontrolnej i wydawało mi się że to ten dzień a tu znowu spadek:eek:

Polisia, leć szybko po inny test, tempkę masz piękną :tak:

A u mnie dziś na dwoje babka wróżyła :dry: Z jednej strony temperatura dobra, wczoraj wieczorem się przestraszyłam bo zmierzyłam i było 36,7 ale to widocznie dlatego, że wypiłam wodę tuż przed (mierzę w ustach) bo dziś rano znów piękne 36,8 :tak: Z drugiej strony troszkę mnie muli jak na @, od paru dni miałam takie bardziej ciągnące bóle, dziś takie przymulające nie umiem tego opisać inaczej ;-) No nic, do niedzieli jeszcze dwa dni, jak jutro tempka dalej będzie taka ładna to chyba zacznę wierzyć że się udało, normalnie w poprzednich cyklach w 29dc, który wypada dziś miałam już tylko 36,6...
Araki ja w tamtym cyklu mierzyłam temperaturę dla porównania również w godzinach wieczornych i myślę że ona nie ma kompletnie znaczenia -do końca cyklu miałam od 37,30 do 37,50. Myślę że to niepotrzebny stres i dodatkowe myśli skupiające uwagę na jednym. Bardzo Ci życzę udanego cyklu, a wykresik zapowiada się super!

Polisia koniecznie kup drugi test i zrób jeszcze dzisiaj bo my tu padniemy z ciekawości :-) kciuki cały czas zaciśnięte &&&&&&&
Antosia widzę że mamy troszkę podobne wykresy tzn ja dziś też mam spadek i czekam na 11.30 żeby zrobić test... wczoraj się pokłóciłam z M i nie było przytulanek :-( ja coś nie mogę się doczekać mojej owulki w tym cyklu :wściekła/y: we wtorek jedziemy na urlop i mam nadzieję że do tego czasu będzie bo do tego czasu możemy działać ;-) jak dziś test wyjdzie pozytywny to jeszcze staranka wieczorem, jak negatywny to spokojnie możemy dziś i jutro :tak: a Ty kochana w środę zastopowałaś? nawet jeśli owulka byłaby dzisiaj to niecałe 2 dni odstęp jest super!a oprócz sylku używałaś innych zakwaszaczy? ja tym razem tylko sylk i dosłownie jedną kropelkę rephreshu z godzinę przed :-D

dzien dobry wszystkim :)

mam takie pytanie czy ktos w 11 tygodniu czul ruchy dziecka? bo ja normalnie czuje jak sie rusza jak sie przemieszcza a czasami nawet z jednej strony uklada mi sie taka kuleczka mala i zachwile np sie rozejdzie :)

reklama
Elle w środę było ale nie ostatni raz bo dzisiaj też zadziałamy:-D a z sylkiem nie przesadziłam tym razem i nie wysmarowałam całego "działa":-D tylko jedna duża kropla na czubek:-)

Do góry