reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

polisia ale wykres masz taki ładny że tylko pozazdrościć, dlaczego wątpisz ?
weź jakąś książkę, film pobaw się z synkiem i cierpliwości ok
a porównywałaś sobie ten wykres z poprzednimi wykresami? jaka jest różnica?

reklama
polisia głowa do góry:) uda się w końcu :) ja tez zawsze mówiłam że albo bedzie jedno po drugim , aby była mała róznica wieku albo w ogole. Alan chorował na potęge, pozatym nie źle dawał w kość, z pracą licho ,wiec stwierdziliśmy że raczej drugiego dziecka mieć nie będziemy :) Ale mały ma już 4,5 roku i od prawie 11 miesięcy staramy się o rodzenstwo dla niego- wierze że się uda w kolejnym cyklu :) trzeba nastawiać się pozytywnie :)

Mi we wszystkich kalendarzach wychodziły same chłopy, a ten jedyny pokazuje do konca tego roku i przyszły same córki :D Ale z synkiem się sprawdziło- ale to tylko zabawa:) Życzę Wam wszystkim aby każda urodziła taką płeć jaką sobie wymarzyła, a przede wszystkim aby bobasy zdrowiutkie były:)

Dziś dotarły do mnie paski do mierzenia PH, oczywiście w ramach ciekawości przystąpiłam do "badania" . Ph śluzu między 5 a 6 :/ za to moczu 1-2. Nie wiem czy do końca sierpnia to PH śluzu spadnie, łykam Wit C 1000mg,jem serki, jogurty, popijam cole i nic. Jeszcze nadzieja w Sylk'u...

Ostatnia edycja:
krystianmartin, jak fajnie, że jesteś, zostań z nami ...a laparoskopia (a myślałam jeszcze potem czy bym się zdecydowała) chyba jednak ma więcej plusów jak minusów, szkoda, że jednak nie znasz przyczyny, nie wiesz czy masz zrosty i czy Twój M ma dobre parametry żołnierzyków. Będę z całego serca Ci kibicować i być myślami z Tobą, naprawdę czuję, że uda Ci się spełnić to marzenie.

Matik, takie spadki w fazie lutealnej to norma, hormony wyrzucane są impulsowo i można natrafić na impuls progesteronu albo i nie, podobnie z estrogenem. Na jednym wykresie masz zaznaczone, że test był pozytywny w 14 dc a na drugim, że w 13 dc, na jednym masz, że w 14 dc był śluz "egg white" a na drugim, że był już lepki, ciężko zatem oszacować :-)

mamakaja
, ten stomatolog ma genialne podejście do dzieci, jest jakimś magikiem bo poradzi sobie z najbardziej strachliwym czy histerycznym dzieckiem. Krzyś był bardzo dzielnym i współpracującym pacjentem :-), niestety okazało się, że ma aż 4 ubytki :szok: więc czekają nas jeszcze 3 wizyty :-(

kasoku
, super wieści! A chłopcy są cudowni, sama zobaczysz!

macy
, mi witamina B6 skróciła fazę folikularną, tłumaczę sobie to tak, że prolaktyna nie zakłócała już produkcji FSH i LH, FSH jak wiadomo powoduje wzrost pęcherzyków a LH ich pękanie, zatem zmniejszenie prolaktyny przestało zaburzać owulację i przyspieszyło ją. Czytałam jednak, że witamina B6 może opóźnić owulację, w szczęśliwym cyklu owulacje miałam dopiero 18 dc.

Airfix, wedle tego kalendarzyka Kaja miała być chłopcem :-) Z tym pH moczu to na 100% coś z paskami nie tak, no chyba, że to jakaś literówka jest :-)

Polisia, mamawczesniaka plamiła kilka dni a sama wiesz jak dobrze się to skończyło, trzymam kciuki! Jeśli będzie jednak czarny scenariusz to skoro w 11 dpo masz plamienia to może jednak broi w Twoim organizmie prolaktyna i masz za mało progesteronu? Mi się udało w cyklu, w którym brałam już kilka miesięcy B-100 ale dodatkowo zaczęłam łykać 2x1 Duphaston.

co do roczku to ja juz wszystko predzej mam zaplanowane restauracja fotograf fryzjer itp :) przyjezdzam do polski tylko na gotowe ja dla swoich dzieci urzadam piekne pierwsze urodzinki zeby mialy pamiatke do konca zycia ja ogolnie dla siebie urodzin czy cos to bym nie obchodzila ale dla dzieci tak niech maja cos z tego zycia i zebym miala co wspominac ja na dziecko wydam kazdy grosz na siebie nie musze wazne zeby dziecko mialo nie mowie o tym zeby rozpieszczac ale zeby mialy lepiej niz ja .:)
nadii sukienke szylam za 280 zl colina nie potraktuje gorzej , chce zeby wygladal pieknie na zdjeciach jak jego siostra :) a bylam dzis w c&a nic nie bylo;/ w h&m tez w polsce przejade sie do wojcika

co do wizyty ja jestem tego zdania co ma byc to i tak bedzie nie mam na to wplywu a inny lekarz nic mi nie da bo i tak mi nic nie przepisze do 12 tygodnia .

kosaku ja np chcialabym corke ale imiona mi tylko do syna po glowie chodza bo czuje ze to bedzie syn :)

czesc

mnie ten klaendarz pokazuje samych chłopców a w przyszłości też chłopców do 2017 hehehe... a jak widzicie mam 2 dziewczynki ;-)
Elle najlepsza metoda na babeczki to codzienny sex ;-)no oczywiscie przy niskim ph :) u mnie własnie tak Majka powstał a tak wygladał wykres wówczas wiec ja polecam codzienny sex na dziewczynke ;)
Elmo u nas pogoda znośna jest bo jest cieplutko ale nie upalnie ok 24st. po za tym nic nowego... dziewczynki szaleją, Majka gryzie I bije Ale... Ala od wrześnie do szkoły, mąz cały czas w pracy I tyle co u mnie...

pozdrawiam wszystkich I każdemu dobrze życze :) mysle o was I czytam kazdego dnia

Piranha nawet mnie nie strasz że paski nie dobre :-D PH śluzu wychodzi w okolicach 5-6 bo pasek robi się jasniutko żółty (PH 3 i 4 kolor powinien wyjść pomarańczowy lub jasno pomaranczowy z tych obrazków do pasków tak wynika ), a na moczu zabarwia się prawie na brąz- odpowiada to tym kolorkom na PH 2, może za dużo tej Wit C :rofl2: i tych zakwaszaczy stąd ten mocz wszedł taki... choć nie powiem na 100% czy nie mam czegoś z nerkami ( z tydzień temu sikałam krwią ), przeszło, więc do lekarza nie poszłam.. :crazy:

Maran dzięki za udostępnienie wykresu, moja mobilizacja wzrosła :-) faktycznie bardzo częste przytulanki u Ciebie były i nawet w owulację a mimo to jest dziewczynka ;-) ja mam cały czas ph 4-4,2 tylko po przytulankach jest z 7 ale daję sylk na noc i jak się budzę rano to już mam znowu 4-4,2 :tak: Fajnie że do nas zaglądasz i nam kibicujesz

Maran dzięki za wykres widać że spadki mogą być prawda i jeszcze ten kalendarz też sami chłopcy uff to się cieszę :tak::-D
airfix a czy te twoje witaminy mają cytrynian? wszystkie witaminki? bo ja też tak miałam tylko się okazało że jak zaczęłam brać te z cytrynianem to już na drugi dzień mi ph spadło jak należy:tak:

daria masz super podejście do dzieci pozazdrościć

Ostatnia edycja:
Oj, parę dni mnie nie było, ale w tym tygodniu mam urwanie głowy, bo chyba będę mieć ta laparoskopię w przyszłym tygodniu. Posiewy okazały się jałowe, żadnych grzybów, ani bakterii patologicznych nie ma (szkoda, że tylko, że ta co pobierała wymaz , nastraszyła mnie, że widzi biały śluz i dla niej to mogły być grzyby, ech,), ale mam trochę latania przed tym zabiegiem, bo chociażby dzisiaj latałam po skierowanie na rtg płuc, bo bez skierownia nie zrobią, potem jeszcze raz jechałam na samo prześwietlenie, a to inne wyniki musze porobić i tak czas leci.
Dzisiaj tez zamwiałam żel antyzrostowy, bo boję się, żeby mi sie znowu inne zrosty po laparo nie zrobiły, a widac pewnie mam skłonność do zrostów. Jest kurka bardzo drogi, kosztuje 650 zł, ale myślę że warto. Wogóle tez jest polecany przy wszsytkich operacjach, jak chociażby cesarskie cięcie, także dziewczyny te które mają mieć cc uważam że do rozważenia, coby potem w przyszłości nie mieć zrostów. Ja bardzo żałuję, że mi nikt o takim wynalazku nie powiedział przed cc.
Zaczynam mieć trochę stracha przed ta laparoskopią, bo to będzie znieczulenie ogólne, a jeszcze nigdy takiego nie miałam i ciekawe, jak to zniosę, no byle tylko coś tam naprawili w środku.

Piranha- dzięki kochana za kciuki, chyba dojdzie do tej laparoskopii.
Piranha- czy orientujesz się może czy można łykać koenzym Q 10 przed laparo, bo wiem , że wit. E, acardu nie można bo rozrzedza krew.
Mam nadzieję, że Krzyś dzielnie zniósł wizytę u dentysty.
Doczytałam, że tak:-) Dzielny chłopak!

Kasia uk- co do farbowania włosów to polecam farby ziołowe, mają znikomą część chemii w stosunku do tych tradycyjnych, są bez amoniaku. Ja cały czas stosuję farby ziołowe i jestem zadowolona z efektu.

Ewelin, ELmo- rozkminiajcie Swoje dylematy związane z płcią, przecież to forum jest o planowaniu płci, i rozkminianie powinno być, i wszelkie Wasze dylematy są tu całkowicie zrozumiałe i wierzcie mi że każda z nas też by tak to przeżywała jak Wy i dawajcie co Wam na sercu leży! :-)

Daria- oby sie udało dostac szybko na to usg &&&&&&&& oj, masz zimną krew , ja to bym już w portki robiła, ale może tak jest lepiej jak Ty to robisz

Krystianmartin- tak czy tak trzymamy kciuki&&&& A badałaś żołnierzyki M? Ponoć one moga się bardzo zmieniać, mimo, że masz dwókę dzieci, to mogły ulec znacznemu pogorszeniu. Mi sie wydaje, że jak długo nie wychodzi, to mężczyzna też warto przebadać.

macy- ale fajnie masz, zazdraszczam. To musi byc ciekawe życie! A powiedz Ty pracujesz? Czy fajnie sobie nie musisz, a np, składki na emeryturkę Tobie odprowadzają?

Kasoku- gratulacje zdrowego synka!

Elle, Antosia- kciuki za udany cykl&&&&
Elle- ja też tak mam, że po strankach ph 7, a rano po sylku koło 4.
Witaj- Airfix, zgodziło mi się z synkiem;-)

Matik- piekny wykres, oby nadzieja okazała się za 3 dni faktem w postaci II kresek!

Polisia- ło Matko, może jeszcze to nie to co myslisz, Mamawczęśniaka tez plamiła a ciąża była. Trzymaj się kochana!

Resztę babeczek pozdrawiam też gorąco, ups.. chciałam powiedzieć chłodno;-)

reklama
Daria trzymajcie się.Ja daje radę bo musze. Nie mam innego wyjścia. Choc jest ciezko z 4 dzieci z tego 2 chora. I często sobie myślę źe to nie fer 5 facetów i ja jedna chuda sierotka

Do góry