reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

macy tak tak rozumiem nie chodziło mi że masz w Polsce rodzić :tak: tylko jeżeli macie trudny wybór to może należałoby popatrzeć na takie szczegóły ;-)

ja właśnie wróciłam z basenu poleżałam 1 godz ale do połowy pod parasolem;-) poczytałam książkę trochę ze sobą przywiozłam ostatnio ok 11szt :-)
i idę robić amu amu lubicie pesto z rodzynkami i orzeszkami piniowymi ? całą moja familia uwielbia :rofl2:

buziaki i trzymam kciuki za starające się dawajcie czadu nie ma co tak długo cisza była teraz w sierpniu musi być wysyp a co :angry: :zawstydzona/y:;-):tak::-):-D

reklama
Elle, ja stosowałam w tym cyklu taki system codzienny ;-) I taki też mam plan na następne cykle, bo wtedy i łatwiej trafić i zwiększa się szansę na dziewuszkę. Chociaż mam nadzieję, że już nie będzie potrzeby, bo po tych intensywnych starankach przez trzy dni bolał mnie kręgosłup :rofl2:

Dam Wam coś tak dla zabawy, pewnie nie jeden juz kalendarz chiński widziałyście, tak jak ja, ale z tym spotkałam się po raz pierwszy. Z synkiem sprawdziło się :) Jeden link to kelendarz, a drugi planowanie płci-czyli w jakim miesiącu najlepiej zajść w ciąże i co ciekawe w obu uwzglednia się oprócz naszego wieku, także wiek tatusia ;) Baby Gender Predictor Test i Gender Predictor Planner . To tak w ramach zabawy w ten tropikalny dzień :) w domu mam 35 stopni...

Macy no rzeczywiscie fajna prace ma Twoj maz. Mozliwosci rozwoju nie tylko dla niego ale i calej rodziny, poznawanie innych krajow, jezykow. To pewnie ma i male minusy, ale jednak napewno wiecej plusow, super. Macy niby tak, gdzie jak nie tu, jednak widzisz, wiele dziewczyn zaczyna z wielka energia planowanie, pozniej jakies klody pod nogi, jak nie problemy z zajsciem to pozniej z ciaza, a ja co? Nie dosc mi ze udalo sie za pierwszym razem to jeszcze rozkminiam plec, czuje sie nie wporzadku. Jednak ciagle o tym mysle. Kasoku mnie zaintrygowala tym ze lekarz powiedzial jej na 100%.

Airfix z tego wszystkiego zapomniałąm powiedziec czesc :) Witaj. Życze córeczki ;) U mnie tez skwar nieziemski, dusze sie.

Ostatnia edycja:
Elmo ja też myślę że to żaden wstyd wypowiadać się na temat płci bo to jest to forum i niedługo mam nadzieję będziecie wysłuchiwać mojego zrzędzenia czy jest ta upragniona córka czy nie :-D
Ewelin myślę że idealnie wstrzeliłaś się w 0+13 bo pamiętam jak opisywałaś swoje staranka a po owulce jedynie córa może być i do tego ta limonka, córa jak nic :tak:
Araki dzięki za wiadomość , utwierdza mnie to tylko w przekonaniu żeby nie robić dnia przerwy tylko działać bo owulka musi w końcu przyjść... już się nie mogę doczekać Twojego testowania co mnie jeszcze bardziej utwierdzi w przekonaniu że codziennie przytulanki zwiększają szansę na ciążę a nie aż tak osłabiają plemniki ;-)

Elmo, możliwości dla dzieci daje ogromne. Młody zasuwa w trzech językach, a ma 7 lat dopiero. Młoda sunie w dwóch i pół. ;-) A tu pisz, aż będą paluchy bolały. Najbardziej odpowiednie miejsce.
Airfix, z moimi dziećmi się sprawdza, ale ze mną samą już nie. ;-)
Matik, urodziłam pierwsze dziecko w PL, potem drugie już poza granicami. Rodzenie dzieci w Polsce wiąże się z dłuższym pobytem. Dla mnie to nie do zrobienia, więc bez znaczenia, ile bilety kosztują. Moja mama w Polsce nie mieszka, za teściową mogę potęsknić. Co będzie, to będzie. Na razie i tak muszę czekać na decyzje.

elle dzięki ze wierzysz w te moje O+13.
elmo naprawde możńa rozpoznać, w szczegolności chlopca w 13 stym tygodniu.
Mi sie wydaje że twój lekarz wie że tam synek w brzuszku u Ciebie siedzi tylko się asekuruje i każe czekać.

reklama
Airfix o rany, czyli dopiero w 2015 dziewczyna, masakra....
Elmo będzie dobrze, teraz i tak już nic nie zmienisz :)
Matik kciuki!

a ja, tak pięknie się zapowiadało, ale już wiem, że nic z tego, lekko zaplamiłam i też mam taki sluz jak zawsze przed @, po ptakach, jasne mogę sie łudzić, ale już obserwuję się jakiś czas i wiem, że znowu nie wyszło. Nigdy nie sądziłam, że będę miała taki problem :(
w dodatku nie mam zaufanego lekarza, więcej dowiaduję się tu z forum, lekarz mi umie powiedzieć tylko, że badania w sumie w normie (choć ja wiem, że były na granicy) i że mam wyluzować.
Teraz tak sobie myślę, że może wrócić do tabletek na 1-2 cykle, spróbować w ten sposób i potem znowu wrócić do staranek, jak sądzicie? bardzo mi zależało by nie rodzić znowu latem i by mieć małą różnicę wieku, no i żeby byla dziewczynka, ale bardziej chcę dziecko. Zastanawiam się też czy nie wstrzymać się znowu z pół roku, ale wtedy róznica będzie większa, no nic, tak sobie przyszłam trochę poużalać się, przytulcie... :crazy:

Do góry