reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
cholercia, zobaczcie jak to jest, mój tato jest stomatologiem, pamiętam,ze mi mleczaki się psuly na potege i ze lzami w oczach tato reperowal mi żeby, teraz sprawdzam matysce żeby na razie nie zauwazylam dziurki, ale tata mój twierdzi,ze mam nie meczyc dziecka mleczakami, ze one zaraz wypadną i o stale należy zainwestować fluoryzować itp., ale ja tak do końca nie wiem co zrobie jak zobaczę dziure, chyba polece do dentysty. Ewelinko widze, ze w 12 tc jesteś wpadnij do nas na lutowki, na kiedy masz termin?????

Witam Was kobietki :-)
ale się rozpisałyście :tak: dobrze że forum tętni życiem i ciągle coś się dzieje
Ewelin tak ja jestem przed owulacją i jak na razie jej nie widać :-( staranka od poniedziałku codziennie i myślę czy dziś sobie nie odpuścić żeby za bardzo nie osłabić plemników bo owulka może być za kilka dni, sama nie wiem kiedy takie te moje cykle dziwne... kreska testowa od poniedziałku widoczna ale dużo słabsza więc nadal negatyw. a u Ciebie ale suwaczek ucieka :szok: nie mogę się doczekać Twojego usg i tego jak nam tu ogłosisz że jest dziewczynka :-)
Elmo tak działam działam ale chyba za wcześnie zaczęliśmy bo myślałam że owulka będzie jak w zeszłym cyklu w 12 dc a tu ciągle nic ale trzeba się brać do roboty i dalej działać ;-) Ja w ogóle nie mam wątpliwości że u Ciebie mieszka synek i zobaczysz że my tu wszystkie miałyśmy rację :tak: byle do kolejnego usg i wtedy w końcu zaznasz spokoju ;-) a potem będziesz wysłuchiwać naszych wątpliwości jak dołączymy do Was :laugh2:
Matik faktycznie wykresy macie podobne z Piranhą więc jeszcze mocniej zaciskam &&&&&&&&& żebyś już nie musiała mierzyć tempki w nowym cyklu :tak:
Kasoku gratulacje! ile bym dała żeby mieć parkę tak jak TY!
Krystianmartin fajnie że jesteś i znam to uczucie uzależnienia od forum :-D pamiętaj że ja Ci cały czas mocno kibicuję i przyjdzie taki dzień że do Ciebie się uśmiechnie szczęście :tak:
Antosia o widzę plusik na wykresie ;-) super czyli owulka pewnie jutro, dobrze myślę? tempka wysoko, ładnie to wygląda :tak: działacie jeszcze dzisiaj czy już stop? w ogóle działaliście codziennie czy co 2 dni? bo już sama nie wiem jak lepiej :laugh2:

kasoku dzieki za zaproszenie. A zobaczysz jak urodzisz takiego małego chłopca to zwariujesz na jego punkcie. Powiedzenie synuś mamusi nie powstał ot tak sobie, bardzo dużo w tym prawdy.:tak:
kasoku a ty planowałaś drugą córke?tzn czy cos zrobiłas w tym kierunku wg. zaleceń Piranhy

elle moja koleżanka przez codzienne współżycie doczekała sie trzech córek, więc bardzo dobra taktyka, tylko ona codzinnie przez miesiąc, nie robila odstępu przed owu. więc plemniki były osłabione ale sex byl tez w owu dlatego udawało jej się zachodzic w ciążę za pierwszym razem. Trzymam kciuki, a ile odstępu od owu chcesz zrobić?

Ewelin hmm to mnie teraz zaciekawiłaś tym :-) chyba jednak dzisiaj też będziemy działać bez przerwy i myślę żeby zakończyć dzień przed owulacją czyli w dniu pozytywnego testu (podobno odstęp nie ma znaczenia ale ja się boję w samą owulkę), chociaż widzę że Mamawcześniaka też działała prawie codziennie potem miała kilka dni przerwy i chyba 4 dni pod rząd (w samą owulkę też) i zaszła za pierwszym razem więc może coś w tym jest :tak: pamiętam że Ty zakończyłaś 5 dni przed tak? ale ja myślę że wstrzeliłaś się w 0+12 :-)

Kasoku kurde szkoda ze jestes az z Katowic bo chetnie pojechalabym do tego Twojego specjalisty skoro juz na tym etapie daje 100% gwarancji ze to chlopczyk :-D A nie znasz takiego specjalisty w Rzeszowie? :-D Gratuluje, bedzie dobrze zobaczysz.
Daria no podziwiam Cie, tu takie wiesci a tu kupujesz stroj na urodziny Colina. Twarda babka z Ciebie :tak: Ja tez poszlabym prywatnie, ale my tu wszystkie trzymamy kciuki aby bylo dobrze.
Krystianmartin wiesz ze my tu kciuków nie puszczamy &&& ;-)
Antosia Elle no macie gorący czas ;-) super, wykorzystajcie go na maxa i niech wreszcie beda II !!!!!!!
Ewelin no masz racje wstyd sie wypowiadac na temat płci kiedy to co rusz ktos ma takie problemy.

Ewelin, praca może fajna, może inaczej - miejsce fajne, daje dużo możliwości rozwoju, a to bardzo ważne.
Matik, dla mnie odległość od Polski znaczenia nie ma. Teraz też w Polsce nie mieszkam. Jeździmy do Polski 1-2 razy w roku, czasami częściej jak jest potrzeba. Jeśli będzie kolejna dzidzia, będę ją rodzić w kraju, w którym będę mieszkać. Mam dwoje dzieci i nie umiałabym ich zostawić na miesiąc, dwa czy trzy, żeby urodzić dziecko w innym kraju. Za bardzo bym tęskniła. ;-) Twój wykres tak czy inaczej fajnie wygląda. :tak:
Krystianmartin, jak dobrze Ciebie widzieć. Zostań z nami, bo bez Ciebie smutno. Będzie dobrze. Na decyzje przyjdzie czas.
Daria, a może na ten czas, kiedy miałabyś iść do lekarza, warto wynająć jakąś opiekunkę? Co do garnituru - warto tyle kasy wydawać na roczek? Kup ładną koszulę, do tego spodnie, które włoży na siebie więcej razy. Ładne rzeczy można dostać w h&m, c&a, zara - oni mają sklepy internetowe.
Piranha, ja właśnie jestem nerwusem, więc w sumie by pasowało. Nie badałam prolaktyny jeszcze. Zobaczymy. Jak będziemy planować na poważnie, sięgnę po b-100. Na razie biorę tylko b complex. Czy on ma wpływ na fazę lutealną tylko czy możę się faza folikularna skrócić też? Mam nadzieję, że Krzyś wróci zadowolony. :tak: Młody zęby ma zdrowe - od trzeciego roku życia chodzi do dentysty i dentysta jest zachwycony. Młoda, ze względu na alergię i gorsze wchłanianie, ma plamki na zębach, ale dentysta powiedział, że na razie z tym nic robić nie będzie. Gdyby tylko próchnica się rozwinęła, zaraz bym gnała, bo jednak cholerstwo się przenosi i ma wpływ na zęby stałe.
Kasoku, gratuluję serdecznie!
Elmo, po to właśnie jest to forum, żeby pisać o takich rozterkach. Gdzie, jak nie tutaj? Przecież takie jest życie - są wzloty i upadki, góry i doliny. Radość przeplata się ze smutkiem. Ważne, żeby wszystko mieć pod kontrolą. ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
elle ja odstęp miałam 5,5 dnia przed Owu i potem sex O+13, jesli dobrze wychwyciłam Owu w środę rano 29 maja. wcześniej sex był 23 maja wieczorem. mi tez sie wydaje że dzidzia jest z tego późniejszego stosunku, nawet jej wymiary to potwierdzają. Ja tez się strasznie bałam że trafię w samą O , mam nadzieję że nie trafiłam.

Do góry