reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
no więc zarejestrowałam się na ovufriend.com i tu wpisałam tylko wieczorne tempki ale oczywiście nie wszystko objawy itp. ale najważniejsze jest i tu owu wyznaczyło mi dzień później
i co uważacie ?
na szczęście staranka i sylk też był bo pamiętam tą tempkę że dziwnie najniższa była a tu niby po owu

Ostatnia edycja:
juz pamietam mam lozysko przodujace

co do terminu to ten lekarz co to bedzie robil w recepcji powiedzieli ze nie da rady;/ ale jak u moje lekarki przyjdzie ta polka w recepcji maz do niej zadzwoni i powie na kiedy nam dali termin i lekarka najwyzej zadzwoni i przelozy bo ona kazala mi isc w tym tygodniu co teraz bedzie ;/
lekow nic nie dali oni tutaj ogolnie za bardzo na podtrzymanie nie dawaja do 12 tygodnia jakos tak mi polozna kiedys tlumaczyla.. mowila ze jak usg u tego lekarza wyjdzie zle to najprawdopodobniej szpital nobo jak tu lezec w domu ;p

Daria ja miałam łożysko przodujące, a dowiedziałam się o tym w 17 tygodniu i byłam w szpitalu. To jest bardzo poważna sprawa! Ja bezwzględnie musiałam leżeć w łóżku 3 miesiące.

Daria, kurczę mocno cię ściskam i będę trzymała kciuki, żeby się wszystko unormowało. Oszczędzaj się, dzidzia jest najważniejsza!

Macy, nie wiem kim z zawodu jest Twój mąż, ale znam taką parkę, która co dwa lata przeprowadza się na drugi koniec świata, właśnie ze względu na zawód męża. Byli już w Niemczech, Malezji, Brazylii a teraz są w RPA i mówią, że w RPA jest najlepiej i najbezpieczniej (wbrew pozorom), więc nie nastawiaj się negatywnie ;-)
Mają dwójkę dzieci, które są teraz czterojęzyczne ;-)

Matik, inspirowana Twoim pytankiem o zmiany w wykresach dziś zmajstrowałam takie oto cudo (nie wcale nie nudzi mi się w pracy, ciężko pracuję i w ogóle :laugh2:)... nie wiem czy uda mi się wkleić. U mnie nadzieja wysoko, bo tempka też (dziś znowu 36,8) no ale czekam do niedzieli.
Zobacz załącznik 576293

fajnie to wygląda i mocno trzymam za pozytywne zakończenie &&

hej dziewczyny i znowu tylko po lebkach poczytałam, w każdym bądź razie będę miała na 100 % chłopca, bylam na prenatalnych wszystko oki, fajnie lykal wody płodowe taki maly mezczyzna :)no i jest dlugi 7,8 cm to daje 14 tc, ale Matyska tez dluga była chociaż w tym tyg ciąży miała 6,8 cm, ale mój m ma 2 metry, no i zrobiłam jeszcze badanie PAPPA za 10 dni wyniki, w sumie po usg ok ale lekarz zlecil, trochę to drogie jest 120 zl plus 230 usg zostawiłam 350 zl wczoraj

Daria ja w ciąży z Matyska tez miałam lozysko przodujące, które się cofnelo i urodziłam silami natury, wiec spokojnie.

a co u mnie...glowa boli i prowadze wojne z sąsiadem o remont, upal dokucza.

Ostatnia edycja:
kasoku GRATULACJE !!! Będziesz mieć parkę-marzenie wielu kobiet !!!
Myślę że już się troszkę uspokoiłaś ??? Nudnej ciąży kochana !!!!!

na tym ovufrend ale nie polskim jest taka porada fajna
Organize a movie night with popcorn. U.S. scientists have found that popcorn has a beneficial effect on health and hail it as a food that positively influences fertility. It sounds incredible, but popcorn contains more concentrated antioxidants than fruits and vegetables. It is important, however, to prepare it properly. It’s best to cook it in canola or olive oil and eliminate salt or keep it to a minimum.

a w przetłumaczeniu
Zorganizuj wieczór filmowy z popcornem. Amerykańscy naukowcy odkryli, że popcorn ma korzystny wpływ na zdrowie z pożywienia, które pozytywnie wpływa na płodność. Brzmi to niewiarygodnie, ale popcorn zawiera więcej przeciwutleniaczy niż skoncentrowane owoce i warzywa. Ważne jest jednak, aby przygotować go prawidłowo. Najlepiej jest gotować je w rzepakowy lub oliwa z oliwek i wyeliminować sól lub zastosować minimum.

Dziewczyny dziś robimy wieczorek filmowy:-) z popcornem:-)

Kasoku moje gratulacje super ale super :)

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha mój syn mial robionych 16-zebów(prywatnie). Wiadomo ile kasy poszlo na wypadające teraz zęby. Był bardzo dzielny, dzielniejszy ode mnie. Miał tyle zebów do robienia bo rok wczesniej byłam u stomatologa z dziurką w ktora zakradła się próchnica a lekarz powiedziął ze nic sie nie dzieje, a po roku rozsiała się na wszystkie zeby.A w luxmedzie trafilismy na super stomatologa dziecięcego która powiedziała ze warto zaleczyć wszystkie. daliśmy radę. teraz daja po wizycie dzieciom prezenty a to mobilizuje je aby być grzecznym. Młodszy miał ze znieczuleniem komputerowym bo dziura byla ogromna, płakał ale wyleczyliśmy go w trzech podejściach. Oj te zęby.

elmo u mnie mdłości zniknęły, już od kilku dni czuję się świetnie.A jak u Ciebie brzusio-rośnie?
Nie wątp w to ze to chłopczyk, widze ze ty jak ja taki niedowiarek jesteś. A ja jak tak czytam o dziewczynach i nieudanych próbach głupio sie czuję że tak myślę o tej płci ale przecież to jest forum o takim temacie więc gdzie mamy roztrząsać te dylematy jak nie tu. zresztą już mamawczesiaka do nas dołączyła, otworzyła miesiąc sierpniówek i mam nadzieję że niedługo reszte kobitek do nas dołaczy i wszystkie będziemy mały takie same dylematy.

krystian super ze nas odwiedziłaś, myślałam ze naprawdę długo Ciebie nie usłyszymy, ale super - -bądź z nami i walcz. Przeciez ma być ta córa. tzn będzie a ty silna babka jesteś. Przytulam bardzo mocno. I trzymam kciuki.:tak:

macy to fajna pracę ma twoj mąż, ja o takiej zawsze marzyłam,

kurde zginelo mi pół postu

matik jestem z Tobą
Araki super wykresy
elle czyli przed owu jesteś-tak?
kasoku gratuluje małego rycerza.

Do góry