reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej dziewczyny.
Witam sie z porannymi mocno zacisnietymi kciukami &&&&&&& &&&&&&&& &&&&&&&& &&&&&&&&

Krystianmartin zerkam na Twoj wykres... Czekam na kolejne testowanie.
Roszpunka a no zaczynam sie zaokrąglać ;-) Chyba jak ktos nie wie to jeszcze nie zauwazy ale juz troszke widac. No i obys miala racje, oby ten wyrostek nie zniknął ;-)
Matik spiochu wstawaj, nie za dobrze Ci tam w tych cieplych krajach? :biggrin2:
Elle nawet nie wiesz jakbym chciala.

Dziewczyny czlowiek z nerwow to potrafi sie tak nakrecic i tyle rzeczy sobie wmowic ze masakra. Wczorajszy wieczor mnie wykonczyl. Dzis juz dobrze, taki spokoj czuje. Buzia sie smieje.

Ewelin zaglądaj.
Pirania jak zyjesz? Co z tym przedszkolem Krzysia? Udalo sie cos zalatwic?

hejka

elmo cudne wieści, dzidzia śliczna a ten wyrostek napewno nie zniknie. Jak dla mnie ostro zakończony a takie to ja u swoich synów widziałam w 12-stym tygodniu. Głowa z wrażeń pewnie Ci wczoraj pękała i nie dziwię sie-silne emocje, no i cudownie że jest zdrowy bo ja naprawdę czuje że to chłop.pozdrawiam
Ja z jednej strony nie mogę się doczekać tego 19-sierpnia z drugiej boje ze właśnie taki wysrostek zobaczę.Ale wiadomo co ma byc to bedzie i już po prostu chcę się cieszyć tą ciążą. A jak będzie córcia to po tęczy do nieba pobiegnę.

Antosia ja mam wizyte 19 sierpnia, dość późno bo mój lekarz ma urlop, ale to będzie koniec 13-stego wiec powiedział ze się załapiemy.A z ta dietą to też nie można przesadzać, zresztą dziewczyny co maja córki przecież tylko nabiału nie jadły, i nie tylko te po dukanie maja corki. Moim zdaniem chodzi o to aby pamiętac co powoduje zakwaszenie organizmu i jest bogate w wapń i magnez ale ziemniaka tez można zjeść. ja jadłam ale np z siadły mlekiem albo mizerią.
A co do sylku to wklejałam gdzieś wczesniej link ze strony o sylku gdzie było napisane że jak ktos się stara o dziecko to lepiej go nie stosować bo jest z kiwi i ma niskie ph, inne niż podczas owulacji. Ale przecież nam o to chodzi aby było niskie więc ja radzę go stosować tylko z umiarem. Przecież to lubrykant.
Dziewczyny zakasujcie rękawy i do roboty,

dziewczyny ja jeszcze odnośnie tego wklejenia Antosi zaleceń piranhy co do starń o dziewczynkę, tych na fioletowo. tam jest napisane zeby jeść jak najwięcej gorących potraw bo podnosza ph, a przecież maja obniżać. Wiec o co tu chodzi , może błąd, może miało byc napisane "jeść jak najwięcej gorących potraw bo obniżają ph".

dziewczyny ja jeszcze odnośnie tego wklejenia Antosi zaleceń piranhy co do starń o dziewczynkę, tych na fioletowo. tam jest napisane zeby jeść jak najwięcej gorących potraw bo podnosza ph, a przecież maja obniżać. Wiec o co tu chodzi , może błąd, może miało byc napisane "jeść jak najwięcej gorących potraw bo obniżają ph".
Ja też zwróciłam na to uwagę i też wydaje mi się że gorące posiłki zakwaszają:tak:
Tylko jak jeść ciepły jogurt:-D
A tu co nieco o zakwaszaniu
http://polskabiega.sport.pl/polskab..._a_co_odkwasza_organizm__Lista_produktow.html
http://www.gd-med.pl/zakwaszenie-organizmu

Ostatnia edycja:
Elmo, ale zdjęcie piękne, aż się przyjemnie na serduchu robi jak taką dzidzię widzę :tak:
Ja myślę, że lekarz Ci tak specjalnie mówił, że to tak samo wygląda, żeby nie wyszło, że się pomylił. Mój tato też tak robi :-p Mi jak zrobił usg dopiero w 16tc jak już było widać bardzo wyraźnie, to dopiero powiedział, a tak to nie wiem nie wiem, nic nie widać, zasłania nóżkami :-D

A więc Antosia musimy poczekać na piranhę, aby rozwiała te nasze domysły, bo ja wcześniej jakoś na to nie zwróciłam uwagi i jadłam dużo gorących zup bo byłam pewna że właśnie jako gorący posiłek obniżaja ph a tu teraz czytam że podnosza, no i zgłupiałam. U mnie to juz po rybkach ale dla staraczek o dziewuszkę ważna sprawa.

araki fajny ten twój tata.

Hejka!

Ja też myslę, że to pomyłka po prostu w tym zdaniu, na pewno produkty ciepłe zakwaszają.

A co do diety, ja też restyykcyjnie nie trzymam, staram się długo, wiec wykończyłabym się, na pewno bardziej przykładam się przed owu, ale to głownie unikam tych produktów z wysokim ph i potasem, ale za to po owu, to odreagowuję i rzucam się na moje ulubione pomidory, mniam, dlaczego na dziewczynkę są zabronione :wściekła/y:protestuję ;-) (wiem dużo potasu:dry:)

Pozdro!

reklama
Dziewczyny w tym tekscie wdarł sie blad. Cieple potrawy obnizaja ph, zimne podnosza ph. W diecie na chlopca sa zalecane zimne posilki, sniadania na zimno itd. Wiec na dziewczynke napewno cieple!

Araki dzieki! A lekarze wiadomo ostrozni, wiec i Twoj tato ostrozny, ale ja bym tacie kazala usg robic 2 razy w tygodniu :-D
Ewelin mowisz ze widzialas takie na swoich chlopcach? Ja juz sama nie wiem. Wiesz wczoraj zylam emocjami. Ale dzis juz od rana wertuje nuby... Jestem pewna ze Ty za 2 tygodnie to juz cos tam lepiej wypatrzysz. I juz sobie wyobrazam co bedziesz przezywac przed wizyta majac taka swiadomosc, bo ja wczoraj to bylam pewna ze nic nie zobacze. Ja wizytuje za 4 tygodnie.

Do góry