reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
hej dziewczyny
Elmo na 100% masz chłopaka i tego Ci życzę z całego serca :-)

krystianmarti nie widzisz u mnie spadku ? bo poniedziałek był wynik 7.30 ale i tak jest na 36,28 a w sobotę 36,12 w niedzielę tak jak dziś prawie 36,54 dziś 36,56 hhhmm albo w ogóle nic nie będzie szok
z kolejnymi bliźniakami to żart ;-) modlę się żeby jedno jajeczko przetrwało i zostało obojętnie jakiej płci
tu gdzie mieszkam trochę dzieci się urodziło i słychać jak płaczą maleństwa nie mówiąc kiedy mamy spacerują:crazy: zazdroszczę im tej kruszynki a tu ciuszki są takie piękne nawet dla chłopców i nie drogie i wielka zalety tylko na ciepłe dni potrzebne ciuszki
zawsze marzyłam żeby być w ciąży jak będzie ciepło :-) kocham nosić sukienki ;-)
ale to jest najmniejszy problem
mówicie że cynk hhhmm to muszę brać może mi pomoże
a ten cykl 3 dni śluz rozciągliwy znalazłam i te skurcze i bóle owu może nie może dojść do owu :no: i lipa będzie szkoda
ja jak miałam mieć chłopców to włosy mi na nogach szybciutko rosły :tak:
Luka a możesz napisać co to za specyfik na te plemniki? :-)
i czy ta veritas stosowała wszystko na chłopca?

elmo ja sie tylko boje jednego bo wiesz moja mama nie jest za chlopcami na poczatku do colina to miala taki dystans bardzo mnie to wkurzało teraz np jest za nim ale bardziej za nadia i nadia niby ta lepsza a byla o wiele gorszym dzieckiem ale moja mama swoje :-D i teraz jak znowu jej powiem ze chlopiec to nie bedzie w ogole sie cieszyc a jak bym powiedziala ze corka to by jej nawet nie przeszkodzilo ze w ciazy jestem :) ale co zrobic :-)

matik verita nie stosowala chyba nic albo tylko cos bo ona kamila i ona miala stosunek pare dni przed owu chyba 3 dni jakos tak bylo :)

Matik znazłam taki post Verity :
"U nas też fajny dzień słoneczny. Tylko nie wiem czy nie poszlismy w stronę dziewczynki. Mam niby okres plodny 2 dzień no i przytulanki ale to na dziewczynke bo do owulacji zostali ze 3-4 dni. I co teraz? ? Da się jeszcze na chłopca cos wykombinować. Ciężko tak czekać" Czyli że przed O na córkę? ale ponoć to zostało obalone?
Daria chyba masz rację, że ona karmiła małą i przez to nic nie brała.

Daria czy przez te 3 i pół dnia pilnowała później niskiego ph? Bo musi być przecież niskie, ale tyle pilnowania?

ale jaja szukam właśnie na www cykli mam bliźniaków ale nie widzę i wpadłam na coś takiego

Odpowiedzi - Zawsze myję się po stosunku. Czy ma to wpływ na to, iż od dłuższego czasu nie umiem zajść w ciażę?

ODPOWIEDŹ EKSPERTA Lekarz Aneta Zwierzchowska

Witam.

Jeśli nie wykonuje Pani irygacji (płukania) pochwy, to mycie się po stosunku nie ma wpływu na szanse na zapłodnienie. Natomiast plamienie przed miesiączką może świadczyć o niewydolności ciałka żółtego. Jest to stan wywołujący zmniejszenie stężenia progesteronu we krwi. Niedobór tego hormonu może prowadzić do zaburzenia procesu zagnieżadżania się i utrzymania zarodka w błonie śluzowej macicy. Proszę zgłosić ten problem swojemu lekarzowi, aby ten mógł wykonać badania hormonalne, które pomogą rozpoznać lub wykluczyć to schorzenie.

Pozdrawiam serdecznie!

reklama
Luka powiem tak, marzenie o córeczce mamdalej przeogromne, ale przez to myślenie cały czas chodzę jakas smutna, pochmurna, poddenerwowana, wyżywam sie na wszystkich.A tak jak pomyślę sobie to i tak bardzo kocham ta moja mała kruszynkę. A rano jak patrze na moich synków to kocham ich całym sercem i jak będzie trzeci bedzie tak samo kochany. po prostu myśle 24 h na dobę czy sie udało i zaczynam byc tym zmęczona. A to taki piękny okres i wiem ze powinnam sie cieszyć że mała istotka rośnie we mnie. chyba juz sama ze soba nie mogę wytrzymać dlatego próbuje sie uspokoić.
Ale zapewne jak bedzie się zbliżąc 19 sierpien to oszaleję i zacznę na rzęsach chodzić.

A verita z tego co pamietam to zaczynała planować, a w cyklu którym zaszła nie wiedział kiedy miała owulkę. PAMIETAM JEJ WPIS JAK PISAŁA ŻE WEDŁUG NIEJ ZASZŁA DWA DNI PRZED I CZUJE ŻE PEWNIE WSTRZELIŁA SIĘ NA DZIEWCZYNKĘ. co do suplemnetów i jej ph to nie pamiętam. ja czytałam że kobiety karmiące maja wiesza szansę począć corkę(chyba chodzi o wysoka prolaktyne) a Verita jeszcze karmiła. strona jak Verita pisała o staranich 6424.

Do góry