reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
mama kaja chodzi pewnie o to że jesli dojedzie do zaplaodnienia 3-4 dni przed to duże szanse na coreczkę bo wtedy przeważnie kobieta ma okres mniej płodny i jest niskie ph sluzu ale co niektóre mają juz 3-4 dni przed sluz płodny o wysokim ph co pomaga w spłodzeniu chłopca. U Verity odstę od O, karmienie piersią pewnie przyczyniły sie do poczęcia córci.

Tak właśnie sobie myślałam Ewelin na temat staranek Verity, że śluz był kwaśny, karmiła piersią.
Czytałam strony od 6424, i przy okazji trafiłam na staranka Twoje i Elmo, kurcze a tu już tyle minęło:tak:
Matik ja bym chciała mieć ale bliźniaczki albo parkę, więc zabieram się za lekturę tego artykułu:-D

Ewelin brałaś pod uwagę cykl jonasa i kalendarz chiński podczas starań o córę? Jejj jak ja się boję w tym cyklu starać ....

na bliżniaków ma np. wpływ branie leku o nazwie- clostibelgyt, w ulotce jest napisane , że istnieje możliwośc ciąży mnogiej
icon_smile.gif

(jest to lek stymulujący produkcję pęcherzyków Graffa z jajeczkami)

mama kaja tak ja chiński brałam pod uwagę, a dlatego bo mi się sprawdził z dwoma chłopcami i juz kilka lat temu postanowiłam starac się wlasnie od czerwca 2012 majac 31 lat albo od maja 2013 mając 32 kiedy to zaczyna się czas dziewczynkowy.A le wszyscy pisza że to sie nie sprawdza, ale ja po prostu dla swojego świętego spokoju wziełam go pod uwagę. Jonasa nie brałam bo stwierdziłam że jak i jego wezmę teraz pod uwagę to nigdy w ciąże nie zajdę. Ale moim zdaniem mamakaja najważniejsze to suplementy, ph, i pilnowanie go do O, zakwaszanie (w granicach rozsądku oczywiście). Tez jak tutaj czytałam starania dziewczyn to jak sie do tego dostosowywały to im sie udawało. zresztą nie pozostaje nam nic innego jak pomóc sobie w zaplanowaniu ale co będzie to jedynie Pan Bóg wie.
TAK Ale ten czas leci, dopiero był 5-ty kiedy to testowałyśmy a teraz zaczyna sie 12-sty

No czas niesamowicie goni. Dopiero co Mama kubulki dowiedziala sie ze bedzie miala drugiego synka... a on juz pewnie ma z dwa miesiace.

reklama
Ewelin kilka dni bylo nawet spoko, delikatne wieczorem, ale od 3 dni znowu atakuje mnie wieczorami i chwilami muli w ciagu dnia. Ale nie jest zle. Spanie tez juz mniejsze. A u Ciebie?

Do góry