reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

cześć dziewczyny.
piranha nie zdążyłam zobaczyć zdjęć, ale na pewno malutka jest sliczna. fajnie ze z Krzysiem dobrze. Wierzę że jak Kaja trochę podrośnie to dzieciaki zaczną sie wspólnie bawić. I super że zaglądasz-twoja fachowa pomoc i informacje podnosza wiarygodność tego forum i wielu dziewczynom pomagają w rozwikłaniu zagadek:-D
elmo sama czasami sie zastanawiam co lepsze, wiedziec czy nie wiedzieć. teraz przynajmniej możemy marzyć. Tak samo jak ty boje się tego USG(czy wszystko dobrze) i boje sie że moje nadzieje odlecą jak nie będzie mojej córci, także nie jesteś sama a widzę że identycznie myślimy. Ale wiesz z drugiej strony mam lekkie przeczucie że będzie dobrze, tak samo do siebie jak i do Ciebie. A jak tam brzuszek-widać cos u Ciebie?
niebieskie oczy współczuje, mi już trochę przechodzi tzn. nudności dalej są ale nie mam juz takiego odrzutu od zapachów.najgorsze te upały, mdlosći i gorąco to niezła mieszanka.

Nie wiem czy po mnie widać ta ciążę czy nie ale wczoraj znajoma sie mnie spytala czy ja nie jestem czasem w ciaży:szok: z tego szoku nie zdążyłam sie jej nawet spytać skąd takie podejrzenia.

matik, krystian trzymam kciuki. Strasznie chciałabym żeby Wam sie udało. bardzo mocno zaciskam pieści.
elle byłam pewna e u ciebie się uda, może faktycznie za bardzo się zakwaszacie. ja zaszalałam z ta limonką po stosunku ale przed tylko sylk aplikowałam. a po okresie lactovaginal. ten rephres kupiłam ale nie użyłam bo ph było ładne. tutaj kiedyś chyba agasm pisała ze ona tak szalała z sylkiem i dopiero jak się jej skonczył zaszla w ciążę. Trzymam zatem za cykl sierpniowy.
dorcia i za twój cykl mozno zaciskam

reklama
Krystianmartin tyle tu kciuków za Ciebie sama widzisz ;-)
Ewelin no my sie rozumiemy bez slow. Chce jak najdluzej wierzyc ze to chlopczyk, z drugiej strony gin napewno umowi mnie za miesiac na kolejna wizyte, mysle ze na poczatku wrzesnia. Czy dam rade tyle? Wątpie, myslisz ze warto sie umowic gdzies indziej na polowe sierpnia? Ty tego 19 sierpnia to juz bedziesz miec duze szanse na poznanie plci. Masz racje mieszanka gorąca i mdlosci potrafi byc wystrzalowa. Ja wczoraj mialam kilka podejsc do wymiotów. Na koniec dnia ogladnelam krótki fragment Fear Factor jak akurat jedli zywe slimaki i tak mnie ciagnelo ze do 1 nie moglam zasnac... masakra jakas.

Uff, ale gorący poniedziałek... a ja się jeszcze docieplam miętową herbatką :-p

Dorcia, Elle, trzymam kciuki za sierpniowe staranka!!!

Krystianmartin, oby ten spokój okazał się proroczy &&&&&&&&&&&

A u mnie nie wiem co się dzieje, bo odpuściłam w tym miesiącu mierzenie tempki... trochę teraz żałuję ale hm nie cofnę tego. Tak jak już pisałam miałam wcześniej bóle owulacyjne i mam wrażenie że już jestem po owu, wczoraj szyjkę miałam baaardzo wysoko, miękką i otwartą, dziś nie wytrzymałam i zmierzyłam tempkę - 36,6 - co w zeszłym cyklu kwalifikowało mnie do wyższych temperatur. No zobaczymy, jeszcze będziemy działać tak do 22dc (4-5 dni) i mam nadzieję, że się uda ;-)
Wczoraj miałam nieprzyjemną dyskusję z mężem - stwierdził, że trudno mu uwierzyć w to, że codziennie mam ochotę, skoro zwykle wystarcza mi 2-3 razy w tygodniu, że pewnie się zmuszam a jemu z tym źle... ech, tłumaczę mu że to kobieca psychika i hormony tak działają - jak są szanse na dziecko to kobiecie się chce :-D np. w każdym cyklu w okolicach owu. A jak ja wiem, że codzienne staranka zbliżają nas do celu to mi się chce i tyle a on zamiast się cieszyć i dobrze bawić to się zastanawia...
Jak tak czytam, co Wasze chłopy robiły przed starankami (suplementy, zero piwa itd.) to cieszę się że mojemu tego nie zaproponowałam ;-)

Matik
, my chyba teraz razem będziemy wyczekiwały II. Trzymam kciuki!!! &&&&&&&&&&&&&&

oczy niebieskie nie wiem jaka wielkosc miala nadia w 6 tygodniu ale z nadia ciaz mialam mniejsza z colinem w normie a teraz tez mniejsza ale to pewnie przez to ze owu sie przesunęła :tak:

krystianmartin i matik trzymam kciuki za II kreski :)

czasami wam zazdroszcze tych stran bo ja nawet nie zdarzylam :-p

mysmy wczoraj zrobili sobie wypad do legolandu i oceanarium zeby dzieciaki mialy radoche i bylo super czesciej by sie tak chcialo jezdzic ;/ Zobacz załącznik 574793Zobacz załącznik 574794Zobacz załącznik 574795Zobacz załącznik 574797Zobacz załącznik 574798Zobacz załącznik 574800Zobacz załącznik 574796colin to tymi rybkami byl zachwycony nadia tych wielkich to sie bala ;/

Ostatnia edycja:
Hej kobietki:-)
U mnie już 7dc więc niedługo zamierzamy zaczynać:-D
Zastanawiam się tylko czy to dobry pomysł nie zwracać uwagi na kalendarz chiński i jonasa. Tłumaczę sobie, że może lepiej zaczekać do września kiedy to jonas będzie "wskazywał" córkę:no:
Krystianmartin Matik z niecierpliwością czekam na test II :-)
Pozdrawiam i miłego dnia życzę w ten upaaaalny dzień:szok:

Witam się z rana z miętową herbatką, ciąg dalszy diety czas zacząć :-D
Polisia jak fajnie że jesteś :tak: cieszę się że odpowiedziałaś odnośnie mojego postu i pamiętaj że ja równie mocno Ci kibicuję! a Ty kochana chyba w trakcie owulki więc trzymam mocno &&&&&&&& żeby dla Ciebie lipiec był łaskawy i żebyś za parę dni ujrzała II ;-) zaglądaj do nas częściej :tak:
Elmo ja też mocno liczyłam na lipiec bo kalendarze mi sprzyjały a na sierpień nie bardzo ale i tak będę próbować bo myślę że to jednak tylko dodatek... oby ;-) a Ty kochana jej już 11 tydzień! zaraz będziemy oglądały zdjęcie nuba i w końcu będziesz spokojniejsza jak chociaż w połowie będziesz wiedzieć że to synek, zobaczysz :tak: kurcze wiem co czujesz... ja wczoraj jak kupowałam rzeczy dla synka to przeszła tam szybko dział z rzeczami dla dziewczynek i normalnie miałam łzy w oczach jakie to pragnienie jest silne! aż mnie to przeraża :szok:
Matik pewnie jesteś już po owulacji i chyba zastosowaliście metodę 0+12? zakwaszałaś się jakoś po przytulankach?
Milla witaj po urlopie :-) mam nadzieję że teraz będziesz częściej do nas zaglądać
Krystianmartin ale emocje! Twój wykres jest bardzo ładny i tempka pnie się w górę więc mocno zaciskam &&&&&& żeby się Twoje marzenie spełniło. dobrze że zachowujesz spokój i się nie nakręcasz bo wtedy większa niespodzianka ;-)
Piranha bardzo się cieszę że masz czas i nam doradzasz bo ja jeszcze cały czas na polu walki :-D w tym tygodniu będę miała wyniki prolaktyny i progesteronu więc ciekawa jestem jak to u mnie wygląda ale widziałam w ostatnim cyklu już ładne zmiany, nawet tempka wyższa w fl :tak: masz rację rephresh chyba za gęsty i uniemożliwił poruszanie się nawet tych żeńskich plemników :-( muszę obrać inną taktykę w tym cyklu :-)
Mamawcześniaka ja kupowałam na allegro i moim zdaniem w aptece takiej silnej dawki nie dostaniesz. Elmo już podała linka i ja mam właśnie te tabletki :tak: a agnus castus 1000mg biorę w postaci tabletek i jedna tabletka dziennie (uważam że mi zdziałał cuda bo bardzo ładnie uregulował cykl).
Dorcia trzymaj się i oby sierpień był dla nas tym szczęśliwym miesiącem! musi się w końcu udać :tak:

Ewelin dzięki że we mnie wierzyłaś :tak: a powiedz mi bo już nie pamiętam a wiem że pisałaś uzywałaś tylko sylku przed i po i czy tampon z limonką o ph 2 zaaplikowałaś od razu po stosunku i poszłaś spać? myślę żeby w tym cyklu właśnie zamiast rephresha po użyć limonki dlatego pytam :-) ja miałam cały zeszły cykl ph w okolicy 4-4,5 ale mimo wszystko używałam rephreshu a teraz chcę się mniej zakwasić od wewnątrz ;-) no u Ciebie też suwaczek ładnie pędzi i już się nie mogę doczekać jak wkleisz nam tutaj zdjęcie nuba dziewczynkowego :tak:
Araki dzięki i ja trzymam mocno &&&&&& za ten cykl żeby Ci się udało :tak: tempkę zacznij teraz mierzyć i już będziesz wiedzieć czy coś się dzieje jak zacznie ładnie rosnąć bo mniej więcej wiesz jak miałas w poprzednich cyklach... dobrze wytłumaczyłaś to swojemu M bo wiem jak faceci różne mają teorie na to wszystko ;-) no mój bierze od nowa suplementy bo po ostatniej owulce trochę mu odpuściłam i piwko dla Ema jak najbardziej wskazane więc z tego się cieszy :-)
Mamakaja jestem w takiej samej sytuacji jak Ty :tak: mi też dopiero od września będzie znów sprzyjał chiński i jonas ale czy jest sens czekać? a jak się znów nie uda we wrześniu... chyba lepiej działać cały czas takie moje zdanie. to tylko dodatek ale wiem co czujesz bo mnie to też czasami zastanawia :-)

reklama
Colin 7 tydzien 3 dni 11,63 mm
teraz dziecko 6 tydzien i 2 dni 4.06 mialam w 7 tygodniu i 3 dni pomiar ale nie pamietam ile mialo azdjecia mi nie dala;/ a nadii nie mam ;/

Do góry