reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej
Elmo jak to dobrze ze mogę wypić kawkę w Twoim towarzystwie;-). Możesz nie wierzyć ale też z niecierpliwością czekam na Twoje usg i lekko podniesiony nub na zdjęciu;-)
Ja nie mam żadnych objawów... tylko napuchnięta jestem w środku:-pi kawa jest taka jakaś chyba za mocną zrobiłam:szok:

Piranha a może Ty wiesz co to za silny ból mnie złapał 3 dpo? Makabrycznie bolało.... i puściło. Myślę że nerwoból

mamawcześniaka ​Elmo ma rację, dziewczyny biorą te wit z allegro

reklama
Krystianmartin dziekuje w Twoim picie herbatki to równiez przyjemnosc :-) Oj a ja czekam na Twoje testowanie &&&&& bede sie denerwowac jakbym to ja sama miala testowac. Ale wiesz ze 10 dpo to moze byc ciezko zeby wylapac cien? Ale wiem ze do piatku to nie da sie wytrzymac baaaa przeciez sama testowalam w 10 dpo :tak: Jestesmy szalone. A to ze nie masz objawow jest zupelnie normalne. Jak Ci mijaja wakacje? Kiedy wracacie?

Oczy niebieskie juz to kiedys pisalam u mnie w 6t5d (wg usg bo wg @ ciaza jest chyba 2 czy 3 dni mlodsza) zarodek miał 7,7 mm. Ale np. u Ewelin niby z suwaczka ciaze jest taka sama ale owulke miala pozniej i jak byla na pierwszym usg to bylo jak dobrze pamietam 0,29 cm wiec jak widzisz rozbieznosc wielka. Co u Ciebie? Jak sie czujesz? Masz juz jakies przeczucia odnosnie plci? :-)

Ewelin gdzie sie podziewasz? Powinnas juz byc na stanowisku i pisac tu ostro z nami :-) Jak sie z córą czujecie? U mnie niezmiennie i wciaz nieodparte pragnienie syna :-( wczoraj dowiedzialam sie ze znajoma bedzie miala chlopca, noszzz wiesz doskonale jakie to straszne uczucie zazdrosci, tez chce. W czwartek dla mnie wielki dzien ale powiem Ci ze az sie boje tego ze ten czas szybko leci i juz niedlugo bedziemy mogly dowiedziec sie czy sie "udalo". Nie wiem czy nie lepsze jest to uczucie nieswiadomosci i nadzieja.... Ech zaczynam chyba panikowac.

Antosia Elle Matik Mamakaja Mamawczesniaka Polisia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Dorcia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Polisia super ze sie odezwalas!!! Trzymam za Ciebie kciuki!

Ostatnia edycja:
Elmo wracamy w srodę. Będę w domku do 11 sierpnia i znowu tutaj. No a od 31 sierpnia już powrót do rzeczywistości. Wakacje? Dla nas sam fakt ze jesteśmy razem to już coś. Przede wszystkim jeździmy na rybki. Ostatnio nad morzem północnym złapalismy 60 belonek. Wiesz jestem spokojna, ale wiem że jak się nie uda to sie załamię. I chyba zrezygnuje juz. Co do testów...zobaczymy, Ja mysle że owu miałam o jeden dzień wcześniej bo mi test już wyszedł pozytywny. Oj tam jak mogłabym nie zrobić he he. Wiesz szok jak ten czas leci.. już 11 tydzień trzymam &&&&&&&&&&&&&&& za czwartek i same dobre wieści

No wiem wiem i rozumiem Cie doskonale. Tak bardzo bym chciala zeby sie udalo &&&&& brak słów by to wyrazic. Fajnie ze mozecie byc razem, zycie w rozlace musi byc chwilami ciezkie choc niby do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic.

Elmo niektórzy myślą, że jak przytulanka są w owu to już na bank się zajdzie w ciążę... ja wiem, że tak nie jest, niestety..., jedyne co różni ten cykl od poprzednich to spokój i większy luz, ale teraz zaczynam się bać:-(

Krystianmartin ja zanim trafiłam na forum to myslalam ze wogole sex bez zabezpieczenia = ciąża (niekoniecznie w owulacje). Wierze ze sie boisz ale tego sie nie da uniknac, trzymaj sie

Piranha...dziękuję kochana za wyczerpującą odpowiedź
Witaminke B complex kupiłam ale nie zażywam ani ja ani M bo niestety nie można przy kamicy nerkowej...a ja mam ostrą :crazy:
Ale w 7 dpo pójdę do diagnostyki...a tą tabletkę "obciążenie" to jak i gdzie mam kupić ???

Pozdrawiam upallllnie !!!!!!!!!!!!!!

Dorcia ja robiłam test z obciążęniem u nas koszt 50 zł. Idziesz na czczo do lab i robisz prolaktyne potem mówisz ze z obciążeniem i oni daja ci tabletkę, a po godz znowu na pobranie. Żeby mieć czytelny wynik, to musisz zrobić też na czczo bo potem sie je porównuje, norma jest chyba 5 krotny wzrost, ja miałam 27 a potem 9

Witam poniedziałkowo! Oj jak ja nie lubię początku tygodnia.

Ja tak na szybko bo mam dosłownie 2 minutki tylko, może potem uda mi się na spokojnie Was poczytać.

mamawczesniaka
, B-100 to B-Complex z dawką B6 100 mg, musi być minimum 50 mg B6 by wpłynęło to na redukcję prolaktyny a tym samym wzrost progesteronu.

Elmo, na pewno wszystko będzie w porządku, z naszymi kciukami nie może być inaczej :-)

krystianmartin
, u mnie jedynymi najwcześniejszymi objawami były wspomniany spokój i właśnie napuchnięcie w środku :tak: (też zasługa progesteronu) tak więc jestem dobrej myśli i nie mogę się doczekać aż nam 2 kreseczki wkleisz, tak bardzo bym chciała by nareszcie się udało. Co do bólu to w którym miejscu był, jak długo trwał i jaki to był rodzaj bólu? Ja w fazie lutealnej miewałam najróżniejsze bóle w okolicy jajników ale w rejonie implantacji pojawił się krótkotrwały, bardzo charakterystyczny kłujący ból na wysokości macicy.

Dorcia
, mi tabletkę podali w Diagnostyce, nie musiałam nic kupować, jeśli w cenniku mają test czynnościowy to i zapewne dysponują metoklopramidem. Tak jak wspomniała krystianmartin test robisz na czczo, nie możesz też być zestresowana i zmęczona bo wtedy naturalnie wzrasta prolaktyna.

reklama
Piranha ten ból trwał około 30 minut, zaczął się nagle, myślałam ze mam zapalenie przydatków, całe podbrzusze napinało się, nie mogłam wyprostowana chodzić, nie mogłam leżeć jak usiadłam z podkurczonymi nogami to dopiero mniej bolało i samo przeszło. Nigdy czegoś takiego nie miałam.
Zresztą i tak niczego nie zmienię... co ma być to będzie

Ostatnia edycja:
Do góry