reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pirania dziękuję kochana jesteś a dziewczynka jak malowana fajniutka :tak:
tylko że dzisiejsze testy już są blade totalnie wczoraj jeszcze coś było widać ale i tak słabo więc nie wiem co myśleć bo gdyby owu była juto to dziś test powinien pokazać a tu nic szyjka rano była miękka a teraz już twardsza a śluzu płodnego nie było był bardziej płynny ale i tak mleczny teraz gęstszy , nie wiem ale chyba będziemy próbować sylk i tyle zobaczymy też jutro co to będzie

mamawcześniaka trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
dzięki i dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Hello!

Matik
, według mnie owulka lada moment, po wykresie widać, że estrogeny rosną. Estrogen produkowany jest przez wzrastający pęcherzyk Graafa, im większy pęcherzyk, tym więcej wydziela on estrogenu, dlatego poziom tego hormonu wzrasta. Odpowiednio wysoki poziom hormonu jest dla przysadki mózgowej informacją o dojrzałości komórki jajowej, powoduje to gwałtowny wyrzut LH, który następuje 8-38h po największej produkcji estrogenu, trzymam kciuki, ciekawe jak dzisiejsza tempka :-)

Dorcia, u mnie takie plamienia pojawiały się z powodu prolaktynemii czynnościowej, teraz gdy nie biorę już B-100 moja faza lutealna trwa tylko 12 dni i czasem przed @ pojawiają się plamienia, to skutek mieszającej w organizmie zwłaszcza pod wpływem stresu prolaktyny.

Miłej niedzieli babeczki! U nas żar leje się z nieba już z samego rana.

tak colin i nadia sa bardzo duzi na swoj wiek nadia w przedszkolu jest wzrostowo z dziecmi 5-6 lat no a colin tez wiekszy od rowiesnikow ale to moze byc przez to ze chrzestny ma prawei 2 metry maz 188 to ma byc o kim wielki:-D nadia byla taka wysoka jak teraz colin gdy miala rok tylko nadia byla grubsza :-D ale naszczescie sie wyciagla ..
u mnie oni sie lubia razem bawic chociaz czasami nadia rozi mu na zlosc ale on za nia to by sie wsciekl ;p u ciebie pewnie tez niedlugo tak bedzie jak krzys bedzie w przedszkolu to napewno sie wtedy przekona do zabaw z siostra

Cześć kobietki
Daria fajne te Twoje dzieciaczki :tak: takie kochane rodzeństwo i niedługo jeszcze jeden członek rodziny dołączy do Was ;-)
Antosia no niestety @ przyszła i strasznie się ze mnie leje do tego bardzo bolesna @.... ostatnio to miałam skąpe @ i bezbolesne ale czytałam że agnus castus może właśnie to zmienić.
Piranha chciałam jeszcze raz Tobie podziękować za polecenie agnus castus bo teraz tylko jeden dzień przed @ plamiłam i moja faza lutealna wydłużyła się do 14 dni a miałam zawsze 11 więc to chyba dzięki temu i witaminie B 100 ;-) wszystko teraz ładnie ale chyba muszę w tym cyklu mniej rephreshu aplikować po starankach żeby plemników nie powybijać :-D
Dorcia czyli od czwartku masz nadal plamienia? może @ wcale nie przyjdzie ;-) a jak tempka, nadal mierzysz?

Elle, Antosia...no zalało nas babeczki :wściekła/y: Niestety u mnie się rozkręciła @ wredna !!!

Kurcze Piranha dałaś mi do myślenia z tą prolaktyną...ale łyka się coś na to ??? jak to zbadać ???

Elle tutaj na forum gdzieś czytałam, że rephresh w ogóle nie jest polecany po starankach, szybciej replenes, ja zrezygnowałam z obydwu PO, tak samo, jak z lactovaginalu po też. Z tego co pamiętam, to on jest dość gęsty. Bardzo Tobie kibicuję więc aż musiałam się odezwać :)
A Ty sylk używasz?

Dziękuję Wam za troskę i pamięć, dużo dostałam wiadomości i tutaj mnie co jaiś czas któraś wywołuje, dziękuję. Musiałam wszystko sobie ułożyć, ochłonąć. W tym cyklu trochę odpuściłam mierzenie temperatury, skupiłam się głownie na testach ovu, zostałam tylko przy sylku (oczywiście dieta, suplementy też). Dorzuciłam też castangus i zobaczymy.

W każdym razie bardzo Wam kibicuję i gratuluję tym, które w międzyczasie zaciązyły :)

Dorcia prolaktynę badasz w 7dpo razem z progesteronem a prolaktynę po obciążeniu. Ogólnie pomaga bcomplex :)

Dorcia, Antosia, Elle, Matik, Krystianmartin i caaaaaaała reszta, wielkie kciuki za Was :)

Hej dziewczyny.
Jestem na wolnym wiec malo zagladam ale jutro od rana w pracy :-( wiec was nadrobie.

Elle Dorcia no nie! Nie wierze! Lipiec mial byc tym miesiacem :-( Bardzo wierzylam w te cykle. Trzymajcie sie. :-( ja trzymam kciuki za nowe cykle &&&&&.
Krystianmartin Matik za was trzymam caly czas!
Mamakaja Mamawczesniaka za was rowniez &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pirania widzialam zdjecie Kai, jest taka slodka ze szok, te oczka :tak: Bardzo sie ciesze ze z Krzysiem lepiej, naprawde super wiadomosci. Pozdrawiam Cie goraco!

Witam nowa mame :-)

Ewelin co u Ciebie? Jak tam wyniki badan? U mnie krew ok ale z moczem chyba cos nie tak bo jego ph to 8 :szok: pewnie kroi sie jakis stan zapalny bo to zaczej nie jest normalne jak myslisz? Jak sie czujesz? Mdlosci mijaja?
Oczy niebieskie a u Ciebie co tam? Mdlosci mecza? U mnie tez najgorzej bylo wieczorem z reszta nadal jesli sa to wieczorem. One sa straszne. Zycze Ci aby szybko minely.

Dziewczyny u mnie takie upaly ze ledwie zyje wiec nie chce wam tu gledzic. Zatem do jutra.
Milej niedzieli!

witam z rana dzięki Pirania jak zwykle masz rację :-)
ok 00.00 znalazłam 1 kawałeczek śluzu bardzo rozciągliwego 7 10cm ale zabarwiony na biało hhhmmmc
całą noc bolał mnie brzuch i prawy jajnik dziwne bo ostatnio też był prawy
przestało boleć ok 7.00 i o tej dopiero był wzrost temp jak widać na wykresie
czyli była lub jest właśnie owu
czyli testy jednak nie były negatywne?

dziewczyny przykro mi że się @ rozkręciła , to czekanie jest koszmarne ale gdyby była nagroda to byłoby najwspanialsze prawda? trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& żeby teraz się udało, sierpień to mój urodzinowy miesiąc więc ślę kciukask i&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

a komu się udało teraz bo czytam ale nie widzę?

Hej dziewczyny. Ja już się wywczasowałam więc wracam do Was. Ciężko mi będzie Was nadrobić. Widziałam dzieciaki Piranhii i Darii. Wszystkie śliczne bez wyjątku a poza tym nic nie czytałam bo ciągle do siebie dochodzę. Piorę sprzątam i takie tam. Myślę, że niedługo dołączę do starających się. Pozdrawiam. Pa

reklama
Hej
Już za 3 dni będę testować. No chyba że testy nie dotrą. Jakoś wyjątkowo nie szaleję... po prostu nie wierzę, że się udało. Takie życie.
Piranha cudna córcia. U|ściski dla Krzysia
Polisia cieszę się że sie pokazałaś i dziękuję za kibicowanie
Milla witaj po wakacjach
Elmo będzie dobrze, zobaczysz, może to chłopaczkowy mocz:-D
Matik za Ciebie i owu &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
WSZYSTKIM ŻYCZĘ MIŁEJ NIEDZIELI

Do góry