reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antosia :no:, nie rozumiem o co chodzi, a jak twoje endometrium, badałaś? Na endo bardzo dobrze wpływają suszone morele, ja zawsze jadłam na 2 śniadanie kilka i miałam piękne.
Elmo
ja sobie przypomniałam mój sen, oczywiście też o usg. Leżałam tam, lekarz jeździł mi po brzuchu, ja patrzyłam na ekran a tam w kluczowym miejscu było rozmazane, tak jak podczas wywiadów śledczych twarze są rozmazane, aby je ukryć :-D
Mam takie pytanie, czy jak brzuszek już urośnie to nadal jest robione usg dopochwowe, czy już wtedy zewnętrzne po brzuchu?

reklama
Wiecie co i mnie dopadły kilka dni temu zaparcia, śliwki nie pomagały. Ale zorientowałam się, że wcześniej przed ciążą jadłam bardzo dużo owoców, a teraz jakoś mi z nimi nie po drodze. I to dlatego. Więc zaczęłam je jeść, arbuz, jabłka, kiwi, ananas w puszce, morele i poprawiło się, powoli wraca do normy.

łał elmo ale sen. Ale teraz ta nasza wyobraźnia pracuje na wysokich obrotach stąd pewnie taki sen. Mi tez się ostatnio dziwne rzeczy śnią.
Macie racje nie ma co sie przejmować ludzkim gadaniem, ale tak sie zastanawiam czy oni w ogóle sie zastanawiają nad tym o czym mówią, czy tacy głupi są czy tak specjalnie.;
krystian to masz super 300 km od rodziny-ekstra.
daria o czym ty mówisz "dziecko wypadło" sorry ale po balonie pochwa kobiety tak się rozciągnęła i dziecko wypadło. Rozumiem przy bólach,podczas parcia, ale tak samo.

witam kobietki :-)
ja już czekam na @ bo czuję że jutro lub pojutrze przyjdzie... rano na papierze sluz mial brunatne zabarwienie więc pewnie zaczynają się plamienia :-( no nic trzeba będzie dalej walczyć
Antosia doskonale wiem co czujesz, tulę mocno! jednak nie jest łatwo wycelować w tą dziewczynkę i może za mocno się zakwaszamy :sorry2: ja w tym miesiącu chyba nie będę patrzeć na odstęp od owulki tylko cały czas działać z zakwaszaniem ;-) jeśli chodzi o castagnus to ja widzę że mi agnus castus wydłużył fazę lutealną bo wcześniej miałam 11 dni i w ogóle w tym cyklu mam wyższe tempki w fl niż w poprzednich więc ja jestem zadowolona :tak:
Krystianmartin jaki ładny wykres!
Elmo ale sen wow ;-) jednak wyobraźnia działa i wiadomo o czym człowiek cały czas myśli :-)
Ewelin jak to ludzie... dopóki nie urodzisz to będą cały czas gadać. a jak dowiedzą się że to córeczka to zobaczysz ich miny :-D
Trzymam mocno za resztę staraczek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
niebieske oczy a ananas w puszcze pomaga, bo mi sie wydawało że świeży to może tak ale w puszcze.A brzoskiwnie takie z puszki tez pomagają? Bo ja z chęcia bym zjadla ale mi sie wydawało że owoce takie z puszki to tylko pełno cukru maja.
Mi lekarz powiedził abym brała Boldaloin i lactuloze, narazie nic nie pomogło ale podobno to dłużej trzeba brać.

witam z rana ;-)
dziewczyny pomocy dziś moja tempka oszalała mam 36,35 to jak na owu ale to 8dc a nie 11 czy to możliwe że dziś owu ? wczoraj miałam bóle ale myślałam że to dopiero do niedzieli a nie dziś wczoraj robiłam test i przed wczoraj bo tak właśnie pobolewał brzuch więc za chwilę wam wkleję bo nie były mega intensywne ale róznica jest ten wczorajszy mocniejszy ale nie cała kreska tylko pół od dołu do góry ale połowa hmmm felerne te testy? pierwszy raz je robię bo to te z allegro hhhmmm
no i dziś staranka stwierdziłam że trudno będzie co będzie jak owu to trudno zobaczymy na koniec czy w ogóle się uda czy my mamy jakiś problem z zajściem skoro wcześniej 1 dzień przd owu nic nie dał ani inne próby, czy możliwe ze to owu dziś? nic nie czuję na razie a szyjka na bank jest wyżej niż normalnie ale nic po za tym bo śluz to jeszcze nie mogę sprawdzić bo po starankach , wieczorem na pewno był kremowy bo jeszcze sylk zapodałąm ale nie mieliśmy siły a rano już tak ;-)

Ewelin niebieskie oczy na takie problemy to jagody, kefir, maślanka jogurt :) sprawdzone i zdrowe :)

Ostatnia edycja:
matik spadek taki jakby miał świadczyć o zbliżającej się owulacji, wklejaj ten test wczorajszy i dzisiejszy. zobaczymy co i jak. zakwaszaj sie a wszystko będzie dobrze.trzymam kciuki.
Antosia co do fazy lutealnej to ja miałam zawsze między 9 a 13. Więc 11 dni lutealnej to jak dla mnie jak najbardziej jest ok.

ewelin czytałam o ananasie w internecie, pewnie świeży lepszy ale mnie zawsze po świeżym bardzo pieką usta, a co do cukru to nie całą puszkę naraz a do śniadania na talerzyku 2 łyżki zjadam. Odnośnie brzoskwiń to nie wiem.
Matik tak sobie myślę, że połączenie kiwi i maślanki to by dopiero była torpeda! Hihi, żartuję.

Tylko pamiętaj, żeby świeży ananas był dojrzały, ponieważ młode, zielone niedojrzałe ananasy w krajach tropikalnych są stosowane jako środki poronne, dlatego te z puszki są najbezpieczniejsze i nie mają tych właściwości. Ja zawsze mówię, wszystko jest dla ludzi, ale w rozsądnych proporcjach.

reklama
Do góry