reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik a Ty bierzesz żurawinę po owulacji???? wiesz że może ona powodować poronienia i zaleca się żeby ją brać tylko do owulki.
Mamakaja obie cole zakwaszają ale polecana jest bezkofeinowa i ja taką piłam ;-) ja kupiłam termometr na allegro i też polecam Ci żebyś tam kupiła bo 30zł maks wydasz
Elmo Tobie się na pewno udało i jest chłopaczek ale rozumiem że się zamartwiasz bo ja jeszcze w ciąży nie jestem a już o tym myślę więc to normalne. ale prawie jako pierwsza poznasz płeć maluszka i będziesz spokojniejsza :tak: ja już po owulce bo tempka idzie na razie w górę- jak na razie najwyżej ze wszystkich cykli tylko zastanawia mnie pojawiający się czasami po załatwieniu śluz płodny na papierze... jak chce go zbadać to nie mam wcale ale jednak od kilku dni przynajmniej raz dziennie go widzę po siusianiu :baffled: w ogóle ovufriend przesunął mi owulkę z 11dc na 12dc po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury...

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka ! tak mnie wkurzyła ta tempka dzisiaj że popracy poszłam do apteki i kupiłam termometr owulacyjny za UWAGA 11,99 zł, a w nim opis jak robis wykres jak rozpoznać owulację dlaczego tempka podnosi się a dlaczego w danej fazie cyklu opada wiec fajna sprawa z tym termometrem i
od razu sprawdziłam jak dział i porównałam z tym którego używam do teraz i JEST różnica np stary pokazał 37,20 a owulacyjny 37,29 jest różnica na moje oko znaczna nawet jeżeli mam fasolkę to zakup uważam za udany bo dobrze mieć w domu dokładny termometr :-)

Misia oj tak jest różnica a to bardzo ważne przy staraniu się o dziecko. testujesz jutro? już nie mogę sie doczekać ;-) trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny;-)
U mnie jakaś masakra z cerą się dzieje i chyba znowu wina hormonów... boli mnie brzuch owulacyjnie i nawet test owu wyszedł bardzo mocny:szok: ale śluz i szyjka nie wskazują na dni płodne. Zaczynam się martwić czy jakaś torbiel lub cysta się nie pojawiła:baffled: bo jajnik jeszcze wczoraj mnie pobolewał ...jestem głupia:baffled:

Elle
zazdroszczę wykresu:tak:Pięknie wygląda:-) &&&&&&& trzymam mocno za udany cykl i oczywiście &&&&&&& wszystko w różowym kolorze:tak:

Elmo i Ewelin z tymi testami ciążowymi to jest bardzo różnie
Ja przy pierwszym chłopcu test pozytywny zobaczyłam tydzień po terminie, czyli ponad trzy tygodnie od ostatniego współżycia a przy drugim synu wyszedł dwa dni przed terminem...

Elle co do jutra to biję sie z myślami chciałabym żeby mieć z bani ale z drugiej strony sama nie wiem kurde nie wiem

Elle już kupiłam na allegro:-) Zapłaciłam ok.22 zł z przesyłką;-) także luuuuuz:-D
Misia no no za jutrzejsze testowanko aby ci się udało, trzymam kciuki:-)
Antosia dla Ciebie również różowe flluidki ~~~~~~~~~~~~~~
Miłego wieczorka dziewczyny :-):-):-)

Antosia nie wiem co powiedzieć skąd te bóle i czemu teraz test wyszedł pozytywny... ale ja też mam cały czas dziwne bóle w podbrzuszu i jajniki kłują no i ten śluz :-( wszystko jakieś dziwne ale chyba zrobię z ciekawości test owulacyjny dzisiaj bo ostatni raz robiłam w 12dc. kurczę czemu jak człowiek czegoś bardzo chcę to ciągle napotyka jakieś trudności... ja i tak myślę że owulka u Ciebie już była chociaż czasami skok temperatury jest w dzień owulki lub zaraz po niej. chyba że się myle? już sama nie wiem :baffled:
Misia zatestuj jutro i będziesz spokojniejsza ;-)
Mamakaja to od jutra nowa tempka za wykresie :-)

Elle , Antosia ciekawe czemu te nasze cykle takie...pokićkane ?????
Ja owu test robiłam i jest nagatywny dzisiaj...więc chyba jestem po owulacji ale śluz mam idealnie jak białko jaja-płodny....ZGŁUPIAŁAM !!!:baffled::szok:
A po tempce też nie umiem patrzyć :no:
Mam nadal ból pachwiny ale to od stanu zapalnego pęcherza-wyniki moczu jutro.

Chciałabym przespać całą noc...bo jestem już tym wszystkim zmęczona !!!

Antosia , Elle , Misia , mamakaja,Matik , krystianmartin i w ogóle za wszystkie dziewczynki
tak baaaaaaardzo mocno
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry