reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maran, elmo mi tez takich słów było trzeba. macie rację że nie ma co sie sugerować ale wiecie jak to jest. A ty maran taką moja pozytywną gwiazdką jesteś. elmo to prawda jak ty nie będziesz miala chłopca to to całe planowanie naprawdę weźmie w łeb. Powiem wam ze ja taka głupia jestem ze teraz moje mega skroszczone czoło sprawia mi przyjemność. A ja nigdy nie miałam problemu z cera, nawet trądziku nie miałam w młodości.
elmo a jakie ty tabletki teraz bierzesz bo ja kwas i jod 1,5 tabletki. A testów zadnych nie robie ( z kapusty itd.), bo boje sie że będę poniej dochodziła czy to się sprawdza czy nie. Nic wytrwale poczekam.

reklama
Misia nie grzeje Ci bardziej niz nam wszystkim ;-)
Maran zycze wam slonca jak najdluzej, piekna pogoda dodaje checi do zycia, a przede wszystkim dzieci moga sie wybrykac na polu i zupelnie inaczej dzien leci.
Ewelin łykam tylko kwas foliowy. Przez ta moja diete poczatkowo jadlam 2 tabl dziennie a teraz juz jedna. Witaminy mysle dopiero od 4 miesiaca kaze mi gin łykac. Nie ma co robic tych testow i fundowac sobie dodatkowych stresow. Ja powiem Ci ze dostaje swira jak w towarzystwie zaczyna sie temat płci i obstawianie, psuje mi sie humor w sekundzie. Ale jak sie troche odizoluje, pobede w swoich 4 scianach to sie uspokajam i mowie sobie "czemu mialoby mi sie nie udac?" i jakos tak w duchu wierze ze kurcze moze to synek. Chce sie cieszyc tym czasem a nie ciagle gdybac, jak sie nie uda to wtedy bede plakac itd. a teraz przyjelam taka metode - to chłopczyk i koniec ;-) Tobie radze to samo. A wiesz wyczytalam na grudniowkach, dziewczyna o niku Witaminka bedzie miala córeczke po 3 synach, jak czytalam jej info i bijace szczescie z posta to ciary mi szly! Normalnie super :)

ciekawe ze jednym testy wychdza tak szybko a innym nie :)

dobrze ze z tym majem to sciema ;p tez nie maja czekog publikowac na wp :) ja to bym chciala urodzic 14 lutego nie ze wzgeldu na walentynki tylko zeby do moich dzieci pasowalo bo kazde moje dziecko ma ta sama liczbe na poczatku i na koncu 09.11.09 i 12,09,12 :) bo i teraz by pasowalo 14.02.14 :) mozna marzyc;d

daria fajne maja daty urodzenia :) wiec I niech ta kolejna babeczka też sie urodzi 14 lutego co by pasowała I sie nie wychylała z rodzeństwa ;) u mnie Maja 13 lutego w niedziele urodzona a moja głupiomądra ciotka zadzwoniła do mojego ojca I taka zdziwiona sie go pyta: jak to? w niedziele urodziła? a ojciec jej odpowiada: a co miała założyc noge na noge I czekac do poniedzialku ;) czasem jego teksty mnie powalają ;)

Dariia to super masz te daty :)
Elmo ty masz na bank chłopaka a test robiony późno bo to już przy okresie , ale na szczęście to nie prawda widzisz zamieszanie tylko narobiłam ale musiałam że by mi ktoś szybko odpowiedział :-)
i teraz mamy już 2 którym się to nie potwierdza , jeszcze raz przepraszam jeżeli kogoś zdenerwowały moje podejrzenia nie zamierzone to było
84misia zobaczę elmo też miała spadek więc wiesz to nie zawsze to znaczy jedne mają i normalnie są w ciąży a inne nie i ciągle w górze , nie ma reguły dlatego mi się wydaje że niestety ale te wszystkie objawy to można o ka.. d.. rozbić
jak wtałam o 10.00 to tempka była 37,03 jeżeli porównać to do wcześniejszego mierzenia temp. i tyle więc dale nic nie wiadomo

Ostatnia edycja:
Ale naskrobane !!! Tak czy siak trzymam kciuki mocno za Was wszystkie !!!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Elmo ja już taka jestem...chorowita !!!

dartia faktycznie fajne daty, to niech teraz będzie 14 luty. ja jestem z 10 luty a moja mama 25 luty-babcia by sie ucieszyła jak by się jej wnuczka urodziła w jej urodziny. Ale tak myslę że 13 luty byłby super - prawda elmo?
maran faktycznie głupiomądra ciotka.
elmo bardzo dobra przyjęłaś taktykę, masz rację ja jak tak pomyślę od razu lepiej sie czuję. I masz rację popłaczemy sobie troszkę jak sie okaże ze nie wyszło ( i tak dzidziusia będziemy kochały najmocniej na świecie) a teraz przynajmniej ja bym taka zadumana nie chodzila i zaczeła sie troche uśmiechać. tak pójdę twoim przykładem, przyjamniej teraz możemy w to wierzyć i sie ta myślą kilka tygodni cieszyć.

Polisia naprawde nas opuściłaś. czytałam twojego posta> wiem że na tym forum trzeba uważać na dobór slów zeby nikogo nie urazić bo to tematyka bardzo dla nas wrażliwa. jak to czytasz pamiętaj że jestes jedna z nas i bardzo sie ucieszymy (ja sie ucieszę) jak wrócisz do nas na Forum. Wim że to Cię zabolało ale wróć i planuj z nami. pozdrawiam

maranatha no są dziwni ludzie;p jak bysmy to my wybierali sobie kiedy chcemy rodzic;p

ja tylko sie modle abym nie urodzila 27 lutego moja teściowa sie wtedy urodziła a ja jej nie cierpie :-p

ja byla dzis nadie odebrac z przedszkola i niektore dzieci nie chca isc do przedszkola a moja to z niego wyjsc nie chce :-D jeszcze 2 tygodnie i bedzie codziennie chodzic :) a colinowi jak sie podobalo pelno dzieci a on w centrum zainteresowania taki nasz maly czarus ;p

Daria no daty czadowe heh :-)
Matik no co Ty nikt sie tam nie gniewa ;-)
Ewelin usmiechnij sie. Uwierz ze to mała córeczka :tak:. Pocieszmy sie tak jak mowisz te kilka tygodni. A jesli sie rozczarujemy? No coz, zal napewno nie bedzie mniejszy jesli juz teraz uparcie bedziemy sie przekonywac ze sie nie udalo. Wlasnie ze sie udalo. Tak, nie mam nic przeciwko 13 lutego hehe.

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy test wyjdzie pozytywny dzień przed spodziewana @( zakładając że mam cykle 28 dniowe a nie 26 jak 2 ostatnie cykle) jeżeli jestem w ciąży (tak pytam hipotetycznie )???

Do góry