reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Misia pytalam o objawy bo ja mialam jeden ktory wlasciwie 2-3 dni po zaplodnieniu dal mi niemala ze tak powiem pewnosc ze sie udalo. Jak wiesz prowadzilam obserwacje cykli, wiedzialam jak wyglada szyjka i sluz po owulce a w cyklu staraniowym bylo zupelnie inaczej. O ile normalnie szyjka twardniala kilka dni po owulce o tyle w cyklu staraniowym juz po dwoch dniach byla twarda i dziewnie wąska (jak ktos tu kiedys porownal) jak szyjka szklanej butelki. Śluz który zawsze stawal sie lepki a pozniej zanikal tak ze okolo 7 dni po owulce nie bylo go wcale wtedy stał sie gęsty, lepki, śnieżnobiały i było go dużo. Tylko jeden raz w zyciu wczesniej widzialam taki u siebie po owulce -> po owulacji kiedy zaszłam w pierwsza ciaze. I to byly takie dwa objawy. Zapewne sa one tez bardzo indywidualne ale obserwujac cykle wczesniej, a moje byly dosc klarowne, duzo moglam po tym wnioskowac. Wiadomo kiedy zrobilam test w 10dc moja wiara zostala zachwiana :-D ale jednak pierwsze odczucia mnie nie mylily.

reklama
ja nie mam zadnych objawow ciazowych od samego początku;p prócz braku @:-)

ja z nadia tak plamilam dali mnie do szpitala i komletnie nic nie robili po tygodniu mnie wypuscili;/ a teraz mam dwójkę dzieci i jakos musze dac rade bo nie mam z kim ich zostawic maz nawet wolnego po urodzeniu dziecka nie miał ;/ z nadia plamilam z wysilku teraz pewnie tez bo colin ciezkawy ;/

a ty elmo masz jakies objawy ciazowe ?

Araki to przygodę mieliście wspaniała i wrazeń podróż poślubna pełna :-) to ty kilka dni przede mną testujesz super trzymam kciuki &&&&&&&& za dziewczynkę &&&&
krystianmarti no to trzymam kciuki za trafienie :-)

Elmo to ty na chłopaka prawda?
tak tak znalazłam ty na chłopaka i ja Ci mówię że będzie 100% chłopak bo bardzo szybko Ci wyszedł test
zauważyłam że po owu mamy kilka dni i znowu spadek mówi się że to zagnieżdżenie i od tego czasu ja mam np. 11 dni do okresu a ty po 6 dniach od tego spadku zrobiłaś test i to pozytywny więc ja mówię chłopak malowany :)

ps, oczywiście to jest moje zdanie :)

Ostatnia edycja:
Matik obys miala racje ;-)
Daria wiem ze latwo sie mowi ale staraj sie nie dzwigac. To bardzo niebezpieczne w ciazy, moze odkleic sie lozysko i wogole. Wiem ze jak sama zajmujesz sie malym to ciezko to zrealizowac ale probuj.

Elmo może to i prawda ja też miałam pozytywne testy przed @ a ta moja znajoma w dniu @ negatyw a 6 dni po dopiero pozytyw no i córka. Ja też stawiam na chłopca:tak:
Matik dzięki Tobie również kibicuję:-D i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Acha Daria pytalas o objawy. Tak mam wszystkie, mdlosci, sennosc, bolace (.)(.), ogolnie jestem totalnie bez sił do zycia, czeste sikanie...
Krystianmartin jak fajnie to slyszec, nawet nie wiesz...

Elmo szyjkę mam wysoko i twardą i śluz biały i lepki, dzisiaj jakby więcej niż wcześniej ale wiesz ja sama już nie wiem bardzo bym chciała ale boję się nakręcać a jak sie okaże że @ przyjdzie i że się nie udało ? Ja się chyba załamie nie wiem czy będę miała siły próbować w następnym cyklu wrrrr wkurza mnie ta cała sytuacja widzisz jak tu być spokojom ?

Misia moge sie tylko domyslac ze nie jest łatwo. Porazki nie sa zbyt motywujace. Ale poki co wierze ze sie udalo :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry