reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Misia pytalam o objawy bo ja mialam jeden ktory wlasciwie 2-3 dni po zaplodnieniu dal mi niemala ze tak powiem pewnosc ze sie udalo. Jak wiesz prowadzilam obserwacje cykli, wiedzialam jak wyglada szyjka i sluz po owulce a w cyklu staraniowym bylo zupelnie inaczej. O ile normalnie szyjka twardniala kilka dni po owulce o tyle w cyklu staraniowym juz po dwoch dniach byla twarda i dziewnie wąska (jak ktos tu kiedys porownal) jak szyjka szklanej butelki. Śluz który zawsze stawal sie lepki a pozniej zanikal tak ze okolo 7 dni po owulce nie bylo go wcale wtedy stał sie gęsty, lepki, śnieżnobiały i było go dużo. Tylko jeden raz w zyciu wczesniej widzialam taki u siebie po owulce -> po owulacji kiedy zaszłam w pierwsza ciaze. I to byly takie dwa objawy. Zapewne sa one tez bardzo indywidualne ale obserwujac cykle wczesniej, a moje byly dosc klarowne, duzo moglam po tym wnioskowac. Wiadomo kiedy zrobilam test w 10dc moja wiara zostala zachwiana :-D ale jednak pierwsze odczucia mnie nie mylily.

reklama
ja nie mam zadnych objawow ciazowych od samego początku;p prócz braku @:-)

ja z nadia tak plamilam dali mnie do szpitala i komletnie nic nie robili po tygodniu mnie wypuscili;/ a teraz mam dwójkę dzieci i jakos musze dac rade bo nie mam z kim ich zostawic maz nawet wolnego po urodzeniu dziecka nie miał ;/ z nadia plamilam z wysilku teraz pewnie tez bo colin ciezkawy ;/

a ty elmo masz jakies objawy ciazowe ?

Araki to przygodę mieliście wspaniała i wrazeń podróż poślubna pełna :-) to ty kilka dni przede mną testujesz super trzymam kciuki &&&&&&&& za dziewczynkę &&&&
krystianmarti no to trzymam kciuki za trafienie :-)

Elmo to ty na chłopaka prawda?
tak tak znalazłam ty na chłopaka i ja Ci mówię że będzie 100% chłopak bo bardzo szybko Ci wyszedł test
zauważyłam że po owu mamy kilka dni i znowu spadek mówi się że to zagnieżdżenie i od tego czasu ja mam np. 11 dni do okresu a ty po 6 dniach od tego spadku zrobiłaś test i to pozytywny więc ja mówię chłopak malowany :)

ps, oczywiście to jest moje zdanie :)

Ostatnia edycja:
Matik obys miala racje ;-)
Daria wiem ze latwo sie mowi ale staraj sie nie dzwigac. To bardzo niebezpieczne w ciazy, moze odkleic sie lozysko i wogole. Wiem ze jak sama zajmujesz sie malym to ciezko to zrealizowac ale probuj.

Elmo może to i prawda ja też miałam pozytywne testy przed @ a ta moja znajoma w dniu @ negatyw a 6 dni po dopiero pozytyw no i córka. Ja też stawiam na chłopca:tak:
Matik dzięki Tobie również kibicuję:-D i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Acha Daria pytalas o objawy. Tak mam wszystkie, mdlosci, sennosc, bolace (.)(.), ogolnie jestem totalnie bez sił do zycia, czeste sikanie...
Krystianmartin jak fajnie to slyszec, nawet nie wiesz...

Elmo szyjkę mam wysoko i twardą i śluz biały i lepki, dzisiaj jakby więcej niż wcześniej ale wiesz ja sama już nie wiem bardzo bym chciała ale boję się nakręcać a jak sie okaże że @ przyjdzie i że się nie udało ? Ja się chyba załamie nie wiem czy będę miała siły próbować w następnym cyklu wrrrr wkurza mnie ta cała sytuacja widzisz jak tu być spokojom ?

Misia moge sie tylko domyslac ze nie jest łatwo. Porazki nie sa zbyt motywujace. Ale poki co wierze ze sie udalo :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry