reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie kochane :-D melduję że żyję:tak:
Chyba nie nadrobię zaległości bo troszkę mnie tu nie było.
Ja w tym miesiącu się też staram:-D choć przyznam, że w poprzednim cyklu jak przyszła @ to byłam podłamana i zjadłam dwie czekolady z orzechami na poprawę humoru ale to też nic nie dało :no:
Elle piszesz że masz śluz rozciągliwy a testy nie wychodzą, więc możemy podać sobie rękę :-D Ja do tego wczoraj miałam jeszcze silny ból owu.
Daria plamienia zawsze lepiej skonsultować jak najszybciej. Ja przy pierwszym dziecku miałam Duphaston przepisany. Okazało się na pęcherzyku był krwiak i stąd plamienia ale też silny ból brzucha.
Dorcia jak Twoje starania?
Krystianmartin mam nadzieję że ten miesiąc będzie owocny. Za ciebie trzymam bardzo mocno bo wiem przez co musisz przechodzić -ja po miesiącu już się załamuję:szok:
misia kiedy testujesz?
Polisia, Mamakubulki, mamakaja, luka, macy... i jeszcze kilka z Was, wybaczcie że się pogubiłam -co u Was?
Elmo Ewelin &&&&&

Postaram się troszkę poczytać wstecz to coś może się dowiem co u Was.
Buziaki ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
właśnie oglądam Jak urodzic i nie zwariować. Ha ha na telefonie jej i M alarm, że ma owu a M strasznie sie śpieszył a ona do pracownicy : biorę M na zaplecze.... Ha ha powinni o nas nakręcic film

Dołączam z miętką ;-) niestety torebkową...

Daria, jak plamienia dzisiaj?
Elmo, nie znam się na włókniakach macicy ale nie denerwuj się, i nie czytaj "wujka googla" :tak: Każdy włókniak jest nowotworem - nowotwór to nazwa bardzo ogólna i wcale nie oznaczająca czegoś niebezpiecznego - stąd dzielą się na złośliwe i niezłośliwe, bo albo są i tyle, albo mogą być niebezpieczne. Zwykle się je usuwa, żeby się nie rozrosły i nie przekształciły w złośliwe. Mojego włókniaka w piersi (to był też nowotwór niezłośliwy) pani doktor oceniła, że "ona by usunęła", ale wcale nie było to konieczne w danej chwili.
Jak najbardziej podpytaj gina, to Cię uspokoi.

A ja dzisiaj jestem podłamana... wczoraj po stosunku miałam różowawe ślady na wkładce... niby może być to od nadżerki ale obstawiam niestety @. Na razie nie ma śladu.
Misia, widzę że masz tak jak ja z tymi czekoladami, jak mam @ i przed to mogłabym nie jeść nic innego. I wino pić :-D O dziwo też nie mam na razie ochoty. Hehe, ovufriend wylicza mi dziś szansę na pozytywny test na 54%. No nic, jak przyjdzie @ to kupuję dużą butelkę wytrawnego i będę topić smutki ;-)

Misia no objawy troche ogólne ale oby tylko świadczyly o ciazy :tak:
Daria podziwiam Cie za spokoj i opanowanie. Ale w sumie takie plamienia wcale nie musza oznaczac nic zlego.
Krystianmartin bedziesz sie zamartwiac jak mina wakacje i nie bedziesz w ciazy a narazie masz wierzyc ze taki scenariusz sie nie spelni. Bedzie dobrze i tyle tak mocno trzymam za Ciebie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Araki dzieki. Rzeczywiscie nowotwor brzmi conajmniej strasznie. Dobrze ze gin tego na wizycie tak nie nazwal bo dostalabym zawalu. Podpytam bardziej szczegolowo na nastepnej wizycie, jestem dobrej mysli. Rozowe plamienia mowisz? Ja tez takie miewalam po sexach przed @ ale dziewczyny tu pisaly ze tez miewaly plamienia w terminie spodziewanej @ a w ciazy juz byly. Takze &&&&&&& badz dobrej mysli!
Antosia Dorcia Elle &&&&&&&&&&&&&

Araki a ty masz jakieś objawy? Kiedy testujesz?
Elmo właśnie objawy ogólne nic tak konkretnie ale powiem Ci że jak była w ciąży z 2 synkiem to nawet ogólnych objawów nie miałam nic (.)(.) zaczeły mi się zmieniać chyba w3 miesiącu tak bez objawowa ciąża to była że zorientowałam się w 9 tygodniu że może jestem w ciąży więc z drugiej strony myśleć pozytywnie mi pozostało :-)

Antosia, ja z moim śluzem też do ładu dojść nie mogę czasami. W cyklu, kiedy zaszłam w ciążę z córką cały cykl miałam rozciągliwy i tego było tyle, że można było pływać. I do dziś nie wiem, co to było. ;-)
Lukaa, a co ma się nie udać. Trzeba wierzyć, nie? Gdybym miała ufać w to, co mówią lekarze, nie powinno być mnie ani moich dzieci, bo u każdego z nas można znaleźć coś. Życie to śmiertelna choroba, więc trza pozytywnie myśleć i działać. :-D I cieszę się, że wyniki lepsze! No i jak nie ma być dobrze?
Elmo, w takich sytuacjach nie warto czytać wujka googla. Araki ma rację. :tak: Włókniaki, mięśniaki i inne zmiany to nowotwory, zmiany które odbiegają od zdrowej tkanki, ale nie każda taka zmiana oznacza kaplicę. Ty masz się cieszyć nowym życiem, które powstaje w Tobie. Cmooook.
Daria, trzymam kciuki, żeby plamienia się nie pojawiły. Czasami pojawiają się w okolicy spodziewanej @.
Araki, o tak - czekolada i wino to jest to, co tygryski z @ lubią najbardziej. :-D

Hejka witam z kawą przy boku :-)
Daria a objawy ciążowe masz nadal?
krystianmarti robisz jeszcze testy?
macy zupełnie się z tobą zgadzam
Araki ty testujesz już?
kciuki za testujące i starające &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Misia, miałam zamiar testować 18tego, ale podejrzewam, że wcześniej przyjdzie @... Z objawów to możesz sobie popatrzeć na mój ovufriend ;-) Ogólnie dużo sikam i po jedzeniu mnie mdli, no i ten cyc mnie boli - wczoraj mój synek przy śniadaniu, słysząc pytanie mojego męża "Jak tam cyc?", spytał "Mamo, czy ty masz duże cyce?" :-D

Najgorsze jest to że kompletnie nie pamiętam objawów pierwszej ciąży. Byłam wtedy na podróży poślubnej w Japonii i cały czas zwiedzaliśmy, jeździliśmy gdzieś, pamiętałam, że mam dostać @ więc kupiłam japońskie podpaski. Jedyne co mnie skłoniło do zakupu testu ciążowego (co było nie lada wyczynem :tak:), było to że co chwila biegałam do toalety, co gdzieś dojechaliśmy to ja pierwsze co szukałam kibelków ;-) Zrobiłam test w dniu @ a tu niespodzianka. Mam z tej podróży zdjęcie męża trzymającego test z dwiema kreseczkami - uśmiecha się ale widać też przerażenie :-D

reklama
Do góry