reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macy dzięki :) ja cały czas zastanawiam się co z tymi globulkami bo najchętniej po owulacji bym je wzięła ale czy to nie zaszkodzi jak coś będzie ...
Do gina poszłam na nfz polecano mi go, ale nie przekonał mnie wcale ...
Najpierw mówi zeby ją wypalić a potem mówię o planach itd to mowi to poczekajmy po drugiej ciąży lepiej
Mi okres też wypadnie na urlopie chyba bo jakiś mega krótki ten cykl, co roku jak gdzieś jadę mam okres ... :(
Za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
maggie nie wiem czy dobrze mysle ale jesli chodzi o nadzerke to ja mialam przed ciaza z nadia po porodzie mi lekarka ja wypalil ale to bylo malo i pozniej jeszcze musialam miec wymrazana ;/ ogolnie duzo lekarz mowi ze sie juz nie wypala ale ta lekarka mi wypalila i mowi ze to jest lepsze bo po wypalance nie m prawa powrocic nie wiem jak u innych u mnie nie ma.. ale jak lekarzowi powiedzialas ze sie starasz o dziecko to pewnie dlatego nie chcial ci robic zabiegu bo czas leczenia nadzerki to dlugo trwa bo to trzeba odbudowac to wszystko zeby dobrze sie goilo itp matko chyba ponad pol roku leczylam sie z nadzerki;/ ale po nie moglam zajasc w ciaze :-( duzo na forum czytalam ze po wypalance duzo osob ma taki problem ...

a jeszcze co do wrozby to ta wrozka co tu byla podana kiedy ona mi poleciala inna wrozke jej kolezanke i ona mi powiedziala ze bede miala jeszcze dwojke dzieci chlopak i dziewczynka :szok: to ja obstawiam teraz chlopaka i pewnie za pare lat bede starac sie o corke:-D przerazilam sie jak uslyszalam jeszcze 2 dzieci;d

Maggie, ja też mam nadżerkę, przez kilka cykli miałam lekko brązowy śluz około 14dc, ale cytologia była ok, od 3-4 cykli już nie mam tego plamienia. Mój ginekolog też spytał czy planuję następną ciążę stwierdził, że skoro tak, to porozmawiamy po niej. Ogólnie mój tato też twierdzi, że nadżerkę się leczy po wszystkich ciążach.

Matik, tempka się pnie. Nie wiem, jak długo żyją żołnierzyki Twojego męża, ale może coś ustrzeliłaś.
Daria, mi wróżka wywróżyła najpierw trzy dziewczynki, a po roku dwoje dzieci. Od czego to zależy? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia? Mojej koleżance wywróżyła szybkie zamążpójście. Wyszła za mąż 8 lat po tym.
Araki, dobrze, że tu Ciebie mamy, bo przynajmniej mamy medyczne info z pierwszej (no prawie) ręki. Mi ginka wypalała nadżerkę nie pytając się, czy planuję więcej dzieci.

macy dzięki , tak to już jest z tymi wróżkami
mi mama kiedyś wróżyła z obrączki która się buja i za mąż pójście wywróżyła ale co do dzieci to stała jak wryta i przerażona byłąm że nie będę mieć dzieci ale jak miała pokazać bliźniaki :-)
teraz jak byłam w Polsce to kuzynka wróżyła też z obrączki dziewczynom ale powiesiła ją na włosie moim i mi wywróżyła 2 chłopaków później dziewczynka, chłopak i 2 dziewczynki :) więc po moich bliźniakach miałam 2 poronienia z czego 1 nie wiem jakiej płci było ale 2 to wiem że był chłopak no to teraz pora na 2 dziewczynki :-)
poczekamy zobaczymy nawet tak sobie myślę że jakby były znowu bliźniaki ale dziewczynki to dopiero było by wesoło :-)
ale ja tam chcę chociaż jedno :-)

a co do ruchliwości żołnierzyków to nie wiem nie badaliśmy zeszłe ciąze trafialiśmy nawet 3 dni przed owu ale ten ostatni cykl wyszło że dzień przed owu były staranka i się nie udało :no: tak więc poczekamy zobaczymy :-)

Matik, czasami się da, czasami nie da ustrzelić. Trzymam kciuki. Czas na dziewczynki! Ile lat mają Twoi chłopcy? Oj, byłoby wesoło z kolejną dwójką! :-D

A pro po nadżerki ja nie jestem specjalistom ani nie wiem jak jest lepiej ale powiem jak to było u mnie moją pierwszą miałam na początku małżeństwa i mi pan doktor ja wypali i fakt długo leczyłam potem drugą miałam kiedy mój starszy syn ok miał rok i 9 mieś i nie planowałam kolejnej ciąży i lekarz mi wymroził szybko doszłam do siebie iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii po ok 2 miesiącach zaszłam w zdrową ciążę z młodszym synem od tamtej pory nie miałam nadżerki nie wiem może ja jestem dziwna ale u mnie ułożyło się całkiem dobrze.

reklama
Do góry