reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha super wiesci, oby teraz Krzysia do przedszkola przyjęli I bedzie już w ogóle świetnie :)
Elmo :):) przytulam oby te dolegliwości szybko odpuściły
Misia oby sie udało w tym cylku trzymam &&
Krystianmartin mysle o Tobie I za Ciebie tez trzymam co by te wakacje z mężem okazały sie owocne &&
Ewelin czas szybko zleci I bedzie genetyczne a później lada chwila I poznasz córeczke, najpierw na monitorze a później to juz bedzie różowy szał :)

Daria a do logopedy z Nadią nie idziesz? Oni mogą zlecici fajne ćwiczenia I dziecko szybko złapie I zaczyna wymawiać poprawnie, bo to w większości złe ułożenie języka, czasem za krotkie wędzidełko.

Kciuki za wszystkich trzymam &&& u nas lato na całego jak nigdy :) no I mam malego KUbe do pilnowania, wczoraj był, dzis ma być I jutro... Mały jest tak spokony, wiadomo ciekawy jest swiata to wszedzie chodzi, ale w ogóle nie placze, dobrze je, na spacerach spokojny :) nie to co moje ancymony ;) a mówią, że to dziewczynki sa grzeczniejsze ;)

reklama
Mamakaja :-) Dziękuję tylko ta myśl że jest duuuuuuuuuża szansa że się udało trzyma mnie przy nadziei :-)
Macy ziółek nie piłam a babasów nie ma ma już duże dzieci 9,5 l. i 7 l. w najbliższą sobotę skończy młodszy synek :-)
Maran-atha dziękuję :-)

mamakaja, wielkie dzięki, jednak muszę mięsko jedynie w postaci filetów z kurczaka jeść.
I pierwszy raz widzę pozytywy z omijania śniadań :-D

Maran to mówią Ci co córek nie mają :-) Fajnie ze macie pogode, nie ma jak słonce. U nas tez pogodnie i przyjemnie.
Araki moja mała poszla do przedszkola jak miala 2 lata i 4 miesiace. Uplakalam sie nad nia coniemiara :-) ale dała rade. Przedszkole to naprawde super sprawa dla dzieciaków.
Mamakaja wiem łatwo sie mowi ale nie nakrecaj sie jeszcze przed staraniami. Załóż ze bedzie dobrze i koniec.
Ewelin ja mam 31 i tez nie mysle robic tych badan z krwi tylko usg. W pierwszej ciazy bylam mniej oczytana, poszlam na to usg nieswiadoma jak wazne ono jest. Lekarz cos tam mowil, wykluczal kolejne wady, a ja myslalam po prostu ze spoko :-) Teraz juz wiem jak wazne jest to badanie wiec bede zapewne bardziej przezywac. Oczywiscie wierze ze wszystko bedzie dobrze ale to napewno nie pomniejszy stresu. Dlatego tak troszke płec odeszla na drugi plan. Pamietam tez ze na tym usg juz dokladnie widzielismy dzieciatko, nozki, rozlozone paluszki u raczek, widok jak wiesz bezcenny wiec czekam niecierpliwie az zobaczymy z m naszego synka ;-) A Ty za tydzien usg, tez czekam :-) Kurde nawet lecą mi te tygodnie, lipiec zleci ani sie nie obejrzymy. A potem jak mowi Maran zaczniemy swirowac heh.
Daria z moja cera tez nienajlepiej ale mialam troszke problem juz przed ciaza. W pierwszsej ciazy mialam super cere teraz nie moge tego powiedziec. A co do stwierdzenia poznej ciazy, hmm ja jednak obstawiam u Ciebie pozna owulacje, wtedy by sie chyba wszystko zgadzalo nie?

Maran ty to naprawdę potrafisz pocieszyć. Dzięki:-)
elmo ja w poniedziałek do gina, Dobrze ze teraz mamy wakacje to czas nam szybciej leci, ale w sierpniu po USg genetycznym zaczniemy wariować. zastanawiam się czy we wrześniu poznamy juz płeć. a wiesz ja z pierwszym synem płeć poznałam już na genetycznym (chłopca można poznać), jak się dobrze ułoży. Mi lekarz nie powiedził na 100% ale że podejrzewa. A mojej koleżance w 15 tygodniu powiedział że chyba dziewczyna. Jejku jak ja chce usłyszeć słowo "chyba dziewczyna". Ale masz rację im starsze jesteśmy tym bardziej się martwimy tymi USG ja przy dwóch wcześniejszych ciążąch tak samo jak ty-"lekarz coś mówił a ja i tak pewna byłam że będzie ok"
Misia mogę sobie tylko wyobrazić twoje oczekiwanie i ten długi czas starań. Ale Jestem dobrej myśli. Bardzo dobrej myśli.
Daria ja też nie wiem jak to możliwe,ale też obstawiam późniejsza owulację. U mnie tylko krostki na czole się pojawiły a z chłopcami miałam piękna cerę, a może to po prostu latka które tak lecą.

Ewelin Dziękuję za pozytywne myśli :-) ale byłabym szczęśliwa gdybym miała przed zrobieniem testu chociaż jeden objaw ciąży cokolwiek ;-) wiem głupol ze mnie ale ten tydzień będzie straszny i dołujący kurka z tym czekaniem :zawstydzona/y:

Kurcze może jeszcze w tym cyklu spróbuję? jak uważacie patrząc na ovufriend? mam jeszcze szansę? :confused: Jeśli będzie np. 24 godziny po owulacji to nie za późno na córkę?uważam, że wczoraj miałam owulkę bo nawet z mężem nie mogłam "serduszkować" tak mnie brzuch bolał:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
hehe no nie wiem czy nie zaszkodzi jeśli wyjdzie z tego synek;-) a czy 24 godz po owulacji to nie za późno na córcię?

Do góry