reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Krystianmarin Kochan jesteś Powiem Ci że nigdy nie spodziewałabym się że będe miała takie problemy z poczęciem maluszka 2 pierwsze ciąże zaliczyła nawet nie wiem kiedy a tu teraz taki dramat staram się myśleć pozytywnie ale z drógirj strony cały czas brzęczą mi w uszach sława lekarza że nie mam się na nic nastawiać bo to może być długi proces i nie koniecznie zakończony sukcesem ale będziemy sie stać zrobić wszystko tak żeby się udało ale ja ciągle odganiam tą myśl i skupiam się na szczęściu jakim była owu w tym cylku :-)

reklama
Elmo a to akurat nie powiedziane ze ja w 3 ciąży, w 4 będe czuc się swietnie, w ostatniej którą miałam do 8 tygodnia nosiłam mietówki bo mnie mdliło

Hej Dziewczyny, dołączam z herbatką i ja :-)
W weekend odebraliśmy synka po tygodniu wakacji u teściów, rozbrykany jak zwykle i rozpuszczony, ech... dziadkowie :tak: mamakaja, przepraszam nie odpowiedziałam na Twoje pytanie - Wiktorek w tym miesiącu będzie miał 2,5 roku. Od września idzie do przedszkola i cała się trzęsę, że jest jeszcze niegotowy... na razie na tapecie mamy naukę ubierania i spanie w dzień bez pieluchy, nie wiem jak to będzie :no:

Elmo, współczuję samopoczucia, szkoda że nie możesz swobodnie spełniać ciążowych zachcianek i spać cały dzień :-D

Misia mocno zaciskam kciukasy!!! Oby się udało!
Ja wg ovufriedna jutro powinna dostać @, ale on zakłada 28 dniowy cykl a patrząc na moje ostatnie cykle (35 dni), bardziej prawdopodobna jest data 16 lipca, więc chyba razem będziemy zaklinać @, żeby jednak nie przychodziła :-D

Mnie dalej mdli prawie po wszystkim co zjem, nie wiem może to dieta, może psychika płata figle bo oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy jak jakaś wariatka w 7dpo :zawstydzona/y: i proszę się nie śmiać... :-D
No i wyszedł negatywny, z dodatkowych dziwnych objawów - boli mnie lewa pierś i tylko ta ;-) nigdy nie bolą mnie piersi przed @, więc dla mnie to nowość. Ale nie będę się bardziej nakręcała, staranka były 3 dni przed owu, więc może nic z tego nie wyjść, ale jakby co mam już strategię na przyszły cykl :-D

84misia nawet nie wiedziałam, że mamy tyle wspólnego. Ja w wieku 28 lat zapragnełam miec synka. Udało się za 2 razem. Po 3 latach postanowilismy starac sie o 2 dzieciatko, bo stwierdziliśmy, ze tak naprawde nie wiadomo ile nam to zajmie czasu, pierwsza próba i strzał w dziesiatke w wieku 33 lat. Z trzecim w wieku 37 lat myślałam, że bedzie tak samo a tu po 6 miesiącach starań ciąża stracona, a teraz juz 10 miesiecy po tym wydarzeniu i nic. Zaczyna mnie męczyc to ciagłe mierzenie temp, testy owu i ciążowe, ciągłe zawody, płacz, stres.... Dlatego mam ochote odpuscic ale wykupiłam ovufriend na trzy miesiące i w lipcu sie kończy, wiec od sierpnia dam spokój, No i przytulasy co 2 dni. To wszystko co mogę zrobić.

Krystian naprawdę namieszane z tymi twoimi testami, A nadzieja jaka powstaje przy drugiej kresce okropna jak pożniej przychodzi @. Teraz masz męża przy boku więc musi sie udać,trzymam mocno
Misia za Ciebie również kciuki, a więc teraz testowanie 15-17 lipiec. Będzie Ci się dłużyło. Ja będąc pewna że się nie udało nawet nie czekałam ale pamiętam jak elmo liczyła minuty do dnia testowania. Ale wierzę że Ci się udało.
elmo szkoda że złe samopoczucie dalej się utrzymuje, nie możesz się cieszyć tym czasem tak na 100%. Powiem Ci że też myślę o tym USG genetycznym, czasami jak się zastanawiam czy się udało to potem ganię sie że powinnam się zastanawiać nad tym USg a nie myślęć czy sie udało. Mam 32 lata więc chyba dodatkowych tesów nie będę musiała jeszcze robić. No nic narazie musi mi lekarz założyć kartę.
A właśnie gdzie jest Antosia, Dorcia

witam wszystkich :)

dawno tu nie zagladalam zrobilismy dobie wypad do siostry i nad morze i tak jakos czasu brak;/

pirahna super wiesci :) moja nadia tez wlasnie zle mowi nie podnosi jezyka do gory i teraz chodzi na probe do przedszkola to bardzo szybko lapie niemiecki z mowa po niemiecku nie ma problemu czy angielsku i nawet chińsku a po polsku nie potrafi i to jest dziwne;/ nie mowi k , g , l itp ;/ a w innym jezyku powie dobrze;/

elmo ja sie czuje dobrze tlko ta moja okropna cera;/ i jak cos zjem odstający brzuszek;/
ja przy colinie miałam takie mdłości pomagała herbata miętowa , no i oczywiście te opaski ;p migdały u mnie nie zdaly rezultatu ;/

jezu nadia chodzi na te próby do przedszkola i tak w domu cicho i nudno ze chyba oszaleje ;/

ktos teraz zobaczyl II kreski ?

a powiedzcie mi czy ktos miał taka dużą różnice terminu z @ a usg ? bo ja sobie tak mysle czy to moze tez nie zalezy od wielkosci dziecka moja nadia byla mala i lekarka twierdzila ze to przez to jest 4 tygodnie roznicy ale termin wpisala mi z miesiaczki i tak urodzilam

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, poratujcie proszę! Przypadkowo znalazłam kiedyś na tym wątku listę produktów do diety "dziewczynkowej" ale teraz nie mogę znaleźć :-(Może któraś z Was wie, gdzie to było albo ma zapisane?
Niby jestem na Dukanie, ale chciałabym sprawdzić, czy nie popełniam jakiegoś błędu... z góry pięknie dziękuję! :-D

Elmo pewnie masz rację ale będę się starć wytrzymać jak najdłużej bo nie chcę się rozczarować ale szczerze mówiąc boje się testowania i to bardzo aż mnie paraliżuje sama myśl że w tym miesiącu będę testować.
Krystianmarin ja już staram się tak na serio z przerwą 3miesieczną prawie 2 lata przerabiałam testy owy o ciążowe i tempka w kazdym cyklu potem wyluzowałam z testami a tempke mierzyłam nadal i dzięki temy i pomocy Piranhi odkryłam że coś jest nie tak że najprawdopodobniej nie ma owu i okazało się że niestety tak właśnie jest jajniki nie pracowały teraz clo zaczeło działać i tak naprawdę to po tych wszystkich cylkach nie udanych to ten właśnie był sukcesem bo była owu :-) i teraz mierzę tempke tylko po owy :-) i powiem Ci szczerze że na razie będę ciągną do wyczerpania zapasów mojej cierpliwości a potem odpuszczam trudno głową muru nie przebijesz ale pamiętaj POZYTYWNE MYŚLENIE to nas trzymam! :-) :-)
Eweli Kochan jesteś bardzo dziękuje :-) Jena oszalałabym bez was Jak dobrze Was mieć!!!

Witam Was płatkami na mleku ;-)
Mój M chce już zacząć starania o kolejną dzidzię a ja przekładam starania na następny cykl i tak w kółko_Okropnie się z tym czuję.Nie wiem kiedy te starania wypalą.Odebrałąm wyniki tsh i mam 3,9:-( Norma jest do 4,0.Tak się przestraszyłam, zaczęłam o tym czytać i dowiedziałam się, że osobom z podobnymi wynikami do moich mimo, że mieszczą się w normie, zalecane jest obniżyć wynik do niewielu ponad 1.:-(
Krystianmartin z całego serca życzę ci żeby w najbliższym cyklu się udało:tak: To smutne co musiałaś przejść:-(
Elmo kurde żebym sobie przypomniała co ja stosowałam na te mdłości?! hmmm jak mi się przypomni to napiszę.Niestety na spanie nic nie poradzę też tak miałam jak mi się zachciało spać to koniec.NIe interesowało mnie gdzie jestem czy która godzina, nawet nie wiem kiedy zasypiałam he:-D
Misia uda się i koniec, nie załamuj się:-)
Araki Twój synek napewno da sobię radę w przedszkolu.Pamiętaj, że dzieci szybciej się przyzwyczajają do nowych sytuacji i miejsc niż dorośli:-)
Ps. Araki czy chodziło ci o to: Planowanie plci ?

reklama
Araki, każda z nas chce wiedzieć od razu, czy zaszła czy nie. Ja z córą też testowałam wcześnie. Potem wyluzowałam, bo ile można testów kupować i wyszedł w końcu pozytywny. Z synkiem się nie stresuj. Uda się. W ubieraniu będą mu musiały trochę pomagać - to jeszcze maluszek. A wpadki z pieluchami też mogą się zdarzyć. Powoli i na pewno się uda!
Misia, a Ty masz już jakieś bobasy? W tym miesiącu musi się udać. :-) Piłaś już te ziółka ojca Sroki?
Mamakaja, ale ciągle w normie. Trzeba myśleć pozytywnie. Człowiek to nie maszyna. Jeden z takim wynikiem szybko zachodzi, inny nie. Uda się. :tak: Ja też się z mężem dogadać nie mogę. On chce już teraz, a ja wiem, że trzeba czekać, bo na pewno będziemy się przeprowadzać.

I miłego dnia Babeczki.

Ostatnia edycja:
Do góry