reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny.
Odpoczelam przez weekend. W sensie fizycznym i w sensie od komputera. Sa chwile kiedy juz mam ochote wam napisac ze jest mi lepiej a potem znow mnie atakuja te nieszczesne mdlosci. Wczoraj mnie tak zmeczyly caly wieczor ze zasnac przez to nie moglam. Popijam pepsi, staram sie nie dopuszczac do uczucia glodu, probuje z tym imbirem ale to wszystko pomaga doraznie. Lekow nie stosuje bo nie ma az takiej tragedii a i tak mam wyrzuty sumienia za to jak zle sie odzywiam w tej ciazy. Z reszta z pewrspektywy czasu z Zuzia mialam jeszcze gorsze te mdlosci. Takze daje rade.

Krystianmartin bardzo jestem ciekawa co u Ciebie. Tak sobie mysle czy testy sa felerne czy rzeczywiscie cos jest nie tak bo to zdaje sie nie pierwszy raz. Moze to sa ciaze biochemiczne, moze masz problem z utrzymaniem, dlaczego przychodzi ta @? Kurde zastanawia mnie to.
Mamakubulki dwójka dzieci w tym absorbujacy 3-latek i wymagajacy uwagi 24h na dobe niemowlak to duze wyzwanie. Potrafi zmeczyc. Masz prawo czuc zwatpienie. Przyznam sie ze ja tez z trudem zdecydowalam sie na drugie dziecko wlasnie z tego wzgledu ze szkoda nam bylo tej "wolnosci" jaka mamy teraz. Mala chetnie zostaje na noc u dziadków, ciotek, wujków, gdziekolwiek, wystarczy rzucic jej haslo i ona juz sie pakuje. My na tym korzystamy, mamy wolne wieczory na kino, knajpe czy chocby spacer po miescie. Ale wszystko ma swoje plusy i minusy, cos kosztem czegos bo z jednej strony taki luz z drugiej Zuzi bardzo brak rodzenstwa, nie ma sie z kim bawic, w domu niczym sie sama nie zajmie, ciagle musimy sie z nia bawic. Jestem pewna ze w przyszlosci bardzo docenisz mala roznice wieku miedzy dziecmi. Nie rezygnuj z marzenia o coreczce, tylko odloz je troche na bok. Mały Antos podrosnie, Kuba bedzie wiekszy nie bedzie wymagal tyle uwagi, beda zostawac oboje u dziadkow a wy z mezem bedziecie nadrabiac zaleglosci. Glowa do góry bedzie dobrze ;-)

Wieczorem was podczytywałam i jak poczytałam o problemach Polisi i Luki to mialam sen. Snilo mi sie ze pilam wino ze starymi kumpelami. Jedna z nich stara sie o dziecko od 5 lat, problem ze strony jej meza choc pewna nie jestem, i tak bardzo bylo mi zle mowiac jej ze jestem w 8 tygodniu :-( Dziewczyny baaaardzo trzymam za was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& nawet chyba nie wiecie jak bardzo! A nawiasem mowiac nie ma jak informowac kogos o ciazy popijajac wino :-D

Ewelin kurde ale Ci tam dobrze. Zazdroszcze. Ja wysililam sie w sobote na grila i to do 22 :-) ale oczywiscie aby tyle wytrzymac przespalam pol dnia :-D Wiesz, z moim m tez nie da sie pogadac na temat płci. Konczy temat szybko mowiac " modl sie zeby bylo zdrowe". No tak. Tez sie zastanawiam nie powiem ze nie, ale za 3,5 tygodnia czeka mnie to usg genetyczne i powiem Ci ze narazie moje mysli kraza glownie wokol tego, aby wszystko bylo dobrze. A po tym usg to sie juz zacznie szalenstwo gdzie by sie tu szybko dowiedziec, o matko. A poza tym tak mnie bolą sutki, że Ci mowie. Jakby mi je ktos zyletkami ponacinal. Zdejmowanie stanika to ból niedoopisania hehe to tak z nowych doswiadczen ciazowych.

Daria Verita a wy jak sie czujecie?
Agagsm jak tam u Ciebie? Lepiej cos? Mam nadzieje ze tak.
Antosia gdzie jestes?

No wiec miłego slonecznego dnia!
Ja wpracy wiec byle do 15tej.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
i wszystko jasne. Przyszła @.
Elmo też o tym myslałam, ze może nie doszło do zagnieżdżenia, ale raczej myślę, że te testy po prostu faktyczne po 5 minutach już są nieważne.
Polisia faktycznie miałam niski progesteron, brałam luteinę 3 cykle

Wiecie co nie martwię się, od dzisiaj ziółka, przecież jeżeli owu miałam 16 dc to nie było szans na zajście skoro przytulasy były 8 dc a potem 20dc
Oby ten cykl był szczęśliwy

Hejka Wszystkim Po weekendzie i z miętową herbatką :-)
Piranha Super wieści bardzo się ciesze że u Krzysia wszystko super ściskam Cie mocno i dzieciaki też !!!
Kochane moje ja zaliczyła w niedziele "Uniwersytet Potworny" bekowo było potem u teściów zbierałam porzeczki mmmmmmmmmmmmm mniam :-) w sobotę grill w doborowym towarzystwie a dzisiaj szara rzeczywistość ale jakoś daje rade poza tym że spałam 3 godziny i tempka zaburzona od owu sprawdzam jak tam tempka się prezentuje to mnie uspokaja :-) schize już mam normalnie sama zaczynam się z siebie śmiać cały dzień mogę nie myśleć o tym czy sie udało czy nie ale rano jak tylko budzik zadzwoni z uśmiechem sięgam po termometr :-) normalnie wariatka ale cóż podobno każdy ma coś z wariata :-)))))))
Miłego Dnia Wam Życzę !!!!!

Krystianmartin no tak nie ma juz co rozkminiac. &&&&&&&&&&&&& za nowy cykl :tak: Oj bedzie sie dzialo heh powodzenia kochana!
Misia to czekanie jest zawsze ciezkie ale aby sie tylko udalo &&&&&&&&&& za II na koniec cyklu ;-)

Dzięki Elmo bardzo bym chciała ujrzeć pozytywny test ale z drugiej strony obawiam sie że za łatwo by to było i mam wątpliwości a nie wiem czy mi starczy sił tak dalej próbować jeździć do gina 2 x w miesiącu pomału zapas pozytywnej energii się wyczerpuje ale nie załamuje się mam nadzieje że będzie dobrze bo w końcu dobrze być musi :-) a powiedz jak Ty się czujesz?

Misia co za łatwo co za łatwo? Uda sie, pamietaj pozytywne nastawienie to połowa sukcesu :tak: Ja sie czuje srednio, jak to pierwszy trymestr. Mecza mnie nudnosci i sennosc, jak mam mozliwosc przespac popoludnie to jakos zleci ale wtedy mdlosci wieczorne mecza ze zasnac ciezko, jak znowu jakos dzien sie przemecze bez spania to zasypiam na stojaco juz o 20 i tak w kolko, ale daje rade, byle zaliczyc dzien. I byle do wrzesnia ;-)

84misia nawet nie wiesz jak dobrze Ciebie rozumiem. A kiedy testujesz? Również trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Elmo nie wiem o czym piszesz hehe nigdy nie miałam mdłości, raczej później męczyła mnie zgaga, kurcze ciekawe czy ja sie doczekam, bo trace po woli chęci na 3 bobaska. Takie zycie, Zreszta każda z nas ma wzloty i upadki. Pomysl czy mogłabys stosować dietę przez 1,5 roku? Dlatego ja odpuszczam powoli. Tak nastawiam sie na te wakacje, ale powinnam odpuścic, wyluzowac, myśle, ze to jedyne co może mi pomóc. Odpuścic.

Ostatnia edycja:
Krystianmartin @ powinna pojawić się teoretycznie 15 a 17 lipca(to zależy czy cykl będzie trwał 26 czy 28 dni) czyli początek przyszłego tygodnia mam nadzieje że nie przyjdzie (jena błagam nie przychodź głupia @ ). Wiec testować będę pewnie w czwartek no chyba ze będę mieś typowe objawy to wcześniej ale raczej wstrzymam się do czwartku :-)

reklama
Misia daje glowe uciac ze zatestujesz wczesniej ;-) ciekawosc ludzka jest niedoodparcia. Objawow wczesniej raczej miec nie bedziesz bo jesli beda to bardzo subiektywne i moga byc mysle z reszta sama wiesz, mozesz jedynie czuc ze sie udalo. Ja przyznaje ze czulam.
Krystianmartin moge sie tylko domyslac co przezywasz. Tez bardzo licze na te Twoje wakacje, bedziesz z mezem 2 cale owulacje :tak: Masz racje kazdy ma swoje wzloty i upadki, kazda z nas ma problemy o ktorych tu nie pisze, gorsze i lepsze dni. Co do meczacych objawow poczatkow ciazy to coz, sama wiesz ile czlowiek potrafi zniesc byle tylko miec to upragnione dziecko. Ty sie wyczekasz ale za to bedziesz swietnie znosic I trymest i bedziemy Ci wtedy zazdoscic :tak:

Do góry