reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Matik dla mnie ph 4,5, moim zdaniem bardzo ładne ph na dziewczynkę. Widzę ze starania były wieczorem 13 dc to byłoby super O+12, moim zdaniem ovu była w 12 dc, potwierdza ja tempka skok z 36,8 na 37. Jutro ovufriend już pewnie wynaczy ovu.
mama wcześniaka Ten żel to Lactacyd Femina plus o obniżonym odczynie ph 3.
pozdrawiam resztę dziewczyn.
elmo mam nadzieję że z samopoczuciem coraz lepiej, nie martw się dietą, Wszystko w granicach zdrowego rozsądku i bedzie OK. Mnie znowu ciagnie na owoce, wczoraj arbuz dzisiaj gruszki. Ja mam problemy ze wzdęciami i mój nie najmniejszy brzuch w stroju wygląda dwa razy gorzej. Juznie wiem czy nie lepiej by było gdyby ciąza byla widoczna(miałabym wymówke).
Krystian nawet się nie waż nas tu opuszczać> przecież twoim zamierzeniem była córcia i zobaczysz będziesz ja miała.:-)

jest potwierdziła się owulacja a staranka były 3 dni przed , a ja nie chciałam w tym miesiącu :crazy: . Mam nadzieję że nie wyszło. albo? hm w zeszłym cyklu też 11dc był taki spadek a dzień wcześniej staranka i to z org i się nie udało , może ph było za niskie?

Krystianmartin
a testowałaś?

Ostatnia edycja:
Hej! Nie doczytałam co u Was ale postaram się potem nadrobić kilka stron, na razie przejrzałam tylko dwie.

Elmo
, pierwszy trymestr czasem nieźle w kość daje ale już niebawem ten najpiękniejszy 2 trymestr (świetne samopoczucie no i pierwsze ruchy synka :-)).

krystianmartin
, według mnie owulka była w okolicy 16 dc (no bo skąd drugi pik LH?), wykres też do tego mi pasuje, trzymam kochana kciuki, nawet jak się nie uda to na pewno uda się w zbliżającym się szczęśliwym cyklu kiedy to zadziałacie w te najpłodniejsze dni :tak:

Polisia, progesteron potwierdza owulację ale nie jest rewelacyjny, według mnie i wykres i wynik wskazują na lekki niedobór progesteronu, bardzo prawdopodobne, że to przez lekki nadmiar prolaktyny. Wielu lekarzy zaleca łykanie Duphastonu lub Luteiny gdy progesteron w połowie fazy lutealnej wynosi poniżej 15 ng/ml (u mnie w szczęśliwym cyklu po kilku miesiącach zbijania PRL za pomocą B-100 progesteron wynosił w 7 dpo 18 ng/ml). Oczywiście można zajść w ciążę przy niższych wartościach progesteronu ale jednak maleją szanse i zwiększa się ryzyko poronienia, lepiej podnieść poziom progesteronu. Masz możliwość sprawdzenia poziomu prolaktyny (najlepiej spoczynkowej i godzinę po połknięciu tabletki metoklopramidu, tzw. test czynnościowy)? A Ty nadal karmisz albo może niedawno przestałaś?

Lukaa
, pytanie jak powyżej, masz możliwość sprawdzenia poziomu prolaktyny i ewentualnie załatwienia leku typu Bromergon / Dostinex /Norprolac? Warto spróbować z CLO i Pregnylem. Wierzę mocno, że niebawem się uda!

Matik
, wykres na razie bardzo ładny i owulacyjny, stawiam na owulkę w 11 dc.

Dziewczyny, wielki głaz spadł mi z serca, wczoraj odebrałam diagnozę i Krzysiowi wedle tego co napisali i powiedzieli daleko do autyzmu, diagnozowany był według standardu ICD-10 oraz według punktów CARS, które przedstawiają się następująco:

15-30 dziecko nie jest autystyczne

30- 36 dziecko lekko - umiarkowanie autystyczne (należy rozważyć możliwość występowania wysoko funkcjonującego autyzmu HFA lub zespołu Aspergera, ZA dla przedziału 30-33)

36-60
dziecko autystyczne, w stopniu ciężkim

Krzyś dostał 16 punktów CARS więc wynik prawie idealny! :-) Do tego bardzo pozytywnie się o nim wypowiedziano. Od logopedy dostanę papier, w którym podkreśli, że Krzyś ze względu na zaburzenia mowy potrzebuje funkcjonować wśród grup rówieśniczych a tym samym uczestniczyć w zajęciach przedszkolnych, zaniosę ten papier do dyrektorki przedszkola i może przyjmą Krzysia w 2 turze rekrutacyjnej?

Miłej soboty! Postaram się potem Was poczytać, wielki i ciężki głaz spadł mi z serca i czuję, że dzięki temu odżyłam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Piranho no widzisz jak dobrze się skończyło :tak: cieszę się bardzo że wynik idealny i zaraz Ty spokojniejsza ;-)
Polisia ja pewnie mam ten sam problem chociaż dopiero będę badać progesteron i prolaktynę ale od tego cyklu zaczęłam brać agnus castus (polski castagnus) i mam nadzieję że tabletki te unormują mi te moje dziwne mało progesteronowe cykle... nie wiem może też zacznij brać castagnusa? może Piranha coś doradzi ;-)
Matik z wykresu wynika że owulka była w 11 dniu więc szanse zawsze są ;-)

Do góry