reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maranatha marne szanse bo brzuszek bli na @. może owu miałam 14dc a nie 12
elmo a co ty myślisz o moim wykresie? kupiłabyś test czy poczekała?

Ostatnia edycja:
reklama
Krystianmartin testuj :) moim zdaniem owulka chyba była w 12 dni bo wtedy miałaś bóle więc jest szansa a tempka też ładna :tak: ale by było! mówię Ci że lipiec to ten owocny miesiąc :-D

Hejak dziewczynki. Ma pytanko: czy testujecie ph swoich mezow? Gdzies wyczytalam, ze powinno wynosi 7 - 7,5 dla starajacych sie o dziewczynke.

Ojjj... ja glupia! Wlasnie czytalam o anatomi i zdrowe PH spermy wynosi 7,2, wiec nie ma sie co przjmowac.. :D

Ostatnia edycja:
Krystianmartin a ja bym poczekała :) bóle to w sumie mogą być przed ovu, zresztą sama czujesz lepiej :D

Elmo miłego odpoczywania/spania :D

Odebrałam wyniki, robiłam progesteron w 8-10 dpo (nie mam pewności kiedy była o ile była ovu)
Wynik progesteronu 11,43
więc chyba ok, w normie i w ogóle.
Prawda? Ktoś to ogarnia prócz Piranii? :D

No i w sumie teraz nie wiem co dalej, niby dopiero 3 nieudany cykl, ale to AŻ 3. A jak dowiaduję sie o czyjejś ciazy to czuję takie kłucie, ach, już nie wspomnę, że jak o dziewczynce....

Macy no nie wiem czy szczęśliwy ale nie marudzi :-)
Daria Już myślałam że tylko mi jest źle po calcium i że coś ze mną nie tak dzięki za odp. :-)
Elle Szczerze to sama nie wiem o co kaman z tym Ph sama jestem zszokowana może ta dieta czyni cuda w moim przypadku ale przynajmniej nie muszę męczyć się ze zbijaniem Ph mam jeden problem z głowy ale dietę trzymam mocno od co najmniej 3 miesięcy juz momentami to mi bokiem wychodzi :-p ale co mi tam czego nie robi się dla córci :-D

Misia, myślę, że podstawą niskiego ph jest właśnie dieta. :tak:
Polisia, dobrze widzę, że Twój synek ma 10 miesięcy? Cierpliwości, kolejka do dziecka w końcu jakaś jest. ;-) Musisz poczekać na realizację swojego numerka - w przenośni i dosłownie. :-D

Tak Macy dieta. Od końca kwietnia jestem na diecie dzieczynkowej i rzeczywiście pomaga ale dzisiaj poległam.Zjadłam sobie wielkiego schabowego ziemniaki i pomidora na obiad, matko odżyłam!!!!!!!!!!Wiem, że źle ale to było silniejsze ode mnie hehe.
:-D
Misia no mój M dziś wraca, więcbędzie bal hehe :-D
A tak w ogóle chyba przegapiłam pik lh bo jak wróciłam z zakupów i robiłam test to kreska testowa była trochę jaśniejsza od podstawowej:szok:

Macy ale ja nie chciałabym mieć duże różnicy wieku, wiem, że niektóre dziewczyny tu się starają dłużej, ale ja jakoś mocno przeżywam, że 3 cykle i nic....
I co mam czekać kilka lat by było sprawiedliwie? :(
nawet jeśli to miało być zabawne to jakoś mi w sumie przykro

Mamakaja rozumiem Cię z dietą! :) też czasem sobie odpuszczam, ale tylko na inne mięso, ziemniaków unikam choć zdarzyły mi się frytki ♥

Ktoś z Was zna się na tym progesteronie? :(

Cześć Wam!Nie odzywałam się bo nie chce Was tu swoimi problemami obraczać, ale napiszę, U mnie wygląda, że nici znowu z cyklu, dzisiaj robiłąm test ciażowy 25 czułośc i nic , nawet cienia cieni, dzis mam 10dpo. Wiem że to wczęsnie, ale ja juz czuje po cyckach, ze dupa. Jutro zrobie jeszcze bete, bo tak mi gin kazał. Nie wiem o co chodzi i dzisiaj już takiego doła zaliczyłam, że przestałam wierzyć,, że się już wogóle uda. Nie wiem wczęsniej nie było żadnego problemu, a teraz nie wiem co, M tylko jeszcze wyslę w pooniedziałek na badania gwoli formalności.[*b]Polisia[*/b]- kochana tulam mocno, wiem co czujesz i wiem że to może dołować. Dziecinko, ja też robiłam progesteron w tym cyklu i mi wyszedł 12,20, czyli podobnie do twojego. Wg mnie nie jest źle, ale za dobrze też nie jest. Jedne źródła podają że wystarczy 10, a inne że lepiej aby było conajmniej 15. Są na pewno dziewczyny co zachodzą pewno w ciąże z jeszcze niższymi, ale to wszystko jest pewni indywidulanie. Będę dzwonic chyba w poniedziałek do swojego gina i mu powiem jakie mam wyniki i może niech mi da w końcu jakąs stymulacje w postaci clo może. U mnie to jeszcze dwie rzeczy biorę pod uwagę, zrosty i M plemniki.Ta niemoc jest okropna, Tobie tylko napiszę , że w różnych cyklach może być rózny progesteron i np, w nastepnym możesz miec 20 Dziękuję tym dziewczynom , które o mnie pamiętały :)Za wszystkie staraczki trzymam kciuki, bo wiem jak każda z nas to przeżywa , a zaciązonym dobrego samopoczucia i spełnienia marzeń co do płci.Przepraszam za ten jeden ciąg, ale cos mi BB szwankuje i nie moge zrobic inaczej

reklama
aj sprawdzam te paski na ph i już sama nie wiem ciągle tak samo, później wkleję zdjęcie, powiedzcie czy Wy też takie macie? paski a na tych paskach 2 kwadraciki jeden żółty drugi zielonkawy jasny?

dziewczyny a jeżeli widzicie mój wykres temp. to też uważacie że owu była i ładnie jest właśnie potwierdzone?
zastanawiam się bo ten program ciągle mi nie zaznacza ze jest owu dziwny trochę :zawstydzona/y:

dobra wklejam zdjęcie moich pasków do ph mój pasek to ten po lewej a te po prawej jest nowy jak Wam się wydaje jakie ja mam ph? myślała P7050131.jpgm że 4 ale już nie wiem

Załączniki

• ph.png
    ph.png
    25,1 KB · Wyświetleń: 42
  • P7050131.jpg
    P7050131.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 73
Ostatnia edycja:
Do góry