reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie.

Pirania az mi ciary przeszly! Nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze! Swietne wiadomosci odnosnie Krzysia, wyobrazam sobie jak bardzo szczesliwa jestes z takiej diagnozy! Wierzylam ze bedzie dobrze :tak: taka fajna babka jak Ty zasluguje na wszystko co najlepsze! Dzieki ze o mnie pamietasz. Gdzies w glebi serca licze ze to synek, choc objawy i bziki ciazowe sa identyczne jak z Zuzia. Naprawde takie same.
Krystianmartin rzeczywiscie ta owulka mogla byc pozniej. Czekaj na @, oczywiscie zaciakam &&&& aby nie przyszla i wiem ze czeka sie z niecierpliwoscia ale wiesz jak jest. Ale jak ma @ przyjsc to nie przyjdzie bo szkoda czasu nie?
Polisia nie wiem jak Cie pocieszyc. Jak czytam jak przykro jest kolejne cykle spisywac na straty to jest mi glupio ze udalo mi sie za pierwszym razem :-( Tak bardzo bym chciala zeby wam wszystkim sie tak udawalo. Wez pod uwage rady Pirani, bardzo prawdopodobne ze ta prolaktyna Ci miesza w cyklu. Jak masz mozliwosc to sprawdz. Uwazam ze kazdy ma prawo i bardzo chcialabym aby kazdy faktycznie mial dziecko jesli sie o nie stara. Nie wazne ile ma Twoje dzieciatko zycze Ci abys szybko zaszla w druga ciaze!!!
Ewelin fajnie ze jestes. Jak tam wczasy? Glupie pytanie napewno super :tak: Jak znioslas podroz? Wiesz co, ja tez juz czekam az bede mogla powiedziec ze to conajmniej 4 miesiac bo brzucha juz nie moge wciagnac a owszem jest :-D
Lukaa pisz kiedy tylko masz ochote. Przykro mi z powodu Twoich rozczarowac . 10 dpo to rzeczywiscie za wczesnie na test, mi wtedy tez nie wyszedl cien cienia. Wiec nadal trzymam &&&& Trzymaj sie kochana.
Matik Ciebie to nie bardzo rozumiem, w koncu chcesz byc w ciazy czy nie? To w tamtym miesiacu chcialas a w lipcu nie chcesz a w sierpniu znowu bedziesz chciala? :-)
Antosia Dorcia jak tam u was staranka?
Elle a TY? dzialasz juz? &&&&&&&&&&&&&&&&
Mamakaja Mamawczesniaka za was rowniez &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :tak: i za wszystkch rowniez mocno trzymam kciuki!

I przesylam swieza porcje fluidkow ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

U mnie roznie. Raz wydydaje mi sie ze powoli przechodzi a potem przychodzi wieczor i chce umrzec. Ale jak jest lepiej to podjadam i nadganiam z wagą ;-) Daje rade. Byle do wrzesnia :tak:

Milego popoludnia Laseczki.

reklama
Polisia, spoko. Przestaję żartować. Karmisz jeszcze synka? Cykle po porodzie muszą się unormować. Gospodarka hormonalna ruszy pełną parą. Trzymam kciuki. Poza tym celowanie w dziewczynkę wymaga chyba więcej czasu niż w chłopca. Obniżasz ph, wybijasz plemniki. Uda się na pewno. Długo się starałaś o pierwsze dziecko?
Piranha, weź sobie ten papierek opraw w ramkę. Za każdym razem jak będziesz miała wątpliwości - spójrz na niego. Bardzo, bardzo się cieszę. Wspaniała wiadomość. Mówiłam Ci już tyle razy, że Krzyś nie ma autyzmu, tylko jest super inteligentny.

chcę ale lipca się boję bo w chińskim kalendarzu było że to na chłopaka :wściekła/y:
dlatego mam obawy i nie podjęłam się 12 po owu ale że nie wiedziałam ze owu mam tak szybko to 3 dni przed owu były przytulanka . Tylko dlatego mam obawy , jak bym była teraz to była bym szczęśliwa ale pełna obaw aż do usg gdzie zobaczę jaka płeć więc wiesz to dłu czas zmartwień i stresu , niby nie potrzebnego ale zawsze . i mimo że byłabym szczęśliwa nawet jak będzie chłopczyk to miała bym wyrzuty sumienia że mogłam coś zrobić a tego nie zrobiłam :no:
ok to my jedziemy zwiedzać niech teściowa sobie podziwia jak tu fajnie :cool:
dzisiaj mam cały czas mdłości znowu się zaczynają objawy torbiela :zawstydzona/y: i aż do 15/16 szok jak ja to wytrzymam :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Cześć!

Piranha
- po pierwsze bardzo, ale to bardzo się cieszę, że otrzymałaś taka super wiadomość o Krzysiu:tak::-)
Pewno od wczoraj czujesz się lekko jak piórko, jakby sto kilo z Ciebie zeszło;-) Jeju, jak dobrze, gratuluję zdolnego , zdrowiusienkiego jak rybka synusia:)
Co do mnie dziekuję Skarbie, za wszystko i za słowa otuchy. No właśnie ja mam chyba tą prolaktynemie czynnościową czy jak się ja tam zwie. Poziom prolaktyny na czczo mam idealny, ale po obciążeniu rosnie mi chyba z 20 razy. Przyznam się, że ten mój gin zapisał mi noroprolac, ale ja go nie brałam bo endokrynolog powiedział mi , że mam aboslutnie go nie brać, bo teraz sie od tego badania odchodzi, bo jest sztuczny stres wywoływany w organiżmie i że nie ma dowodów na to, że tak organizm reaguje pod wpływem normalnego stresu i chyba źle zrobiłam. I wczoraj szuskając gorączkowo przyczyn niepowodzeń, pomyślałam że może coś jest tez na rzeczy i że zacznę go brać. Tamta recepta już się zdeaktualzowała , ale wczoraj dziewczyny z recepcji wypisały mi nową ( mam ten plus, że jak juz cos raz gin przepisze, to potem bez problemu dostaję recepty) i dzisiaj mi też potwierdziłaś , zeby jednak to brać. Gin kazał mi stopniowo zwiększać dawkę aż do 1 tabletki norplolacu i tylko się zastanawiam czy to nie za dużo, jeżeli prolaktyna w spoczynku idealna, czy mi jej za bardzo nie obniży, co myslisz o tym?

Elmo- kochana, dziekuję za to co napisałaś, jesteś dobrą duszyczką, czasem dobre słowo tak wiele znaczy:tak:
Oby szybko zelżały te mdłości.

Krystianmartin
- trzymam kciuki za II kreski na teście , no sama wiesz jakim:tak:

Ja wczoraj z tej rozpaczy zjadłam kilka ogórków małosolnych, a co, ile można być na diecie, a dzisiaj jedziemy na grilla i też sobie pojem kurczka z sola, a co:rofl2:

czesc babeczki ;)
piranha to wspaniała wiadomosc!!! super! fajnie jakby Krzys poszedl do przedszkola, moj Kubus wydoroslał w przedszkolu, jestem bardzo zadowolona, ty tez pewnie będziesz;)

lukaa kochana głowa do góry, doskonale wiem jak to jest, o starszego synka walczylismy pol roku, a mis ie wydawalo, ze to cala wiecznosc! trzymam kciuki
krystianmartin
trzymam kciuki za owocny cykl!
antosia dorcia jak tam staranka?
daria elmo ewelin jak sie czujecie?
Andzia co slychac?

wczoraj mialam kryzyz, spoznilam sie na obiad do mamy ponad godzine, bo sie nie moglam wybrac z domu z dziecmi, Antosia boli brzuszek (chyba) teraz czesto placze, do tego jestm przeziebiona i bardzo oslabiona, nie wiemczy mam siłe na trzecie dziecko,

jesdno dziecko zawsze moglismy podwiezc rodzicom, z dwojka juz troche gorzej, a czy z trójka bedziemy juz zupelnie uziemieni z dziecmi w domu? tak bardzo pragne miec coreczke, ale na razie 2 synków nie moge ogarnac, wiem wiem.... trzeba poczekac przynajmniej rok i wszytsko sie zmieni..... ale targaja mna sprzeczne uczucia z jednej srtony bardzo pragne dziewczynke, a z drugiej boje sie ze zupelnie nie dam rady i bede siedziec w domu w pieluchach bez zadnych perspektyw na wyjscie z domu, jedynie do pracy..... zróbcie cos ze mna, bo od tego myslenia-sorki za wyrażenie- wali mi na dekiel........

mamakubulki- to chwilowe roztreki, to minie. Niech tylko młodszy synek podrośnie, stanie się bardziej samodzielny, to uwierzysz że dasz radę, tym bardziej, że możesz do mamy podrzucić na jakiś czas, na pewno da radę w razie potrzeby.
Teraz masz chwilowy kryzys bo drugi synuś malutki i bardzo absorbujący, ale będzie dobrze, to są sytuacje do opanowania:tak:
I dziękuję Tobie za wsparcie i za kciuki:)

Elmo dziękuje kochana że o mnie pamiętasz :* tak to mój pierwszy cykl starań ale jeszcze nie zaczęliśmy bo stawiamy na co najmniej 10-dniową abstynencję żeby osłabić plemniki ema :-) i potem staranka dzień przed i dzień po owulacji, taki oto mój plan ;-) ale wiadomo już działam ostro z innymi rzeczami żeby być przygotowanym do godziny 0 :-D bardzo chciałabym szybko dołączyć do Was zafasolkowanych...
Lukaa a który to teraz Twój dzień cyklu? możesz przypomnieć jak wyglądały staranka tzn czy stop przed owulką czy w samą owulkę też? bo może po prostu plemniki M są słabe i nie mogą przetrwać przy dużym odstępie w tak kwaśnym środowisku... może jeszcze nic straconego ;-) wiem że człowiek chciałby już i koniec. ja też mam chyba problem z hormonami bo moje wykresy wyglądają mało progesteronowo i pewnie będzie mi ciężko zajść w ciążę :-( biore tabletki ziołowe i po cichu liczę że mi pomogą a jak nie to trzeba będzie się przebadać i zaopatrzyć w silniejsze leki.
Mamakubulki głowa do góry ;-) na pewno przyjdą chęci na córcię jak młodszy będzie większy i będzie Ci lżej a na razie i tak podziwiam że już planujesz kolejną ciążę chociaż znam to ogromne pragnienie i marzenie echhhh

Ostatnia edycja:
Piranha bardzo się cieszę,że podejrzenia się nie sprawdziły !!! Duży buziak dla Krzysia !!!

Elmo ,Mama kubulki dziękuję kochane że o mnie pamiętacie !!! Do owulki około 5-6 dni ...tempki nie mierzę-dałam odpocząć termometrowi:-) Nie sprawdzam Jonasa...nie robię testów owu...jedynie looknę na śluz.
Może pomyślicie że jakaś walnięta jestem że odpuszczam,ale ja nie mam siły,nerwów do tego. Co będzie to będzie !!! Nie zależy mi na płci...ale nie mam zamiaru Was opuszczać...będę zerkać co jakiś czas !!!
Mogę mieć problemy z netem więc nie wiem jak często uda mi się tu zaglądać ??? Ale pamiętam o Was !!!

Trzymam za Was wszystkie bardzo mocno
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Piranha wiedziałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! super, a do przedszkola muszą przyjąć dziecko, ja tak miałam:-D
Macie rację dzisiaj mam plamienie, na wieczór, nawet nie plamienie bo wkladka czysta, niech ta @ przyjdzie. Robiłam test ale na począek sie rozlał róz w okienku testowym, a potem pojawiła sie różowa kreska, ale po 10 minutach więc negatywny. czekam na @

reklama
krystianmartin myslisz, ze nie ma juz szans na fasolke w tym cyklu, na pewno przyjdzie @?
dorcia trzymam kciuki bardzo mocno!!!!!! ktory to cykl staranek?
elle lukaa dziekuję za słowa wsparcia ;)

Do góry