reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama kubulki...cykl 4 i mam nadzieję ostatni.... krótko,wiem...ale dla mnie to wieczność !!!

Pozdrawiam weekendowo !!!

reklama
Hej
mama kubulki myśle, że raczej @ przyjdzie, a potwierdził to test negatywny, chcę jak najszybciej zacząć nowy cykl:-D, już nie mogę się doczekać.
Miłej niedzieli
piranha jak zawsze miałaś rację!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziekuję:-D

krytstian martin rozumiem Cię, mąż pod ręka tu trzeba czekać na @ zamiast zaczynać starania. Ale lada moment i zaczniecie, ale wiem ze jak się na cos czeka to czas się wlecze że hej.
Matik wiem że wszystko chce się mieć pod kontrolą ale tutaj dziewczyny nie patrzą na kalendarze. niskie ph, dieta są najważniejsze. Najlepiej wyznacz sobie miesiące na dziewczynke i tylko wtedy działaj, żebyś była spokojna.
elmo ja też mam podobnie jak we wcześniejszych ciążąch, jedynie lekkie mdłości-czasami i bardzo odrzuca mnie od zapachów. Śmierdzi mi cebula, oliwki, szynka. A mąz mówi że normalnie pachniały a dla mnie blee. Ale tak to normalnie, włosy na nogach rosną, haha( a liczyłam że nie będę musiała ich golić). Spędzamy tutaj cudowny czas, jest przepięnie, nigdzie nikt się nie spieszy, ale jak leże i patrzę w morze myślę o tym wszystkim. Serce też mi mówi że będzie dobrze ale czy to marzenie czy tak będzie.............zobaczymy. Całuję
Wczoraj też musiłam z kims pogadać i powiedziłąma męzowi o tym że bardzo liczę na corcię, skwitował krótko. Jak będzi synek to tez bedzie super. Czyli juz się wygadałam. Tak to facetowi można się zwierzyć.Pozdrawiam
Mamo kubulki może zmeczenie też robi swoje. Ja też to przechodziłam. Marzenie o córce, zmeczenie, siedzenie w domu, identycznie miałam. Ale to przejdzie.Trzeba tylko czasu.Przesyłam buziaki.
elle kochana a więc zaczynasz w tym cykl. Będę bardzo Ci kibicować. mam nadzieję że szybciutko do nas dołączysz.:tak:
Dorcia za Ciebie tez kciuki, wiem że siły opadają, ale utrzymuj wyskokie ph i działaj. Też mocniutko trzmam kciuki.
Piranha bardzo się Ciesze że wyniki Ok. WYobrażam Sobie co myślałaś czekając na wyniki. Oby jak najmniej takich chwil czekani w zyciu. Pozdrawiam całą twoją rodzinkę.

Ewelin, odpoczywaj jak najwięcej. Niestety, mężczyzna kobiety nie zrozumie. Będzie dobrze. Musi być. Marzenia są do spełnienia, tylko trzeba w to mocno wierzyć.
Krystian, to po 10 minutach była kreska druga? Chyba dopiero po 15 minutach czy później test jest nieważny. @ się rozkręciła?

Dorcia uda sie,zobaczysz
Ewelin dzieki, sama przez chwilke myslałam, ze... ale nie do końca
mama kubulkidwójka małych dzieci, to duże obciążenie, ja mam rodzinę 200km ode mnie i męża co 2 tyg na 3 dni, wiem co to znaczy być sama z chłopakami, ale my kobiety jestesmy tak stworzone, że zawsze zorganizujemy sobie życie, więc na razie ciesz się synuniem, a co do staranek i tak musisz poczekać, czerp wszystko co najpiękniejsze z macierzyństwa. przyjdzie czas na córcię... zobaczysz.
mancy na tych testach napisane jest ze test nieważny juz po 5 minutach. poza tym wczoraj była kreska a jak zrobiłam dziś test taki sam to już nie ma więc czekam na @, aa i z tym testem takie cuda zdarzyły mi sie 2 razy w tym cyklu, jak nie dostanę @ do przyjazdu to robię test i idę do gina, a wracam 26 lipca.

Ostatnia edycja:
Krystian to co to za testy, ja pamiętam że jakakolwiek kreska jak się pojawi to oznacza ciążę. Ale wczoraj była a dzisiaj nie-dziwnie.

Hejka!

Elle- Skarbie, dziś mam 12dc, ale wczoraj zrobiłam betę, bo tak mi gin kazał i wyszła 0,4. Dla mnie to była już tylko formalność, bo już nie miałam żadnych nadziei. Elle, ja już nie patrzę na odstęp od owu, ten etap mam już za sobą, ale co do plemników to mam cały czas obiekcje, bo M miał we wcześniejszych badaniach bardzo kiepską morfologię, bo tylko 3% prawidłowych:-( i tu na pewno też jest przyczyna. We wtorek idzie znowu na badanie , to będą 3 miesiące brania suplementów i zobaczymy jak teraz sprawa wyglądą
Ja się cały czas biję z myślami czy prosić gina o CLo, on to bardzo lubi przepisywać leki z grubej rury i na pierwszej wizycie u niego powiedział mi , że pewno zastosujemy Clo, ale jak zobaczył że u mnie same rosną pęcherzyki, że endo jest bardzo dobre to nawet nie wspomniał o tym clo, bo nim też można sobie zaszkodzić, przestymulować jajniki. Cały czas biję się z myslami czy iść na poczatku tego cyklu do niego i czy mu zasugerować, aby dał mi jednak jakąs mała dawkę clo. No i u mnie też drozność jajników wątpliwa
dry.gif

A Ty może rzeczywiście stosuj te zioła, pewno wielu osobom pomogły. Mam nadzieję, że tak będzie u Ciebie i że dołaczysz po nich do brzuszkowego klanu
biggrin.gif
Trzymam mocno za Ciebie kciuki, aby ten pierwszy cykl starań był ostatnim

Krystianmartin- kciuki za to, aby wstręciucha nie przylazła:tak:

Za reszte staraczek tez trzymam mocno kciuki, a zaciążonym życzę samych pozytywnych mysli.

Krystianmartin dopóki nie ma @ jest nadzieja, kciuki nadal :)
Piranho super że wyniki Krzysia ok, kciuki za przedszkole, na pewno się dostanie !!!
Ja też jutro idę, spróbuje może się jeszcze uda w państwowym, nie zaszkodzi spróbować
Lukaa kciuki za Ciebie
Ewelin super że wakacje udane, na pewno super wyglądasz w kostumie, będzie dziewczynka z tej limonki :)
U mnie wczoraj ostry ból jajnika ale dopiero był 9 dc więc dziwne to wszystko, ph w okolicach 5
Udanej niedzieli dziewczyny :)

krystianmartin jak jest kreska to jest , tak uważam, więc trzymam kciukasy :-)

mi ładnie rośnie tempka i w tym cyklu używam już ten termometr owulacyjny i faktycznie lepiej bo zauważyłam że ten pokazuje 37.02 a normalny 37 dzień wcześniej 37 na obydwóch więc gdybym nie miała tego owulacyjnego term. to nie widziała bym skoku więc polecam taki termometr owulacyjny fajna rzecz :-)
buziaki pozdrawiam i miłego dnia

reklama
Cześć dziewczyny:-)Troche mnie tu nie było ale szybko postaram się nadrobić zaległości.
Wczoraj wybrałam się z M i synem do zoo, a potem pojechaliśmy do rodzinki i zostaliśmy u nich do dzisiaj.To był niezaplanowany pobyt u nich więc nie miałam termometra i nie mam temp z dziś.Jak wróciłam do domu szybko zrobiłam test ovu.Robiłam dwa różne i na każdym jest pozytyw.Dziś już 17dc najwidoczniej O się przesunęła.A tak poza tym ok.Sprawdzałam jak limonka działa na moje ph.Jest fantastyczna!!!!! Szybko obniża i już wiem, że to jej będę używać podczas staranek.
Krystianmartin oby @ się nie pojawiła, trzymam kciuki za II kreski:-)
Piranha to wspaniale, że z Krzysiem wszystko ok.Kiedy mój syn był w podobnym wieku do Twojego synka też miałam takie wątpliwości.Przesiedziałam mnóstwo czasu w internecie na szukaniu zachowań pasujących do mojego syna i co one mogą oznaczać.Parę razy płakałam bo wskazywały mi one na autyzm albo aspergera.Ale na szczęście młody wyrósł z tego i Twojemu synkowi też tego życzę.:-)
Lukaa,Dorcia jesteśmy tu żeby się wsperać dlatego trzymam kciuki za następny cykl:-)
Maggie u ciebie dosyć szybko bóle jajników a u mnie w tym cyklu przy późno pozytywny test owu.Nasze jajniki wariują he:-D
Mamokubulki wierzę, że masz dużo zajęć i przy takim natłoku obowiązków tym bardziej miło, że z nami jesteś.Buziaczki dla synków:-)
Elle z jakimi rzeczami ostro działasz mając na myśli godzinę 0? Może nam coś podpowiesz co również nam starającym się o dziewczynkę by pomogło?:-)
Ewelin uważam, że serce dobrze ci podpowiada- będzie córcia.Myślałaś już o imieniu dla córci?:-)
Matik, co u Ciebie?Patrzyłam i muszę pochwalić piękny wykres,wszystko dokładnie widać co gdzie kiedy była ovu.Super:-)

Ostatnia edycja:
Do góry