reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam dziewczynki:)
Nie zaglądałam bo mam ostatnio kiepski nastrój, znajomi z którymi mielismy jechać dziecko sie rozchorowało na zapalenie płuc więc chyba i my sami nie pojedziemy :( bo to trochę daleko
A wczoraj zmierzyłam moje ph i masakra 7,0 zaraz po okresie a przed było 4 i pól, chyba za krotko tą diete stosuje, za mało restrykcyjna i jeszcze suplementy nie podziałały ...
Tak Wam tu posmęciłam trochę, miłego dzionka :)

reklama
Mamakaja dzieki, Zuza lepiej dzis juz ponownie u babci sie wczasuje, lek skuteczny takze sie ciesze. A Ty kupuj limonke i stosuj hehe
Maggie kurde to niefajnie :-( szkoda. Ale tak to jest z dzieciakami. To jest kawal drogi i rzeczywiscie razniej w kupie ale moze jednak przemyslicie i pojedziecie sami, moze tak jak Ewelin z noclegiem po drodze. My tez tak planowalismy zrobic ale wyszlo jak wyszlo. Ale jeszcze nie przekreslam chorwacji w tym roku ;-) A ph sie tak nie zalamuj, obserwuj glownie to w okolicy owulki bo ono najwazniejsze. W razie czego sylk i limonka :tak: Trzymaj sie kochana.

Ja powoli sie zbieram do domu. Dzien zlecial, jeszcze tylko jutro i weekend, super.
Milego popoludnia!

Elmo dzięki, kochana jesteś :)
A ten tampon z limonką jak zastosować wodę rozcieńczyć z limonką czy i tampon namoczyć ? bo jestem zielona w temacie :)

Maggie Piranha pisała kiedyś: Do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Pół godziny po staraniach należy już robić irygacje tylko z 1-3 ml roztworu. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego.

Maggie ph po @ może być wyższy więc spokojnie sprawdz jeszcze raz za kilka dni a tak jak pisze Elmo najważniejsze jest ph w okolicy owulacji. tampon z limonką zaaplikuj sobie po starankach, wiem że dziewczyny aplikowały chyba od razu po ale Piranha pisała żeby odczekać 4godz i wtedy żeby nie powybijać wszystkich plemników. ja właśnie mam taki plan żeby dopiero po 4godz od stosunku go użyć na noc (wodę rozcieńczyć z limonką lub sokiem z cytryny i namoczyć w tym tampon). a który teraz jest Twój dzień cyklu?
Misia super że działasz :tak: a sprawdzasz ph po starankach i rano? utrzymuje Ci się cały czas niskie czy dodatkowo obniżasz?
Elmo życzę żebyś szybko weszła w II trymestr bo domyślam się że nie łatwo przebrnąć przez I jak mdłości dokuczają... ale pomyśl że dla synka wszystko :-)

Dziękuje Wam, u mnie dopiero 7 dc do owulki jeszcze ok 5 dni :)
Dzis ph 5 i pół więc nie taka tragedia :)

Ostatnia edycja:
Hej kobitki...mamy jakąś awarię internetu,zmianę czegoś tam :baffled:...dostałam sms że problemy mogą potrwać około 30 dni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak ja to wytrzymam ???

Cokolwiek by się nie stało jestem cały czas z Wami !!! Postaram się kukać i podczytywać z telefonu i od znajomej z kompa

Trzymam kciuki za Was wszystkie starające się
&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&

oraz te już zafasolkowane-nudnej ciąży kochane !!!
&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&

Witajcie dziewczyny.
Nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa ze dzis piatek. Byle do 15tej.
Choc pewnie kazda wolna chwile weekendu przespie to jednak sie ciesze.
To beda chyba najbardziej zmarnowane wakacje w moim zyciu :tak: nudnosci dalej mnie mecza i wyglada na to ze jeszcze ze mna zostana. A sennosc szkoda gadac. Takze byle zaliczyc dzien.

Maggie widze ze dziewczyny podratowaly radami. Te irygacje sa dosyc ryzykowne ale tempon z limonki 4 godz po to juz chyba bardzo dobre zozwiazanie ;-)

Za wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-)

Miłego dnia!

reklama
Heja! Witam z rana :-) Elle właśnie sprawdzałam i sama jestem w szoku bo sie utrzymuje moje ph na poziomie 4,5 i 4,7 niczym się nie wspomagam . A chciałam zapytać te które biorą cytrynianum mi po mi jest niedobrze czy któraś ma podobny problem ?
Elmo ja też czekam do 15 :-) iiiiiiiiii weekend normalnie nie mogę sie doczekać w sobotę z dzieciakami do kina idziemy na "Uniwersytet potworny" :-) bedzie bekowo :-)

Ostatnia edycja:
Do góry