reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No poczytałam troche.
Kurde wszystkie walczycie o córeczki a ja? Po raz kolejny obudziłam sie rano i przepraszalam Boga za to marzenie o synku, prosilam o zdrowe dziecko, tak bardzo chce zeby bylo zdrowe. Ale jesli to bedzie synek to chyba umre ze szczescia :tak: dziewczyny w sumie to dobrze mi sie czyta to co piszecie bo to utwierdza mnie w przekonaniu ze robilam wszystko na odwrót, wzmacnanie plemników przede wszystkim, wysokie ph. I tez powtarzam ze w zadne kalendarze chinskie nie wierze. I nawet jesli bede mic corke nie uwierze.

Misia bardzo mocno Ci kibicuje &&&&& Pamietam Twoje doły i jestem niezmiernie zadowolona z Twojego pozytywnego nastawienia obecnie. To wiele daje. Powiem Ci ze ja podczas przygotowan baaardzo sie stresowalam i nakrecalam ale kiedy przyszedl cykl staraniowy ogarnal mnie niezmierny optymizm, wiadomo emocje byly ale bardzo pozytywne, czułam ze sie uda. Tego i Tobie zycze, z reszta kazdej z was! :tak:
Daria u mnie zapłodnienie 25 maj termin 20 luty ale z usg 15 luty wiec mam nadzieje ze zmieni mi później na wcześniejszy termin bo znajac mnie urodze dlugo po terminie a to czekanie bylo okropne.

Macy Zuza osłuchowo czysta, ona ma taka dolegliwosc ze czesto lapie kaszle, nigdy nie miala oskrzeli, pluc, raz angine, ale te krtaniowe kaszle mnie i ja wykanczaja. Na raz kaszle tak bardzo ze nie pomagaja zadne syropy sosnowe i wogole zadne tylko niestety Encorton :-( Nie ma alergii, jestesmy niedawno po testach, nie jada antybiotyków ale jak juz ja zlapie ten kaszel ze 2 razy do roku to sie tak meczy ze masakra.

Mamakaja tak jak mi mala nie chorowala calutka zime tak w ciągu ostatnich 2 miesiecy ciagle cos lapie. Nie patrz na kalendarze, obniżaj ph i dzialaj!

Maran ja wiem, każdy przechodzi ciaze na swój sposób, jednego meczy innego nie. Ja licze na to ze max do polowy wszystkie te dolegliwości z pierwszej fazy mina, bardzo na to licze, a potem dowiem sie ze to chlopiec i wogole wszystko minie haha. Rodzenstwo swietna sprawa, mojej baaardzo brakuje towarzysza zabaw. Teraz to widze bardzo. I bardzo cieszy sie ze bedzie dzidzius, mowie wam jak przezywa, codziennie pyta czy ono bedzie z nami juz na zawsze, czy nikt nam go nie zabierze :-) Takze super ze masz dwie babeczki, naprawde swietna sprawa.

Agagsm ja tez jakos tak od razu, jak tylko przeczytalam rady Pirani jak tu trafilam, uwierzyłam w zasługi diety przy planowaniu płci. Tez jestem i moj m rowniez bardzo nabialowa. Lubimy takie maczne potrawy i mysle ze to ze mamy córke jest wlasnie zasluga glownie diety.
Elle &&&&&&&&&&&&&&&
Polisia nie denerwuj sie dodatkowo tymi kalendarzami, skup sie na diecie, suplementach i ph. Bedzie dobrze!
Lukaa co u Ciebie?
Roszpunka?
Matik ciekawa jestem Twojej dzisiejszej tempki, czy ta owulka juz byla czy nie.
Antosiu ja zyjesz? Moze jestes na wakacjach? :)

Dziewczyny dla wszsytkich z was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ale za Dorcie oczywiscie trzymam niebieskie kciuki
:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Elmo witam z kawusią, choc dzis nieco gorzej smakuje:baffled:. Dzisiaj 14 dpo, żadnych plamień, a ja już czekam na @. Pewnie w Polsce juz zrobiłabym milion testów he,he. Chociaż mysle, ze jak owu miałam 2 dni później to jest wszystko ok. Wczoraj złowiliśmy pstraga tęczowego 3,4 kg:-D. Ogólnie to mało mysle o ciąży, a raczej jest mi wszystko jedno, totalny luz.

Piranha co u ciebie, jak wyniki oczywiście trzymam kciuki.
Ewelin, Daria tak sie cieszę, razem z wami buziaki
84misia dzięki za &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zobaczysz za nim sie obejrzysz juz będziesz na urlopie

Antosia, Dorcia, Matik i inne staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Elmo tak to jest, ja jak byłam z Krystianem w ciązy to nakrzyczałam na mame, że zrobiła sałatkę z zepsutych pomidorów, które śmierdziały sledziami, a z Martinem .... na widok ugotowanych parówek leciałam przytulać się do kibelka, a z trzecią ciążą makaron mi smierdział:-D i kawa miała dziwny smak. Teraz piję kawke bo jak byłam w trzeciej ciąży to wyrzekłam sie alkoholu, kawy i innych niezdrowych rzeczy i co mi to dało? Dlatego teraz podchodzę inaczej do zycia, a nawet zmieniłam cheć bycia mama 2 chłopców i dziewczynki na pragnienie bycia mama 3 chłopców Krystiana, Martina i Natana:-D

Czasami zastanawiam sie czy powinnam byc tu na forum.... ale bardzo Was wszystkich lubię i mocno Wam kibicuje i może nie do każdego zwracam sie osobno ale i tak pisząc mysle o wszystkich.

Ostatnia edycja:
Elmo Dziękuję Kochana ogólnie to robię wszystko żeby o ciąży nie myśleć a jak już myślę to raczej tak że bedzie oki :-) ogólnie pozytywne nastawienie faktycznie góruje nade mną :-) na szczęście :-)
Krystianmartin Dzięki ale nie pisz głupot w stylu "czy powinnam tu być" proszę daj spokój każda z nas trafiła tu w jakimś celu nawet jeżeli nie planuje albo nie może mieć kolejnego dziecka tu na tym forum jest wyjątkowy klimat, dziewczyny są dobre na wszystko na doły i na pozytywne myślenie i na wątpliwości więc przywołuje Cię do porządku :-)
Ewcik a jak Ty się czujesz?

Krystianmartin dobrze ze zmienilas nastawienie ;-) Mylse ze to polowa sukcesu. Razem razniej, badz z nami koniecznie :tak: Co do testów to pamietam ze kolo 8-9 dnia pozytywny ale nastepnego dnia juz bladzioch a po dwoch dniach ciazowy pozytyw. Takze chyba bywa z tym roznie. Ja Ci poweim ze tez taka jestem ze ciaza to od razu wiele sie wyrzeklam, alkoholu to wiadomo, kawy tez, z reszta teraz ani na jedno ani na drugie nie mam ochoty. Ale w pierwszej ciazy nie bylo tez opcji napic sie czegos gazowanego, rzadko jadlam cos niezdrowego. Duzo uwagi przykladalam diecie, a teraz mi wstyd, wczoraj wypilam pol litra pepsi na raz, objadam sie czipsami i frytkami bo odziwo po tym mi dobrze :-D haha wiem ze zle to brzmi ale do owocow sie zmuszam za to fryteczki cieplutkie takie rozgrzewajace zoladek mniam. Musze bardziej przylozyc sie do zdrowej diety ale narazie jest ciezko :zawstydzona/y:

Elmo fryteczki i pepsi to normalne jedzonko, dobrze, że nie masz ochoty na sledzie z czekolad a, moja mama jadła sledzie z mietowymi cukierkami:-D

Ewcik będzie córeczka?ale fajnie,gratuluję:-) Czy też planowałaś córcię z dziewczynami? jakie było Twoje ph i dieta? jeśli możesz to napisz jestem baaardzo ciekawa:-)
Przepraszam, że dziś ciągle piszę o ph ale chcę się doradzić i uspokoić, bo moje ph figluje;-)

no więc po raz kolejny opiszę, jak było :-D jak zaczęliśmy się starać o dzidzię /marzec 2012/, to była dieta, suplementy, sylk, sprawdzanie ph.. zaszłam w ciążę na przełomie maj/czerwiec, ale niestety ją straciłam pod koniec lipca.. potem zależało mi już tylko na tym, żeby zajść znowu w ciążę i urodzić zdrowe dziecko.. czasem łyknęłam jakiś suplement, ale nie było to regularne.. co do diety-to ja zawsze wolałam nabiał, więc mleko, jogurty, serki na porządku dziennym. Przed każdymi starankami i po aplikowałam Sylk, ph rzadko sprawdzałam.. starania były od 13 dc codziennie do 17dc, owu była dokładnie w 16dc, bo właśnie sprawdziłam.

Ewcik a jak Ty się czujesz?

nie narzekam, chociaż jak są upały, to ciężko, bo wtedy puchnę i pocę się nic nie robiąc :-D poza tym to chcę już sierpień!! ;-)

reklama
Krystianmartin nie nie takie mieszanki to raczej nie :-D
Ewcik zaawansowana ciaza o tej porze roku to nie lada wyzwanie ale dasz rade. Juz masz z górki, czas tak szybko leci. Za to bedziesz raz dwa spacerowac z córeczka bo przy takiej pogodzie to tylko spacery. Trzymaj sie!

Do góry