reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamakaja łatwiej byłoby to stwierdzić z testami owulacyjnymi ale tak jak piszą dziewczyny najpóźniej owulka będzie jutro. ale w tym cyklu jeszcze nie działasz?
Ewelin jestem i podczytuję Was cały czas :tak: tylko Antosi coś nie widać...
Misia to dzisiaj jeszcze działasz czy stop przed owulką? ph ładne :tak:
Macy no widzisz z tymi kalendarzami to chyba nie co wierzyć bo to tylko szansa 50 na 50 :-D

reklama
Działam, działam dzisiaj jak najbardziej bo właśnie ph się trzyma ładnie a z tego co pamiętam Nullka i Truskaffka nie miały przerwy od owy jak ph jest niskie to gitara :-) tak długo czekałam na tą owu że szkoda mi ją zmarnować.
No i jutro też chciałabym działać chcę owu wykorzystać na maxa :-))

Miśka, zamęczysz męża. :-D
Elle, no chiński, nie? Jeszcze zależy jak patrzeć - czy na miesiące księżycowe, czy na zwykłe, itd. Jakkolwiek by nie było, nie działa. Może ja jestem popsuta. ;-)

Macy :-D:-D:-D no cóż pomęczę go jeszcze dzisiaj i jutro a potem może sobie odpocząć :-D:-D:-D ale myślę że nie będzie narzekał hehehehe

Dobra, zaciekawiłyście mnie tym mierzeniem ph i działaniem w czasie owulacji :-)
Nie będę prosiła o wyjaśnienia o co chodzi w tej metodzie i czym/kiedy/jak to się mierzy, bo to pewnie było maglowane wiele razy, tylko jakby któraś z Was podała linka do postu/tematu, byłabym bardzo wdzięczna! :-)

Misia plan super :tak: ja nie będę działać codziennie tylko myślę żeby dzień przed owulką ( w dniu pozytywnego testu) i potem 0+12 jak się uda. też myślę że odstęp nie ma dużego znaczenia jak ph jest niskie... nie tylko Nulka i Truskafffka tak działały i mają córy ;-)
Macy ja też z ciekawości posprawdzałam u koleżanek i faktycznie to jest chyba loteria bo jednym sie sprawdza a jednym nie :tak:

Ostatnia edycja:
Elle ja zapamiętała Nullke i Truskaffke ale z pewnością była więcej takich dziewczyn nie miały odstępu od owu poza tym starsznie mi szkoda zmarnować tą owu tym bardziej że tyle o nią walczyłam dlatego nie chcę mieć odstępu a pewnie gdybym nie miała takiego problemu z owulacją to bym kombinowała z odstępami a tak wyjścia nie wiedzę innego :-)a poza tym jak się współżyje codziennie to się facet wystrzela szybko z plemników męskich i potem zostaje mu więcej żeńskich a oto mi przecież chodzi :-))))))))))

Dzięki Kochane jesteście:-) testy owulacyjne wychodzą negatywne ale mam te tanie z allegro.Cykle mam tak 30 lub 31 dni.a owulację miesiąc i 2 miesiące temu miałam 14 i 15 dc, tak wyznaczył mi ovufriend.Tak w ogóle dziś u mnie 13dc i brzuch boli oj boli
Elle no w tym cyklu nie, choć cały czas się zastanawiam bo bardzo chciałam.Niestety ph poszło mi w górę i męza nie ma do piątku więc raczej nie da rady ......

Ostatnia edycja:
Mamakaja jak ja Cię rozumiem mój M miał w tym tygodniu jechać w delegację i w poniedziałek po wizycie u gina oświadczył że nie wyjeżdża w tym tygodniu tylko w przyszłym możecie sobie wyobrazić moje szczęście zwłaszcza że owu teraz jest no myślałam że zwariuje zażartowałam że chyba w totka zagram tyle szczęścia w tym miesiącu :-D żeby ta miara szczęścia trwała nadal aż do pozytywnego testu :tak: M jak planuje wyjazdy to ja tylko na kalendarz zerkam ;-) więc rozumiem Cię doskonale.

reklama
Elle ja zapamiętała Nullke i Truskaffke ale z pewnością była więcej takich dziewczyn nie miały odstępu od owu poza tym starsznie mi szkoda zmarnować tą owu tym bardziej że tyle o nią walczyłam dlatego nie chcę mieć odstępu a pewnie gdybym nie miała takiego problemu z owulacją to bym kombinowała z odstępami a tak wyjścia nie wiedzę innego :-)a poza tym jak się współżyje codziennie to się facet wystrzela szybko z plemników męskich i potem zostaje mu więcej żeńskich a oto mi przecież chodzi :-))))))))))

misia ja własnie tak z Mają robiłam, że sesky były kazdego dnia od @ do owu w owu też :) do tego zakawaszona na maksa byłam po diecie dukana I mam córke :)

mamakaja a te testy tanie z allegro w ogóle zadnej kreski nie pokazuja, nawet bladziochy? Moze za duzo pijesz I mocz za bardzo rozcieńczony? Bo mi nawet te tanie z allegro pokazuja kreske tylko nie mocną jak kontrolna, ale musze nie pić tak minimum 2 godziny przed testowaniem a najlepiej to 3-4 nie pić, ale lato wiec cięzko tak sie powstrzymywać ;)

Do góry