reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamakaja łatwiej byłoby to stwierdzić z testami owulacyjnymi ale tak jak piszą dziewczyny najpóźniej owulka będzie jutro. ale w tym cyklu jeszcze nie działasz?
Ewelin jestem i podczytuję Was cały czas :tak: tylko Antosi coś nie widać...
Misia to dzisiaj jeszcze działasz czy stop przed owulką? ph ładne :tak:
Macy no widzisz z tymi kalendarzami to chyba nie co wierzyć bo to tylko szansa 50 na 50 :-D

reklama
Działam, działam dzisiaj jak najbardziej bo właśnie ph się trzyma ładnie a z tego co pamiętam Nullka i Truskaffka nie miały przerwy od owy jak ph jest niskie to gitara :-) tak długo czekałam na tą owu że szkoda mi ją zmarnować.
No i jutro też chciałabym działać chcę owu wykorzystać na maxa :-))

Miśka, zamęczysz męża. :-D
Elle, no chiński, nie? Jeszcze zależy jak patrzeć - czy na miesiące księżycowe, czy na zwykłe, itd. Jakkolwiek by nie było, nie działa. Może ja jestem popsuta. ;-)

Macy :-D:-D:-D no cóż pomęczę go jeszcze dzisiaj i jutro a potem może sobie odpocząć :-D:-D:-D ale myślę że nie będzie narzekał hehehehe

Dobra, zaciekawiłyście mnie tym mierzeniem ph i działaniem w czasie owulacji :-)
Nie będę prosiła o wyjaśnienia o co chodzi w tej metodzie i czym/kiedy/jak to się mierzy, bo to pewnie było maglowane wiele razy, tylko jakby któraś z Was podała linka do postu/tematu, byłabym bardzo wdzięczna! :-)

Misia plan super :tak: ja nie będę działać codziennie tylko myślę żeby dzień przed owulką ( w dniu pozytywnego testu) i potem 0+12 jak się uda. też myślę że odstęp nie ma dużego znaczenia jak ph jest niskie... nie tylko Nulka i Truskafffka tak działały i mają córy ;-)
Macy ja też z ciekawości posprawdzałam u koleżanek i faktycznie to jest chyba loteria bo jednym sie sprawdza a jednym nie :tak:

Ostatnia edycja:
Elle ja zapamiętała Nullke i Truskaffke ale z pewnością była więcej takich dziewczyn nie miały odstępu od owu poza tym starsznie mi szkoda zmarnować tą owu tym bardziej że tyle o nią walczyłam dlatego nie chcę mieć odstępu a pewnie gdybym nie miała takiego problemu z owulacją to bym kombinowała z odstępami a tak wyjścia nie wiedzę innego :-)a poza tym jak się współżyje codziennie to się facet wystrzela szybko z plemników męskich i potem zostaje mu więcej żeńskich a oto mi przecież chodzi :-))))))))))

Dzięki Kochane jesteście:-) testy owulacyjne wychodzą negatywne ale mam te tanie z allegro.Cykle mam tak 30 lub 31 dni.a owulację miesiąc i 2 miesiące temu miałam 14 i 15 dc, tak wyznaczył mi ovufriend.Tak w ogóle dziś u mnie 13dc i brzuch boli oj boli
Elle no w tym cyklu nie, choć cały czas się zastanawiam bo bardzo chciałam.Niestety ph poszło mi w górę i męza nie ma do piątku więc raczej nie da rady ......

Ostatnia edycja:
Mamakaja jak ja Cię rozumiem mój M miał w tym tygodniu jechać w delegację i w poniedziałek po wizycie u gina oświadczył że nie wyjeżdża w tym tygodniu tylko w przyszłym możecie sobie wyobrazić moje szczęście zwłaszcza że owu teraz jest no myślałam że zwariuje zażartowałam że chyba w totka zagram tyle szczęścia w tym miesiącu :-D żeby ta miara szczęścia trwała nadal aż do pozytywnego testu :tak: M jak planuje wyjazdy to ja tylko na kalendarz zerkam ;-) więc rozumiem Cię doskonale.

reklama
Elle ja zapamiętała Nullke i Truskaffke ale z pewnością była więcej takich dziewczyn nie miały odstępu od owu poza tym starsznie mi szkoda zmarnować tą owu tym bardziej że tyle o nią walczyłam dlatego nie chcę mieć odstępu a pewnie gdybym nie miała takiego problemu z owulacją to bym kombinowała z odstępami a tak wyjścia nie wiedzę innego :-)a poza tym jak się współżyje codziennie to się facet wystrzela szybko z plemników męskich i potem zostaje mu więcej żeńskich a oto mi przecież chodzi :-))))))))))

misia ja własnie tak z Mają robiłam, że sesky były kazdego dnia od @ do owu w owu też :) do tego zakawaszona na maksa byłam po diecie dukana I mam córke :)

mamakaja a te testy tanie z allegro w ogóle zadnej kreski nie pokazuja, nawet bladziochy? Moze za duzo pijesz I mocz za bardzo rozcieńczony? Bo mi nawet te tanie z allegro pokazuja kreske tylko nie mocną jak kontrolna, ale musze nie pić tak minimum 2 godziny przed testowaniem a najlepiej to 3-4 nie pić, ale lato wiec cięzko tak sie powstrzymywać ;)

Do góry