reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macy, wolno jak najbardziej ;-) mam 28 lat. W pierwszą ciążę zaszłam od razu, więc zbytnio się nie martwiłam tymi staraniami, ale po tym jak mi cykle zaczęły odstawiać cyrki zaczęłam się martwić... miałam już iść do ginekologa, jakby w tym cyklu nie było wyższych temperatur w okolicach 19-22 dc, ale na szczęście się pojawiły, mam nadzieję, że to były tylko takie dwa cykle i już się unormowało...
Piranho, dziękuję za linki, mam nadzieję, że się jednak nie przydadzą :-D

reklama
ja w kalendarze chińskie nie wierze;) w odstęp tez nie - jedynie w PH i dietę - ja jestem i zawsze byłam mega nabiałowa i mięso może nie istnieć w ogóle i tak podejrzewam z tego jest pierwsza córa, bo była nieplanowana :)
Matik: ja cię rozumiem, że ciężko zdecydować, wyczuć dokładnie owulację, a ryzyko zawsze jest - lepiej mieć jak najwięcej pod kontrolą niż jak najmniej:)
mamakaja: jak obniżysz PH+_ suplementy i dieta to myślę, ze ci i kalendarz chiński w sukcesie nie przeszkodzi:)
Elmo: zdrówka dla córy. Moja po 3 dniach się uporała z kaszlem - samo przyszło, samo poszło. Pneumolan polecam! mnie trochę zaraziła, bo przecież wtedy mama jest najważniejsza i ciągle się do mnie kleila, ale czosnek+wit C.+maliny z miodem i już czuję, że jest dobrze:)
Macy: tak tak, ja wiem, ze Piotruś jest idealnym kandydatem dla Misi:) ona też nie usiedzi na miejscu 5 sekund, wszędzie jej pełno, buzia się nie zamyka non stop, a do tego kocha autka i pociągi. Myślę, ze się dogadają dwa łobuzy :-D:rofl:
Maranatha: no tylko moja jest elegantka z ubioru tylko, bo dwa metry od domu w najlepszej sukience i butach leci wejść na płot albo wpadnie wprost w kałuże, jak ostatnio podczas komunii u siostrzeńca m. - nie zdążyłam dojść do fryzjera, a ona była cała umazana i w łazience prałam jej rajstopy na kolanach i plamy na sukience zmywałam:) ciągle powtarzam, ze osiwieję zanim ona skończy 18lat ;-)

Piranha super że zaglądasz i nam kibicujesz :tak: obyśmy tylko mogły dołączyć do Twoich statystyk :-) ja trzymam &&&&&&&&& za Krzysia :tak:
Matik nie dziwię Ci się że się boisz bo łatwo się mówi a jak dochodzi co do czego to człowiek sam nie wie co robić... ja na Twoim miejscu pewnie bym spróbowała wczoraj, tak teraz myślę ale zobaczymy jak będzie jak przyjdzie mój czas :-D może akurat już się udało u Ciebie z tego 8 dnia ;-)
Mamakaja ja też bym nie opierała się na kalendarzu bo są różne i np w tym co Matik podała wychodzi mi na lipiec chłopiec (a synek powinien być dziewczynką) a w tym na lipiec dziewczynka (i z synkiem mi się zgadza):
Ciąża i poród - planowanie płci dziecka. Metody planowania płci.
więc ja np nie będę brać żadnego pod uwagę bo nie wiem którego wybrać :-D prędzej wierzyłabym w jonasa ale nie pokrywa mi się z owulacją więc nie ma sensu go brać pod uwagę.
Daria super że po wizycie ok i oby już tak zostało do końca ciąży :tak:
Misia a Ty już po działaniach, tak? teraz wyczekujemy u Ciebie II ;-)?
czyli kto został jeszcze w lipcu: Antosia, Dorcia i ja? coś mało nas mi się wydaję... bo Matik, Araki, Misia już po i teraz testowanko?
Lukaa a Ty jak tam???
Antosia gdzie się podziewasz? plan taki sam jak w ostatnim cyklu?

Agagsm ja też nie przepadam za mięsem, nie odmawiam tylko w "gościnie" :-D Zawsze tak miałam i mam synka.Ale dokładnie pamiętam, że miałam wysokie ph w tamtym okresie.Zresztą zawsze chciałam mieć pierwszego synka ale teraz to już córe chcę:-)
Oj chyba w tym miesiącu owulka będzie z prawego, ale boli wow:szok:
Dziewczyny zobaczcie na mój cykl na ovufriend jeśli możecie,czy po temperaturze potrafiłybyście ocenić kiedy będzie u mnie ovu?

agagsm moja Ala to sie jedzeniem zawsze upaprze ;) ale na zakupach tez wybredna... ma 4 lata a wymagania jak nastolatka ;) ostatnio mi chciała wmówić, żebym jej kupiła buty na obcasie takie stukające jak sie chodzi... masakra normalnie a ja raczej z tych co to sie nie specjalnie stroja wiec to nie po mnie te upodobania bo ja bardziej zawsze chłopakowa byłam, Maja bardziej po mnie ;)

mamakaja u Ciebie jest spadek wiec jesli bedzie wzrost jutro pojutrze lub w najbliższych 3 dniach to owu może być dziś - jutro, to zalezy czy temperature wzrosnie w najbliższym czasie bo wzrost temeratury, ktory utrzyma sie min. 3-4 dni na wysokim pozionie, tzn wyższym o 0.2 st od temperatury podsatwowej świadczy o tym, że owulacja była, wiec poki co z wykresu jeszcze nie wynika że była, ale mozesz być w trakcie lub bedzie w najbliższym czasie :) sie okaże niebawem na dniach ;)

Hej elle,fajnie że wreszcie jesteś. Trzymam kciuki za ten cykl, właśnie a gdzie Antosia?
Mama kaja widzę ze temperatura spadła więc moim zdaniem ovu może być dzisiaj albo jutro. To zależny jaki poziom osiągnie jutro temperatura. A robiłaś testy owulacyjne?

Mamakaja z ph 4.7 nic nie stosuję dietę trzymam i może też wynika to z tego że przy CLO słabo ze śluzem
Elle a staranka trwają od poniedziałku każdego dnia próbuję bo owu ma byś środa/czwartek więc teraz :-) zobaczymy czy któryś zaskoczy :-) chociaż wydaje mi się że już to owu bo tak mnie boli że masakra i prawdę mówiąc gdyby nie to że chcemy dziecko to na sex nie mam ochoty taka jestem obolała ale czego nie robi się dla dzieci :'-)

Ostatnia edycja:
reklama
Maran, moja córka ma takie wymagania, że za nią nie nadążam i już sobie robię zapasy środków uspokajających na przyszłość. :-D Kupowanie butów z nią - masakra! Nawet klapki muszą być takie, jakie ona chce.
Mamakaja, ja bym obstawiała owu dzisiaj - tempka poszła w dół. Jak długie zazwyczaj masz cykle?
Elle, w tym kalendarzu, co podałaś, ani syn ani córka się nie zgadza. :-)

Do góry