reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

matik to jak następnego dnia byl juz mleczny to zapewne była to owulacja, Po przebytej owulacji od razu śluz się zmienia. A wapno ja miała z allegro w postaci cytrynianiu.
ja dziewczyny znowu czytam forum wstec i własnie jestem jak kosmopolitan pisze jak marzy jej sie córcia i przeczuwa córcie, a ona chyba doczekała się synka. Aż mi ciarki przeszły. mam nadzieje że kilkaset postów poźniej dziewczyny nie wpisza mnie w tabelkę z innym wynikiem. Może nie powinnam juz podczytywać tych starszych postów bo zwariuje,

reklama
Polisia ja również trzymam za Ciebie kciuki te w kolorze pink :-D jeśli chodzi o bransoletkę to tak jak piszę Elmo wszystkie emitują jony ujemne i ja mam np taką:
Power Titanium Sports Wristband Bracelet Balance 6 Color for your choice UKStock | eBay
Matik najlepszy jest cytrynian wapnia i ja również kupowałam w allegro taki:
NOW CALCIUM CITRATE CYTRYNIAN WAPNIA SKUTECZNY (3342239804) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ewelin ja też sobie czytam forum wstecz i akurat jestem jak Noemi planuje córeczkę ale nie znalazłam jeszcze czy jej się udało... zobaczysz Kochana że będziemy wpisane na listę- planowała córkę, jest CÓRKA :-)

Ewelin, zmieniłabyś coś w swoich staraniach? A może inaczej - nie starałabyś się, gdybyś wiedziała, że może być syn? Pewnie nie. Myśl pozytywnie. Będzie śliczna, zdrowa dzidzia. To jest ważne.
Matik, jeśli miałaś rozciągliwy a potem suszę, to pewnie była owulacja, chociaż u mnie z tym śluzem to są istne cyrki czasami.

Dzień Dobry! Dzień Dobry!
:biggrin2:
Nie dam rady was doczytać za dużo naskrobane a mnie trochę nie było, u mnie 12dc i wizyta u gina o 17 aż pękam z ciekawości co mi powie a z drugiej strony się stresuję że nie będzie owu znowu :-(
Szkoła zakończona dzieciaki się moje spisały :-) jeżeli mogę się pochwalić to mój młodszy syn który poszedł do I klasy jako 6 latek skończył I klasę z wyróżnieniem i otrzymał świadectwo od pana dyrektora na apelu :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2: radość moje ogromna zwłaszcza że się nie spodziewałam owszem uczy się dobrze i ma dobre stopnie ale takiego wyróżnienia się nie spodziewałam i on z resztą też więc ogólnie byliśmy wszyscy w szoku, starszy syn wyróżnienia nie dostał ale bardzo się starał przez cały rok i pilnie się uczył tym bardziej ukuło Go że młody został tak wyróżniony a On nie ale mówię Mu że nic straconego popracuje bardziej od września i też sie doczeka wyróżnienia :-) Poza tym mam schize na sprzątanie takie gruntowne normalnie mój M w weekend to mi z drogo schodził bo ciągle coś szorowałam jak opętana :-) teraz to już na urlop czekam tylko i wolność :-)
Pozdrawiam Gorąco i Miłego Dnia - odezwę się po wizycie a raczej wieczorkiem bo moja sąsiadka urodziła dzisiaj córeczkę i muszę je odwiedzić ojejku już sie nie mogę doczekać żeby zobaczyć tą malutką kruszynkę :tak:

macy to nie tak czy bym zmieniła, czy bym się starała. marze o córce dlatego postarałam się spróbowac jeszcze raz. mam dwóch chłopców więc pragnienie nie jest jakieś dziwne. Wiem że to tylko planowanie ale jednak przygotowania przez pol roku, mierzenie temki, zakwaszanie i udzielanie sie na tym forum " czy uda sie zaplanować" o czymś świadczą. Ale rozumiem ze powinnam zamilknąć z tymi moimi rozmyślaniami, jak już jestem w ciąży.

84misia czekamy na info po wizycie.

Ewelin, absolutnie nie miałam tego na myśli. Jestem pewna, że zrobiłaś wszystko, co można i mocno trzymam kciuki. Chodziło mi o to, że kijem Wisły nie zawrócisz. Jednak biczuję się - masz przecież prawo do wątpliwości i póki lekarz na usg nie potwierdzi płci, będziesz pewnie je miała. Napiszę więc wprost - głowa do góry i nich fasolinka rośnie zdrowo i różowo.

ewelin: ja się starałam na dziewczynkę, potem przestałam, bo już mi było obojętne i wtedy zaszłam i jeśli myślisz, ze mnie nie zastanawia co tam w brzuszku się rozwija i rośnie to masz Pulitzera albo Oscara :-D W pierwszej ciąży też non stop myślałam o tym - to jest chyba taka norma (wtedy chciałam w serduchu mocno córkę, intuicja mi mówiła, że córka i nie mogłam się doczekać czy to moje chcenie czy intuicja):-p teraz też mam ze sto tysięcy myśli dziennie, tysiąc razy analizowany wykres kiedy co i jak - a nie mam już wielkiego parcia na płeć, bo i tak jeszcze jedno planujemy, więc jakbym miała takie maksymalne, (np. po dwóch dziewczynkach to już bym miała maksa na chłopca) to bym chyba wyszła z siebie i stanęła obok czekając na tę informację :-D:rofl2: także i ty i Elmo jesteście całkiem normalne i nie ma w tym nic dziwnego. Wiadomo, ze nic nie zmienimy, ale ta ciekawość zżera i to się rozumie słońce!
Owszem modlę się codziennie o zdrowie dzidzi, ale nie uważam, że to coś złego być ciekawym i nie móc się doczekać tej wiadomości, co tam się pod sercem nosi!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Misia wielkie kciuki za wizyte! Oby wiesci byly pomyslne, napewno beda, powodzenia!
Macy ja rozumiem Ewelin. To nie tak że nie chcemy dziecka jesli bedzie przeciwnej plci niz oczekujemy, to nie tak ze bysmy nie zaplanowaly. Ale jednak sam fakt ze znalazlysmy sie na tym forum swiadczy juz o tym ze pragniemy dziecka okreslonej plci, jedne z nas bardziej inne mnie. My akurat bardziej. I ja mam tego swiadomosc, i Ewelin zapewne tez, ze to jest zle. Mamy wyrzuty sumienia i zal do siebie ze gdyby sie cos stalo to plulybysmy sobie w twarz za to cale wymyslanie, ale jednak to pragnienie jest, nie da sie go pozbyc, naprawde. I nikt mnie nie przekona zebym juz o tym nie myslala. Byc moze jesli ktos nie pragnie tak bardzo nigdy tego nie zrozumie. A cale to planowanie tylko dodatkowo nakrecilo mysli, ale zdecydowalysmy sie na to swiadomie. Mysle ze Ewelin sie pod tym podpisze. Jesli sie okaze ze nasze marzenia pozostana niespelnione? Wierze ze tak nie bedzie, ze ona bedzie miala coreczke, ja synka ;-)
Ewelin czytalam watek Kosmo, przezyla to tak bardzo ze usunela sie z forum. Ciary i mi wtedy szly. Ale teraz juz tego nie czytaj, nie dokladaj sobie nerwow. Uwierz w to ze to jest dziewczynka i tego sie trzymaj. Ja w ciezkich chwilach tak wlasnie staram sie robic ;-)

Do góry