reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

elmo ja jak rozmyślam o tym to zawsze myslę że może i ty w tym samym momencie nad tym się zastanawiasz. Fajnie bo nie czuję sie taka samotna z tym. A masz rację ludzie tacy dziwni są, walnaą coś zamiast pomyśleć. A brat M jest dumny ze ma syna i sie po prostu przechwala, ale gdyby miał troche taktu to by tak nie mówił. Powinien pomyslec ze może twój tez marzy o synku. Elmo ale ja wierzę ze u ciebie synuś, musi być po tej sodzie, musi. Ja też mam chwile zwąptpienia,tez modle się o zdrowego dzidziusia a potem myślę ze u mnie pewnie nawet po zakwaszaniu pewnie jakiś meski wyskoczyl na przód.

hej krystian. Myśląłam ze nie będzie Ciebie 4 tygodnie a ty juz z samego rana. Od razu cieplej się zrobiło na forum,:blink:

reklama
Witam Was dziewczynki :tak:
U mnie nareszcie nowy cykl i ogromna nadzieja na mała fasolkę dlatego proszę trzymajcie &&&&&&&&&&&. stres troszkę jest ale jeszcze trochę czasu do owulki więc nie panikuję :-D oby tylko była w tym cyklu to i tak będzie super!
Elmo, Ewelin doskonale Was rozumiem i jak uda mi się zajść w ciążę to będę miała identyczne myśli które pewnie mnie zamęczą ale tak to już jest. jak coś się planuje sporo czasu to potem też sporo się o tym myśli czy się udało, nawet z ciekawości ;-) a ludzie no cóż... mi już czasami życzą córki no bo przecież parka musi być... a szczególnie te osoby które mają już parki :-( a mojej koleżanki mama zaliczyła wpadkę (ma 44 lata) i 3 córki... ostatnio na usg okazało się że będzie kolejna córa :-D mówi że się cieszy ale mąż załamany. pewnie ma predyspozycje do rodzenia córek :-D mi wystarczy jedna a już spełni się moje największe marzenie ;-)
Krystianmartin fajnie że do nas zaglądasz :tak:
Piranha my to zawsze o Tobie pamiętamy i jak tylko napiszesz na forum to ja przynajmniej czytam to parę razy bo zawsze coś ciekawego napiszesz :tak: trzymam mocno &&&&&&&&&& za Krzysia
Mamakaja spokojnie możesz jeszcze zastosować lactovaginal np dzisiaj. ja jak używałam rephresh to faktycznie miałam po nim lekkie upławy. ale najważniejsze że utrzymuje niskie ph 4,5 - idealnie dla żeńskich plemników :tak:

Ostatnia edycja:
Dziękuję wszystkim za przemiłe powitanie i kciuki :)
Biłam się wczoraj z myślami czy spróbować jeszcze czy czekać i ewentualnie w następnym cyklu... i odpuściłam, a dziś rano wstąpiła we mnie nadzieja, bo termometr pokazał wyższą temperaturę! Jak staraliśmy się w 16dc a owulacja była (mam nadzieję) w 19dc, to chyba dadzą radę "chłopaki", prawda? ;)
Ewelin, ja tak bez spinki zaszłam 3 lata temu z synkiem - najpierw wierciłam dziurę w brzuchu mojemu świeżo upieczonemu mężowi, że to już trzeba zaczynać, bo dużo par długo się stara i pewnie z pół roku przynajmniej nam to zajmie, a potem - ciach i w pierwszym cyklu się udało ;)
Test moim zdaniem był na 99% pozytywny, przynajmniej zgodnie z ulotką, ale jak przeglądałam różne fora/artykuły to podobno są testy o różnym stopniu czułości, ja nawet nie wiem jaki był mój, ale chyba bardzo czuły (z apteki Hydrex). Jak się tym razem nie uda, kupię mniej czuły - możecie polecić?

Suplementów nie stosuję, poza zestawem witamin dla kobiet planujących ciążę/w ciąży, a dietę mam Dukana, ostatnio się dowiedziałam że to "dziewczynkowa" i ucieszyłam się ;) jestem na niej od dwóch miesięcy, jak okaże się że jestem w ciąży, przechodzę na III fazę, żeby dzidzi witaminek nie zabrakło :)

Ewelin, Elle jak mogłabym nie byc z Wami skoro mam internet:-D. będę rzadziej ale będę.
BUZIAKI DLA WAS i cały czas &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Krystianmartin koniecznie zagladaj na kawe :tak:
Ewelin ja tez mysle o tych milionach plemnikow ktore ruszaja do boju i tez mysle ze jakis jeden zenski przetrwal. No nic, oby nasze marzenia sie spelnily, ale bedziemy szczesliwe gdyby tak bylo.
Elle zatem &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& niech bedzie z tego cyklu sliczna zdrowa córeczka!
Araki dieta dukana sprzyja poczeciu dziewczynek &&&& ;-)

Mamakaja przyznaję, że z dietą idzie mi niestety gorzej, jem to co dozwolone, ale czasem zjem jakieś zakazane coś...
a figury zazdroszczę!

Elmo dzięki, po prostu tutaj na forum są dwie listy, taka gdzie wypisane są produkty alkaizujące i zakwaszające i ta Tamary i one się wielokrotnie znoszą i zaprzeczają, Pirania poleca wypadkową z nich, ale czasem trudno to ogarnąć :D
więc chyba faktycznie tę Tamary, ale czasem już mam dość tego jedzenia i chcę zjeść coś meeeeega słonego :p

Ewelin pewnie masz rację z tą psychiką, może też powinnam założyć, że to zajmie znacznie więcej czasu.
a co do Twojego rozmyślania, to myślę, że pewnie i po usg będziesz mieć wątpliwości, aż do chwili zobaczenia dzidziusia. Mało Cię pocieszyłam co? Ale w sumie ja już to wiem, choć w ciązy jeszcze nie jestem :D

Elle trzymam kciuki by się udało! pamiętaj bez stresu! :D

uściski miłego dnia
a gdyby któraś pomogła mi z tą bransoletką jonową, gdzie i czy z\wsze są ujemne to będę wdzięczna :D

Polisia na tych bransoletkach sie nie znam ale wiem ze nie ma takich z dodatnimi jonami! Wiec chyba wszystkie jonizujace sa naladowane ujemnie.

Araki dieta dukana jest rewelacyjna na "dziewczynkę". ja teraz wiem dlaczego mój brat cioteczny ma 2 córki. jego zona była wtedy ciągle na Dukanie, podczas dwóch ciąż. Wtedy myślałam ze to zależy od predyspozycji kobiety a teraz wiem ze od diety.

Maggie, wierzę. Miałam dość nerwową ciążę z córką i bałam się do samego porodu. Nie liczyła się dla mnie wtedy płeć, tylko to, że dziecko ma być zdrowe. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Co do przejmowania się - też niestety lubię bardzo. ;-)
Piranha, nie jestem w stanie przebrnąć przez ten gąszcz postów. Co za badania robisz Krzysiowi? Dzieciaki trochę okrzepły w okazywaniu zazdrości?
Mamakaja, ja brałabym pod uwagę dietę, ph i suplementy - najbardziej logiczne się to wydaje. Kalendarz i Jonasa można chyba z wielkim przymrużeniem oka brać. Wg kalendarza chińskiego mój syn miał być córką, a córka synem. Co do Jonasa - nie odnoszę się jeszcze, bo nie znam, ale wg chyba o to samo chodzi.
Lukaa, widac trafiłaś na konowała nie z tej ziemi. A najgorsze, że potem się takimi diagnozami przejmujemy. Moja ginka w kwietniu też powiedziała, że nie widzi żadnych jajeczek, żadnego śladu owulacji i takie tam. Stwierdziła cykle bezowulacyjne i skierowała na badnia hormonalne. Porobiłam wszystko i wszystko wyszło w normie. A do tego tempka raczej się opada i rośnie jak ma, więc chyba jednak jakieś jaja są u mnie. ;-) Niemniej, bardzo mnie to zdołowało, bo dzieci z pustych jaj raczej nie ma. Tak więc głowa do góry i czekamy na wyniki tego mega jajcowania u Ciebie. :-) Dwie dziewczynki to byłoby coś. :-D
Elmo, Ciebie dziewczyno trzeba na właściwe tory - nic złego w dziewczynkach! Przecież to my rządzimy światem. Mężczyźni zginęliby bez nas. Tylko niestety w Polsce pokutuje myślenie, że mężczyzna pępkiem świata jest i syn musi być, bo inaczej bida z nędzą. Będzie dobrze. Zrobiłaś wszystko, co mogłaś, żeby syna mieć. Pociesz się faktem, że łatwiej syna ustrzelić niż córę. ;-)

I jeszcze się chciałam zapytać - przepraszam, jeśli powielam pytanie kogoś, jaką żurawinę stosujecie i w jakich ilościach? Cytrynian wapnia tylko na allegro się dostanie czy w aptece jakiś gotowy środek też jest?

reklama
dołączm się do pytani jak się nazywa to znaczy jakie kupujecie wapno jakiej firmy , możecie podać nazwę?
ja się zastanawiqm bo jeżeli nie stosuje tego żelu co obniża ph to moje ph rośnie mimo jedzenia i mimo żelu czyli jajo będzie przyciągać do wysokiego ph mimo śluzu o niskim ph przez żel i co wtedy w ogóle chyba nic nie wyjdzie albo? czy ten el może mi całkiem obniżyć tak żebym już miłą na stałe niższe ph?
mi teraz przyjedzie teściowa to trochę lipniej będzie ze starankami codziennie więc może teraz już lepiej odpuścić i 7 dni powinno być chm ale boję się że owu będzie szybciej bo od 2 dni czyję że nadchodzi owu :( a ten żel to zmyla mnie bo śluz przez niego jest wodnisty i boję się że nie zobaczę tego rozciągliwego białka kurzego :) ostatnio widziałąm piękn na kilkanaście centymetrów się rozciągał i po tym 14 dni minęło i przyszedł okres czyli to musiał być dzień owu prawda? czy też nie ? bo po tym dniu już był sluz mleczny . Ale człowiek zakręcony jak już ma przyjść co do czego :-) normalnie boję się tych dni i chyba dlatego tak mi czas leci szybko

Do góry