reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Piraniu dzięki, będę starać się w tym tygodniu sprawdzić progesteron, bo jeśli była ovu to jakoś tak wypadnie połowa. Ale wtedy chyba ktoś będzie musiał mi pomóc w interpretacji, bo wizyty do gin nawet prywatnego są tak kosmiczne (już pisałam, jak chciałam na monitoring pójść), że szok. Ale spróbuję po prostu pójść do laboratorium na pobranie krwi :D
A ta linia pomocnicza to nie wiem co to...? widać jeszcze nie wiem wszystkiego.
A Kaja bidulka ależ ją musi męczyć, a próbowałam z inhalacjami za dnia? pomaga.
na komary nad łóżeczkiem polecam takie plasterki nasączone olejkami eterycznymi, pomagają przy wózku naklejone to może tutaj też, choć na wózku naklejam jeden nad głową a drugi przy nogach tak by nie zdjął :D

Araki witaj, a jak z resztą rzeczy na dziewczynkę? dietą? suplementami?

Przyznaję się przeczytałam w zasadzie cały!!! wątek odkąd jest tu Pirania, czasami przyznaję kilka stron pominełam, ale starałam się :D i powiem Wam, że to jest taka skarbnica wiedzy, że szok. Nadal pojawiają się wątpliwości, bo choć w teorii wszystko wiem to potem jak przychodzi co do czego to jestem zdziwiona (tak, jak w tym cykl z bcomplex czy tempkami), choć niby wiem już sporo to przy swoich starankach jestem mniej obiektywna :D
i jeszcze raz powiem, że podziwiam wszystkie dziewczyny, które tak długo się starały!
Mnie wciaż nachodzą wątpliwości, bo jak nie dieta to jakieś cykle księżyca, kalendarze itp, to cięzko spełnić jednocześnie :D
tak tylko chcialam się wygadać.
Piraniu dzieki za całą wiedzę!

Układam sobie jeszcze raz to wszystko w głowie i dieta mnie niepokoi, bo raz są info, że maliny zakwaszaja a innym razem, że alkaizują! Trochę mnie to niepokoi, bo już co ja mam jeść :p
chyba jednak będę jeść to co poleca Tamara w swojej książce, ale mimo wszystko czuję stres, bo do tej pory zylam na truskawkach malinach o jogurtach :D
ostatnio dorzuciłam wołowinę, ale widze, że niby też zakwaszająca. Zgłupieć można...

Mam pytanie pisałyście o bransoletka jonizujących, wszystkie są na minus tak? mogę kupić jakąś i będzie ok? kurcze nie mogę na allegro znaleźć nic...

Kevinka, witaj bo nie miałam jeszcze okazji się z Tobą przywitać :-)

Witam również :)
Bardzo milo czytac powitanie od ciebie:)
Ja również przesledzilam,a raczej sledze ten watek wyszukujac twych porad.Jeszcze jestem w tyle bo na etapie kiedy bylas w ciąży i raczej myslalas ze bedzie drugi synus.
Kolezanka moja dzieki twym wskazowka zaplanowala coreczke napewno bedziesz ja pamietala Ania nulka ;) ja ja znam z innego forum z czasow gdy wciazy bylysmy z pierwszymi dzieciaczkami.

Udalo mi sie obnizyc moje ph jest teraz 4,4 zaaplikowalam wczoraj w nocy vitagin c w kremie ale polowe dawki.Sprawdzalam rano i popoludniu przed spaniem jeszcze skontroluje.10dc robilam test ovu i negatywny zadnej kreski dzis 12 dc juz pojawila sie ale jest slabsza od kontrolnej jutro ide do gina na podglad.
Mi lekarz polecal wygrzewanie jajnikow czyms cieplym u niego zreszta metoda na wszystko ;)

PIRANHA a czy slyszalas moze o tamponie nasaczonym jogurtem naturalnym?ja kiedys wyczytalam na niemieckim forym ze tak dziewczyny sie zakwaszaly i zaciazyly z coreczkami.
Mi moj gin polecil na zakwaszenie pol tabletki vitaminy c sobie wsadzic po starankach.
Ja ten tampon stosowalam ale niebyla tak obczytana jak teraz i niewiedzialam o tym żeby ph mierzyc.potem dalam spokuj ze starankami teraz ponownie zaczynam.
A i czy twoim zdaniem jesli teraz w trakcie staranek zakwaszac bede sie tym vitagin c to nie zaszkodzi? ?? No i jesli chce coreczki to powinnam serduszkowac sie codziennie az plodne dni mina czy na ktoryms dniu zaprzestac?
Moj gin powiedzial mi zeby codziennie i niepatrzec na nic bo jesli sie zakwaszam to oslabiam tym meskie plemniki.Ale ty tu tule siedzisz na tym forum i wiesz co dawalo wieksze rezultaty i co ma wieksze efekty:)
Sciskam was wszystkie dobrej nocki zycze

Hej kochane:-)
Widzę, że Piranha o nas nie zapomniała całe szczęście brakowało nam Cię tutaj:-)Trzymam kciuki za wyniki Krzysia aby były dobre i zdrówka dla córeczki;-)
Polisia Ty to przynajmniej cały czas trzymasz się tej diety,ja ostatnio od czasu choroby trochę odpuściłam.W ogóle w tym cyklu zapomniałam kupić lactovaginal i jeszcze go nie stosowałam.A tu już 10 dc.Myślicie że mogę jeszcze tak ze 3 dni od jutra użyć skoro ok. 15 dc mam owulkę???
Przez tą dietę dziewczynkową schudłam 4 kilo i nie jestem zadowolona bo ważę teraz 52 kilo przy 170.Nie lubię się takiej, na moje już jestem za chuda.
Przedwczoraj użyłam rephresh, jest świetny ale czy was też tak "oczyszczał" od środka? Ze mnie jakieś dziwne "objekty" wychodzą:szok:Jestem w szoku:szok:
Kevinka piękne ph dziewczynkowe:-)
Araki witami nową staraczkę dziewczynkową:-)
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę spokojnej nocki:-):-)

Ostatnia edycja:
Hej, witam wakacyjnie.

Araki witaj. Od razu tlumacze ze nie wypowiadam sie na temat sposobow w planowaniu dziewczynki bo ja planowalam chlopca takze trzymaj za mnie kciuki a ja bede trzymac za Ciebie ;-)
Pirania jak milo ze zagladasz. &&& za diagnoze Krzysia, oby byla dobra, trzymaj sie dzielnie! Zdrówka dla Kai. Ja tez walcze z komarami, Zuza pogryziona, do tego jakies wysypki od slonca, cala wyobijana od szalenstw, eh wyglada jak po wojnie. Pozdrawiam.
Ewelin wesele mowisz? Podziwiam Cie, serio. My w sobote bylismy u znajomych, szczyt mojej wytrzymalosci to 21 i to naprawde bylam juz skonczona. Takze naprawde zazdroszcze Ci formy. Ja strasznie sie mecze w tzw. gościach i tylko marze o swoim lozku. Co u Ciebie, jak sie czujesz?
Mamakaja no to figure masz niezla :tak: &&&& za Ciebie!
Polisia kochana, alez dylematów, rozumiem Cie bo niedawno przez to przechodzilam. Rowniez podziwiam wszystkie ktore staraly sie wiele miesiecy i wytrwaly w planowaniu, pokłon! Sluchaj z kalendarzami i ksiezycami w Twoim wypadku dalabym sobie spokoj. Ja sama nie ukladalam planowania pod tym kątem, skupialam sie na diecie, suplementach, dokladnym wstrzeleniu w owulke i utrzymywaniu wysokiego ph. To ze sprzyjal mi ksiezyc czy cos innego bylo przypadkiem, ale nie kierowalam sie tym. Takze radze i Tobie nie zaprzatac sobie tym dodatkowo glowy. Co do diety to tez wiem ze to ciezki temat na dluzsza mete jednak dasz rade. Truskawki i maliny byly w diecie chlopczykowej zakazane wiec sa pewnie dziewczynkowe ale wolowine sobie odpusc zdecydowanie. Niby jako mieso zakwasza jest jednak bardzo polecana przez Tamare w diecie na chlopca, podejrzewam ze podnosi testosteron. Wiec tak jak mowisz skup sie moze na tym co poleca Tamara w swojej ksiazce, ale jesli zjesz cos innego od czasu do czasu, nawet nieswiadoma jakie to ma dzialanie to az tak bardzo na ogolne ph to chyba nie wplynie. &&&&& za Ciebie trzymaj sie!
Krystianmartin juz na wakacjach pozdawiamy!!! Baw sie dobrze!

Antosia Elle Dorcia jak nastawienie? Zmobilizowane na calego? Za was rowniez &&&&& a za Dorcie w kolorze blue &&&&& :tak:

Milego slonecznego dnia dziewczyny!

Araki witaj. Będziemy trzymać kciuki i pomagać jak się da. Co do owulki to skoku nie widać, więc chyba jej nie bylo. Ten test pozytywny tylko zastanawiający.
polisia ciężko to wszystko połączyć, A dziewczyny ktore tak długo tutaj walczyły -pokłon w ich stronę za wytrwałość. ja zaszłam od razu ale pewnie dlatego że z wejścia założyłam ze starania potrwają z rok. może faktycznie psychika robi swoje.
mama kaja figura niezła. pewnie masz tendencję do bycia szczuplutka. Ja meczę, tzn męczyłam sie aby chociaz kilko zrzucić a ty prosze chwilka diety dziewczynkowej i 4 kilo.
Elmo ja tez zaczynam odczuwać zmęczenie ale nie jest najgorzej, na stojąco nie śpię. wczoraj zaczeły się mdłości ale wymiotów nie mam. W czwartek wyjeżdżam na chorwcję i troche sie martwie jak w podróży bedzie.
A jak tam rozważania dalej analizujesz bo ja tak i chyba nawet po nocach bo jak sie przebudzam to tak jak bym w ogole nie spala tylko o tym rozmyślała. cięzko bedzie wytrzymac jeszcze te 3 miesiące do połówkowego USG.

Ewelin no to oby Ci mdlosci tak bardzo nie dokuczaly, tym bardziej w podrózy! My tez mielismy jechac na chorwacje koncem lipca ale z moim samopoczuciem nie ma to najmniejszego sensu, wiec zrezygnowalismy. Moze w innym terminie. A powiem Ci ze mysle. W sobote zagladnal na kawe brat mojego m który ma syna i sie pyta co bedziemy mieli. Ja mowie ze corke a on na to do mojego m "nie przejmuj sie bede Ci pozyczal mojego syna na rajdy i meskie wypady" :-( dlaczego ludzie tacy sa? W czym córki sa gorsze od synow? No mowie Ci cala sobote mialam zepsuta. Nie potrafie sie wylaczyc, w nocy tez mi sie sni. Modle sie o zdrowe dziecko, ale niestety te wakacje beda sie chyba dluzyc ;-) dobrze ze Ciebie mam.

reklama
Do góry