reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maggie Elle Antosia Mamakaja...mamy świeżo rozpoczęte cykle :-D

Polisia Matik Krystianmartin...a jak u Was który macie dc ???

Ja dzisiaj mam zwariowany dzień...mam tyle rzeczy do zrobienia że chyba mi braknie dzionka :eek:

reklama
Elmo hahah dokładnie tak, wiem, że nic nie wiem :p ale chciałam dodać, że mega podoba mi się Twój nowy suwaczek!

Dorcia u mnie 24 ale ja mam długie cykle, więc jeszcze z 10 dni do @

dzisiaj miałam ciazka noc, więc wstałam wcześnie rano a potem dość późno, więc pomar mało miarodajny, ale jak wbiłam to teoretycznie wyznaczyło mi ovu, ale też zabawne, zaczęłam się "bawić" tym ovufriend, jak wpisywałam 36,77 to nie wyznaczał ovu a już jak 36,78 to wyznaczał :p więc wiecie w sumie to taka lipa ;p jeśli była ovu to ja obstawiam 19 lub 20 dc, jak nie no to nie, ten ovufriend wyznaczył mi na 20dc i niech sobie wisi, ale ja wcale nie jestem przekonana do jej wystąpienia.
O takie moje opowiastki, no nic.
Czekam sobie a Wam kibicuję, tym co mają nowe cykle w szczególności, bo chyba teraz nikt nie testuje czy coś poplątałam? bo nie wszystkie macie wykresy w podpisie :D

Cześć Wam!

Nie było mnie dawno bo ciężki miałam tydzień.
Nie wiem czy pamietacie, ale martwiłam się, że te ziołka Ojca Klimuzki kiepko na mnie zadziałały, bo pęcherzyki rosły wolniej, itd. No i w poniedziałek pojechałam do swojego gina i stwierdził, że na lewym jajniku już pęcherzyka nie ma, i powiedział, że jest płyn w zatoce douglasa, czyli owulacja z lewego pęcherzyka była. ALe jeszcze na prawym był pęcherzyk 19mm, więc gin dał mi zastrzyk ovitrelle na jego peknięcie. W karte monitoringi wpisał mi cż i płyna w zatoce Douglasa i jak dotałałam ten zstrzyk to zaczęła się gonitwa mysli, czy może nim nie zaszkodziłam tej pierwszej komórce jajowe, no i oczywiście, że z tego mogą być bliżniaki:szok:
We wtorek czułam ból właśnie po prawej stronie jajnika i w dole podbrzusza więc pomyślałąm sobie, że do druga owulacja. I w środę na moje nieszczęscie pojechałąm do innego gina, do tego co mnie w zezłym cyklu straszył zrostami, za grubym endometrium (bo mojego wtedy nie było).
No i ten oczywiścei stwiierdził, że owulacji z prawego nie było, mimo, że wpisał mi w karcie , że widzi płyn okołoowulacyjny wokół prawego jajnika, że wyglaa na luteinizację i na domiar złego , że z lewego jajknika, też nie było owulacji, że jest luteinizacja. I w takiego doła wpadłam, że szok i zaczełam z mężem analizować sytuację, że on cos chyba gada nie tak . No i w pątek pojechałam do swojego i mu proto z mostu powiedziałam co mi tamten nagadał, ten sie tylko zaśmiał, że nie wszyscy ginekolodzy się znają na owulacji i powiedział, że widział wtedy on ciałko żołte( to co wpisał mi w kartę to cż- to było własnie ciałko żółte ) i pokazał mi mi zarówno na jednym jaki i na drugim pęcherzyku ciałko żołte i powiedział dobitnie , że miałam dwie owulacje na pewno!:szok:

Także dziewczyny nawet z tymi monitoringami, to trzeba uważać , bo może się trafić jakis konował, który tylko miesza. Ja już nigdy więcej do tego drugiego nie pojdę, obym już nie musiała chodzić na żadne monitoringi.
A Pani w recepcji jak mi drukowała kartę monitoringu, to zdziwona mówi do mnie, no, no prosze, co tu się stało, teraz to tylko w rękach męża. Pomyślałam sobie no właśnie, oby te jego żołnierzyki się w końcu spisały, bo już 3 miesiące bierze suplementy.
Nawet gin jak zapytałam kiedy teraz mam przyjść, to powiedział, że jak będę w ciąży, oby:tak:
W sobotę mam zrobić betę, o matko,, żeby się w końcu udało, żeby te zołnierzyki M dały radę..
Pewno jakby były w dobrej formie, to bliżniaki byłyby wielce prawdopodobne, no ale zobaczymy...
Wczoraj M po tych wszystkich stresach , zabrał mnie do kina na Stażystów, taka lekka komedyjka, ale chciałam isć na komedię.

Rozpisałam się strasznie, sorki....

Maggie , Elle , Antosia, Dorcia- kciuki za nowe cykle&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Lato podobno sprzyja zaciążeniue, więcej słońca organizm dostaje, taj jakby odnawia sie, więc musi sie udac.

mamakaja- ty Już blisko finiszu, również kciuki&&&&&&&&&&&&&&&

krstianmartin- owocnej, brzemiennej w skutkach podróży:tak:

Elmo- to fanie, że powiedziałaś juz szefowi, zawsze to już z górki, ja sama pamiętam jak bałam sie swojej szefowej powiedzieć o ciąży, ale na szczęscei przyjęła to dobrze. Och te mdłości, ja ąz takich duzych nie miałam na szczęscie.

Ewelin-fanie, że tak dobrze wizyta przebiegła, niech kruszynka rośnie zdrowo:tak:

Polisia- co do b-komplesku, to gdzieś tu na forum, czy na kafetrii czytałam, że własnie on jakiejś dziewczynie skrócił cykl. No nie wiem , nie chce tu wprowadzać zamieszania, pobierz go dalej , ale tez obserwuj jak reaguje na niego twój organizm, każda z nas jest inna, jednemu coś będzie super slużyło, a innemu może namieszać. Trzymam za Ciebie kciuki, aby Ci się wszystko szybko wyprostowała.

Matik -też kciuki i za inne dziewczynki , jeżeli kogos pominęałm kciukaski&&&&&&&&&&

Pozdrawiam sobotnio!

Ostatnia edycja:
Hej:-) Wypróbowałam wczoraj ten rephresh i jest ok, ale czy Wy też macie po nim takie upławy? Masakra, przecież jak go użyję podczas staranek to mi wszystkie iksy wypłyną:szok:
Muszę jeszcze pójść do gina po gynoflor, brałam już to kiedyś przypomniało mi się jak zobaczyłam opakowanie w aptece.I jeszcze jedna sprawa od dziś używam lactovaginal czy mogę do tego dołączyć gynoflor?
Luka tak u mnie niby na finiszu a ja nadal nie wiem czy nie odpuszczę sobie w tym miesiącu, tak się boję że coś pójdzie nie tak.Nie wiem jak się za to zabrać.....

czesc dziewczyny :)

Zaciazonym gratulacje !!! Oby dzidziorki okazaly sie wymarzona plucia:tak:

zaczynajacym nowy cykl szczescia w tym mieiacu zycze :-) I zaciskam kciuki za was :yes:

Urlopow udanych i owocnych :-)

Mi dzis pski do mierzenia ph przyszly 11dc i kurcze po zrobieniu wyglada mi na 5 :shocked2:

Lactavaginal ciagle biore do sexu SYLK ,ktory narazie byl 2 razy (poltora dnia przerwy miedzy nimi )
wczoraj test owu negatywny.

Kurcze co mam teraz zrobic zeby sobie te ph obnizyc:-(

dzięki że pamiętacie o mnie :-) u mnie dziś 8 dc

tzn czy prawidłowo zażywam te tabletki?
magnez 1000mg
witamina c z róży(naturalna) 1000mg
b 12 1000mc
vitam omplex b - 50 mg
calcium glukonicum 45mg zwiększyłam x4 ale kupię większą ilość
żórawina 150mg 4 tabl
do mycia Lactacyd Femina plus 3,5ph
teraz w Polsce znalazłam takie coś AbiOfem 3,8ph jest tam 5 tubek z żelem
i faktycznie obniżyło mi się ph ale czy któraś może wie czy on będzie ok? czy mi plemników nie powybija?

Ostatnia edycja:
Kevinka a próbowałaś tego tamponu z jogurtem ?
Może żurawina w tabletkach by pomogła?, jak długo dietę stosujesz i suplementy?

Niestety nie długo niestety okolo 2 tygodni,mam problemu z hormonami i jestem caly czas na tabletkach akurat mi sie skonczyly i endrokrynolog kazala odrazu sie starac nieczekac bo moze mi sie szybko znow rozregolowac.Ja tez niechce dluzej czekać bo różnica wiekowa u dzieci itd zreszta najwyzsza pora 32 juz mam.A niewiem jak to bedzie bo o drugiego synka staralismy sie 15 miesięcy.Ostatnie próby 6 miesiecy z jednym poronieniem.musialam dac na luz bo za bardzo tym zaczelam zyc i coraz gorzej przyjmowalam porazke @.
Teraz ochlonelam i chce znow sprobowac.

Tampona probowalam niestety niemoge ci pomoc i powiedziec czy obnizaly ph bo ja tylko to robilam niemierzylam ph nielykalam suplementow.Tak jak juz pisalam dziewczynom sie udalo tym niemieckim.ja dopiero teraz niedawno tu trafilam a szkoda...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry