reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maggi dzięki za odp przechodzi choć mi dopiero teraz, znowu czuję zapał jak wtedy . Mam dni, chwile kiedy przypomina mi się i czasem jest mi przykro i płaczę a czasem myślę że to musiało być by nauczyć mnie cierpliwości . Ja miałąm robione badania i wiem że były to wady genetyczne które u każdej kobiety 1 na 1000 może się zdażyć więc akurat miałąm to nie szczęście ale jak tak popatrze na moje całe dotychczsowe życie to ja mam takie wyjątkowo rzadkie szczęście np. mam bliźniaki :) dostałam się do tvp , mieszkam po tych naszych tragediach w Hiszpanii na wyspach :) ach i takie tam też nie szczęśliwe al. tego to już nie chce mi się pisać :(

reklama
Antosia, Dorcia zaraz myślę ja do Was dołączę i zaczynamy :-) niech lipiec będzie owocny :tak: Antosia czyli od nowa zaczynasz dietę i suplementy tak? ja to już mam dosyć tej diety :-(

Hej.

Krystianmartin Roszpunka zycze wam udanych pogodnych wakacji wakacji!!! Bawcie sie dobrze!
Krystianmartin bede o Tobie myslec i zaciskac &&&. Coz wiecej moge powiedziec. Powodzenia i odzywaj sie w miare mozliwosci. Staraj sie oderwac od codziennosci i korzystac z wakacji na calego!
Roszpunka czuje sie srednio. Chwilami lepiej ale potem nudnosci wracaja ze wzmozona sila. Dzis gorszy dzien. Ale jestem dobrej mysli. Dzieki ze pytasz. Odpoczywaj i wracaj do nas po wakacjach!
Antosia Dorcia kciuki za nowy cykl! Niech wam sie w lipcu poszczesci!!!!
Polisia czyli ogolnie wiesz ze nic nie wiesz? :-) Ciezkie sprawy ale oby Ci sie szybko udalo kochana!
Maggie Matik jak chodzi o wiekszosc suplementow to nawet Pirania kiedys pisala ze nie ma obaw, ta sa w wiekszosci witaminy badz wspomagacze plodnosci dlatego mozna lykac spokojnie. Lubrykanty jak replens, sylk, represh, pre seed ta sa specyfiki rowniez bezpieczne. Napewno trzeba we wszystkim zachowac umiar. Sama mialam obawy z ta cala soda i do dzis mi to w glowie siedzi. W razie gdyby sie cos stalo pewnie bym sobie miala wiele do zarzucenia, ale taka juz natura czlowieka. Napewno nie mialyscie wplywu na strate dzieci, jestem tego pewna i za was rowniez mocno trzymam &&&& abyscie mialy upragnione dzieci (córeczki).

Ciezki mialam dzien. Duuuzo nerwow. Powiedzialam szefowi o ciazy i zamiarze pracy tylko do konca wakacji. Nie byl zachwycony. Chyba z tego wszystkiego muli mnie jeszcze bardziej bleeeee

Ewelin Ty do kiedy myslisz pracowac?

Elle juz niedlugo. Dasz rade! Teraz juz musisz sie zmobilizowac na calego i oby to byla ostatnia prosta! :)

Matik będzie dobrze, doczekasz się zdrowej upragnionej córeczki, zobaczysz :)
Klimat na pewno Ci sprzyja dziewczynkowo, u mnie też prawdopodobnie były wady genetyczne ale pod tym kątem się nie bada, to tylko takie prawdopodobieństwo
Ja też dzisiaj 1 dzień cyklu ...

Elmo ja jestem z tych osób które się bardzo wszystkim przejmują, może czasami na wyrost ale taki już mam charakter, a widzę że Ci co się najmniej przejmują mają w życiu łatwiej.
Co do pracy to teraz jest najmniej ważna, ważny synuś w brzuszku, a w życiu jeszcze dosyć się napracujesz :)
Ciąża to jedyny stan kiedy można sobie trochę pofolgować
Mam nadzieję że będziesz często zaglądać i nam kibicować, bo bez Ciebie forum nie to samo :)

Polisia nie wiem czy zwracać uwagę na ten cykl jonasa.Chciałabym wszystko brać pod uwagę ( dieta,ph,odsunięcie od owulacji,O+12,fazy księzyca,kalendarz chiński itp.), kurde ale tak się nie da:-( Trzeba wybrać kilka najważniejszych punktów tylko które z nich są najważniejsze? Na cykl jonasa i kalendarz chiński będę chyba patrzyła jak na horoskopy czy wróżby.:-)
Oj Maggie widzę, że ktoś ma podobny charakter do mojego, wszystkim się przejmuję za bardzo:no:
Matik,Antosia,Dorcia,Maggie,Polisia,Elle,Krystianmartin kciuki za lipiec:-)
Ciekawe ile z nas w lipcu dołączy do Elmo,Verity,Agagsm,Darii i Ewelin.
Miłej nocki, do jutra;-)

Maggie no to mozemy sobie podac reke bo ja tez z tych co sie wszystkim i wszystkimi przejmuja. Mam miekkie serce, nad wszystkimi sie lituje, byle co mnie wzrusza. To cale planowanie bardzo zmeczylo mnie fizycznie i psychicznie. W pierwszej ciazy duzo ryzykujac pracowalam prawie do konca bo nie chcialam zeby szef sie na mnie zawiodl, zeby firma nie ucierpiala. Teraz bardziej swiadoma zagrozen i samego znaczenia ciazy nie chce juz ryzykowac. Z reszta co tu duzo mowic, jeszcze sie w zyciu napracuje. Szczerze Ci wspolczuje straty ciazy, nie wiem jak ja bym to przezyla. Pytalam wczoraj swojego lekarza o temat poronien, jak duze jest ryzyko jesli na tym etapie na ktorym jestem wszystko jest ok. Nie odpowiedzial zbyt pocieszajaco, powiedzial ze ryzyko jest zawsze, ze coraz czesciej zdazaja sie jakies wady genetyczne, serduszka poprostu przestaja bic. Smutne to. Ale nie nakrecam sie oczywiscie, jestem pozytywnie nastawiona. Wiem ze bedzie dobrze, wierze w to. I powiem Ci ze nawet myslalam zeby sie tu troche mniej udzielac bo w koncu ja juz zaplanowalam i bez sensu wam tu truc o moich mdlosciach a przeciez watek o planowaniu... ale bede tu przynajmniej do czasu kiedy poznam plec. Bede was wspierac i trzymac za was wszystkie mooooocno kciuki!!! I przesylam wam moja cala moja dziewczynkowa moc &&&&&&&&&&&& :tak:

Dobrej nocki!

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie póki co wakacje w planach ale czy sie zdecyduję w lipcu i pójdę na spontan to czas pokaże :) Nic na siłę :) Zobaczę jak moje ph i inne rzeczy, no a przede wszystkim mąż ...
Elmo trzeba być dobrej myśli, ryzyko zawsze jest ale u Ciebie czuję że będzie ok :)
Mamakaja ja na kalendarze, cykle Jonasa chyba bym nie patrzyła, za dużo tego ....
Dziewczynki dobrej nocy

Do góry