reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
ja również dołączam się do życzeń dla solenizantki :rolleyes:

Jeżeli chodzi o tego Janasa to wpisałąm swoje dane ale te dni wyznaczone przez ten program są już po owu a w zasadzie na kilka dni przed okresem , a czy on pokazuje jaka płeć czy tylko płodność?

a czy zurawina na dziewczynkę 35 mg to nie za mało ?

witam wszystkich :)
ja na chwile brak czasu siostra u mnie jest :)
tak gratuluje wam dziewczyny wizyt i ten sam dzien porodu ;p ja sie nie moge doczekac swojej wizyty ale sie tez boje;/

czarna milan sliczny :)

Macy to jest chyba tak że po poronieniu strach jest większy i ciężko jest to przewalczyć, dlatego nie nastawiam się tak na daną płeć
Roszpunka
udanych wakacji
Krystianmartin wracaj do nas z fasolką, wszystkiego dobrego :)
No właśnie ja dołączam się do pytania Matik co do kalendarza Jonasa :)

meggie2205 czy ty brałaś te witaminy przed ciążą którą straciłaś? jeżeli to jest dla Ciebie nie wygodne nie odpowiadaj, pytam bo ja też miałam taką sytuację 2 razy ale nie brałam witamin które tu dziewczyny polecają min. b12 a działa przeciw poronnie

Ależ się rozpisałyście, chyba wieście Ewelin i elmo tak Was natchnęły! :D

Ewelin ja niby wiem, że b complex jest ok, ale też wiem, że w jakis pośredni sposób wpływa na progesteron, stąd zaczełam się zastanawiać...
ovu w trzech ostatnich miałam ok. 20-21 dnia, 1-2 dni po tescie pozytywnym ovu

Elmo niby wiem, że test ovu nie gwarantuje, zawsze ovu miałam ok. 20-21 dnia, przynajmniej w 3 poprzednich cyklach. Tak Pirania poratowałaby a tak to cóż czekam aż... w sumie nie wiem na co :D

Elle w takim razie czekam z Tob na cykl idealny :D

Agagsm no niby tak, ale tylko to zmieniłam dlatego się pytam, troszkę jestem zakręcona. Badania progesteronu powinnam zrobić w 7dpo a jak ovu nie było to w sumie nie wiem kiedy :D

Mamakaja czyli Ty wierzysz w tego jonasa? ja już nie wiem, tyle rzeczy :O

Roszpunka miło Cię widzieć, odpocznij kochana!

Krystianmartin baw sie dobrze!

a z tym moim cyklem to nawet myślałam by iść na monitoring, ale terminy są takie (prywatnie), że szybciej @ przyjdzie :p
co do temperatury, ja gdzieś czytałam, ze musi być w 3 dniach po ovu wyższa średnia niż w 3 dniach przed niekoniecznie o 0,2, ale z drugiej strony taki skok co ja mam to nie skok, więc dziwna sprawa.
To czekam na @,

Witam kochane !
Ja dzisiaj mam "beiganinę". A do tego wredna @ przyszła :crazy:

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZONKA...
TAK DOBRZE MI ŻYCZYCIE ŻE NIE LIPIEC MUSI BYĆ OWOCNY...POPROSTU MUSI :-D:-D:-D

Matik nie ma problemu, przed ciążą którą straciłam nie brałam witaminy b complex, nie brałam calcium citrate, jedynie witaminy dla kobiet planujących ciążę, witaminę, żurawinę i kwas foliowy, wtedy postawiłam na dietę i zakwaszanie, moje myślenie później było takie czy ten lactovaginal nie uszkodził przypadkiem plemnika i nie wpłynęło to na stratę ciąży. U mnie prawdopodobną przyczyną była wada zarodka, myślę że nie mógł się rozwinąć. Chyba witaminki by na to nie wpłynęły, tak czasami się zdarza i nic tu nie pomoże niestety
A ja mam pytanko do Ciebie, bo też jesteś po przejściach czy te obawy z czasem maleją ? Ja coraz bardziej dojrzewam do staranek, ale nie jestem tak napalona jak wcześniej, raczej ostrożna bym powiedziała. Ale jak widzę małe dzieciaczki a zwłaszcza małe dziewczynki to taki żal we mnie wzbiera że się nie udało ....
Dorcia pewnie że będzie owocny chyba na chłopczyka łatwiej zaciążyć :)

reklama
U mnie właśnie rozpoczął się nowy cykl. Wredna @ przyszła przed chwilą.
Dorcia, to widzę że znowu zaczynamy w tym samym dniu kolejny cykl:-D
Krystianmartin udanego urlopu, oby Cię tam zapyliło:tak::-D
Wam wszystkim bardzo dziękuję że trzymałyście za mnie kciuki.
Wszystkim Wam kibicuję i życzę udanych wakacji;-)

Do góry