reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
no ja też zaglądam i ciągle nic , proszę dziewczyny starające się o dziewczynkę jak to jest z tymi witaminami czy to co ja biorę jest ok? wiem już że za mało wapnia ale jeszcze czy ten wapń ma mieć cytranian czy jakiś inny coś bo ja mam jakiś inny i jeszcze mam taki calcii gluconas

Hej Dziewczyny powysyłałam tym które planują córcię moje staranka na PW jeżeli jeszcze któraś by chciała to dajcie znać:-)
Zapomniałam hasła na enpr i niestety nie potrafię wejść na moje wykresy jak wiecie jak odzyskać to powiedzcie.
Wklejam jeszcze raz staranka:
PLANOWANIE CÓRECZKI

Ja:
- suplementy Calcium Citrate 2 tabletki, żaurawina ok3/4 tabletek, witamina C1000mg, sudafed w okolicach owulacji na zmniejszenie śluzu, jak nie miałam calcium citrate to kupowałam w aptece zwykły Mg i wapń ale patrzyłam żeby był cytrynian.
-dieta piłam codziennie jogurt naturalny duży, kefiry, mleko, nie jadłam ziemniaków, pomidorów, frytek, cytrusów, nie piłam kawy, herbaty, coli zwykłej.
- jony kupiłam lampę solną
- kupiłam colę light bezkofeinową, piłam po 1 lub 2 szklaneczki dziennie
- zakwaszacze stosowałam gynoflor super mnie zakwaszał, jest bezpieczny podczas staranek, stosowaliśmy przy każdym starania sylk, gynoflor raczej zakładałam po starankach, czasami przed. Nie badałam ph po starankach, badałam rano i zawsze ph było niskie, nie martwiłam się bo wiedziałam że gynoflor super mnie zakwasza, sprawdzałam to wcześniej.
- nie patrzyłam na fazy księżyca, kalendarze chińskie
- nie przywiązywałam uwagi do odstępu do owulki
- wiedziałam że owulka była jak skoczyła mi temperatura, chciałam zastosować odstęp, ale skok był mały i tempka rosła z dnia na dzień, starania były w dzień owulacji, wydaje mi się, że owulacja była w ciągu dnia a staranka późnym wieczorem, ale nie było to specjalnie, ja skupiałam się na zakwaszaniu bo 2 m-c przed nie miałam w ogóle owulacji i nie chciałam jej stracić.
- nie stosowaliśmy wstrzemięźliwości, staranka były codziennie od zakończenia @ do dnia przed owulacją(wyliczoną) dzień przerwy i staranka rano w dniu skoku. Zaznaczam, że tak planowałam ale owulację miałam wcześniej stąd staranka też w dniu owulacji.
Mąż:
- suplementy takie jak ja, łykał wszystko
- pił colę light bezkofeinową
- nie pił coli zwykłej, kawy ani herbaty, pozwalał sobie na piwko
- stosował ciepłe kąpiele
- jeżeli chodzi o ilość plemników X i Y to stosowaliśmy staranka codziennie jak wyżej napisałam.

Matik ja skorzystałam z tej rozpiski ale zamieniłam Calcium Citrate na Wapno z magnezem firmy Solgar

Wchodzę żeby poczytać jak dziewczyny po wizytach a tu nic. Nie trzymajcie nas w niepewności.

Mój Kuba dziś zakończył edukację przedszkolną. Chlip chlip. Od września do szkoły. Matko jak to zleciało:szok:

No przepraszam ze tyle was w niepewnosci trzymalam ale wiecie potem kolacja z m bo kolejnego potomka trzeba bylo wreszcie uczcic itp. ;-) Tak wiec wszystko dobrze. Blizniaków nie bedzie (hura) widzialam pikajace serduszko i wogole szczesliwa jestem :tak: Dzieki za &&&. Szczegoly jutro bo padam na twarz.
Ewelin????

Pozdrawiam was i za wszystkie starajace sie i planujace rowniez mocno zaciskam &&&&. A rano oczekuje samych dobrych wiesci.
Dobrej nocki.

reklama
Do góry