reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle ja tez juz czekam z niecierpliwoscia na Twoje staranka &&&&&
Maran mowisz pogoda do d...? U nas tez sie zepsula ale ja nie narzekam, upal tylko wzmagal moje dolegliwosci a tak to jakos daje rade dotrwac do wieczora bez łez ;-) Ale dla dzieci spacer w plszczach i gumowcach to nie lada atrakcja czyz nie? :-)
Matik mysle ze Antosia to wkleila troszke w formie zartu ;-) Zapewne kazda z nas miala nie raz objawy ciazowe wtedy kiedy sie nie starala i nawet nie miala w planach sie starac, wiele rzeczy mozna sobie wkrecic :tak: Inna sprawa jest kiedy ktos ma np. torbiel. Zaś kiedy ktos zalicza tzw. "wpadke" zadnych tego typu objawow nie zauwaza badz ignoruje je. Tak jest i tyle. Są one poprostu bardzo subiektywne i to jest prawda.
Mama kubulki i tak tez bylo, nie tylko zapowiadalam ze bede obładowana kablami ale w rzeczywistosci tak zrobilam :-D w kazdym gniazdku obowiazkowo cos pod napieciem. Z reszta co ja nie wyrabialam... az mi wstyd jak pomysle :zawstydzona/y: ale tylko wy mnie rozumiecie. Boze zeby tylko dzidzius byl caly i zdrowy, jaka ja glupia.

Ewelin juz na wizycie. Czekam z niecierpliowscia co u niej - u nich ;-)
I ja sie zbieram do domu.
Zatem do uslyszenia wieczorkiem.
Trzymajcie kciuki.

Ja za was nieustannie &&&&&&&&&&&&&& i &&&&&&&&&&&&&&&&&& i jeszcze ~~~~~~~~~~~~~~ :-)

reklama
hej!
jak się nudzę w pracy to was podczytuję :)
Elmo: mówisz u ciebie ostatnia ciąża? Ja bym jeszcze jedno chciała, ale ja się do ciąży nie nadaję – niektóre to się czują jak nowonarodzone, a ja dzień w dzień umieram i pokonuję sama siebię idąc do pracy:) pierwsze 3 miesiące fatalnego samopoczucia, teraz jeszcze tylko czekać na powtórkę z rozrywki czyli niewydolność szyjki ,skracanie, rozwieranie ect.+ leżenie do końca ciąży i chyba skończę z marzeniem o trójce:) i kciuki za twoją wizytę – jestem ciekawa wieści:)
U mnie dzidziol w sobotę miała 2 cm na USG - 2 cm upragnionego szczęścia, tylko te mdłości bleee
Ewelin: nie dziwię się, ze nie chcesz mówić, ja sama niewielu osobom z otoczenia powiedziałam – w zasadzie trzem najbliższym koleżankom i nikomu więcej, bo już słyszę w uszach te komentarze, że musi być syn, bo przecież taki model rodziny, że parka być musi i te oceny czy już widać czy nie widać – polska rzeczywistość:( (aczkolwiek u mnie ciążę widać na twarzy, jak u Elmo:))
Jak wieści od lekarza? Ja ogółem jestem pewna, że u ciebie córa będzie jak nic, a u Elmo synJ))
Antosia: mówisz za dużo sylku heh – byle nie strzykawką, ucz sie na moich błędach hehe ;) ale tempka ci wzrosła? może przynajmniej w wiosnę trafisz – ja chciałam, ale widać zimowe dzieci tylko rodzę…
Daria: kiedy u ciebie będzie wiadomo jaki termin? Też zawsze chciałam adoptować, ale mój m. przeciwnyL
Dorcia: wiem co przechodzisz, jak chyba każda która nie zachodzi od razu tylko po miesiącach starań… czasem na sukces potrzeba troszkę więcej czasu, ale tym większa będzie radość:)
Mamo_kubulki: a jak synuś? Widać traumy nie masz po porodzie, że już kolejny planujesz :)
Matik: a ty na dziewczynkę? To za mała dawka calcium chyba... z tego co kojarzę to ja brałam swego czasu dużo większa niż 45mg:)

Elmo wszystko się zgadza :-) dokładnie tak jak piszesz

Błagam Pomocy
Witam Was , jestem już u siebie w ciepłej HHHHiszpanii
biggrin.gif
i zaczynam nowe starania ale muszę Was poprosić o sprawdzenie czy aby na pewno ja dobrze robię
tzn czy prawidłowo zażywam te tabletki?
magnez 1000mg
witamina c z róży(naturalna) 1000mg
b 12 1000mc
vitam omplex b - 50 mg
calcium glukonicum 45mg
żórawina 150mg 4 tabl
do mycia Lactacyd Femina plus 3,5ph
teraz w Polsce znalazłam takie coś AbiOfem 3,8ph pierwszy raz użyłam dziś w nocy
piję dużo kefirów maślanki, 0 pomidorów ziemniaków , staram się jeść octowe jedzenie :) rybę makaron tylko na obiad ale mało , kurczaka, papryka trochę do obiadu, bardzo mało jem w zasadzie i deserek czekoladowy
moje 6ph teraz
Oki błagam pomóżcie co z tymi witaminami czy ja coś nie tak biorę?

Ostatnia edycja:
Agagsm Ty o dziewczynkę się starałaś jak dobrze pamiętam?
Matik wapno w ilości 300mg x 2 ja biorę plus dużo nabiału się staram jeść więc myślę że powinnaś zwiększyć dawkę. ja biorę witaminę b complex 100, magnez 150mg x 2 i używam tego samego płynu do intymnej co Ty ;-)

Elle wiesz biorę tylko bcomplex, kreski miałam mega, tempka piękna bo wyższa niż ostatnio, ból ovu, śluz wszystko czułam a ovu chyba nie ma :O no trudno, w sumie to teraz nie wiem co dalej, chyba muszę czekać, może przynajmniej przesunie mi się cykl i będę wpadać w dziewczynkowe fazy księzyca, bo przy cyklach ok. 30 dniowych zawsze wpadam w te mniej korzystne :p jakoś się pocieszam.
A Ty co zaraz starrujesz?

Elmo, Ewelin dawajcie znać po wizycie!

Dobrze ze Antosia wkleila to. Ja po wielu latach starań tak bardzo chciałam żeby się udało ze prawie wmowilam sobie że jestem w ciąży. Tak jakbym chciała tym oszukać organizm i wymusić na nim. Jakiego doła zalapalam kiedy przyszedł @. Kupilam bilet do pl do lekarza on dal mi tabletki po których wreszcie się udało. Tutaj pewnie jeszcze by mnie leczyli.

reklama
Do góry