reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewelin, Elmo kciuki za wizytę. W sumie to gadanie jest najgorsze chyba, ludzie nie pomyślą tylko gadają, w większości pewnie nie ze złych intencji tylko z braku myślenia.

Antosia hmmm Twój wykres całkiem ładny, no nic, zobaczymy a ja ściskam!

Dorcia o tak leginsy na zaciażenie to by było coś!

Mój wykres za to spokojny, czyzby ovu w końcu nie było? tak czy tak, akurat w tym cyklu nic z tego, bo musiałyby być mega silne by przetrwać i czas i zakwaszanie wszystkim co mi wpadło w ręcę.
Chyba kolejny cykl odpuszczę mierzenie tempek, skupię się tylko na testach i sylku i tyle. Nigdy nie sądziłam, że zajść w ciąże to takie trudne, a już zajść w ciążę konkretnej płci to kosmos.

reklama
Błagam Pomocy
Witam Was , jestem już u siebie w ciepłej HHHHiszpanii:-) i zaczynam nowe starania ale muszę Was poprosić o sprawdzenie czy aby na pewno ja dobrze robię
tzn czy prawidłowo zażywam te tabletki?
magnez 1000mg
witamina c z róży(naturalna) 1000mg
b 12 1000mc
vitam omplex b - 50 mg
calcium glukonicum 45mg
żórawina 150mg 4 tabl
do mycia Lactacyd Femina plus 3,5ph
teraz w Polsce znalazłam takie coś AbiOfem 3,8ph pierwszy raz użyłam dziś w nocy
piję dużo kefirów maślanki, 0 pomidorów ziemniaków , staram się jeść octowe jedzenie :)

a moje ph mimo to jest wysokie ale dziś jeszcze raz sprawdzę bo do wczoraj jeszcze było okresowo więc może ten cykl już będzie mega normalny bo dawno nie miałam dłużej niż 2-3 dni i tyle skrzepów szok ale może ten torbie się zmył:-)
Oki błagam pomóżcie co z tymi witaminami czy ja coś nie tak biorę?

Ostatnia edycja:
Ewelin Elmo && za piekne serduszka dzieciaczków :) bedzie dobrze kochane nie ma sie co stresować a jak zobaczyćie jak serduszko pulsuje to Wam stresy mina I bedziecie sie cieszyć Elmo synkiem Ewelin córeczką :)

Anotosia :*
Dorcia :* oby w kolejnym cyklu sie udało :)

wszystkich serdecznie pozdrawiam :)

U nas wróciła wyspieraka pogoda... dzis pada... byliśmy na krótkiej przechadzce w plaszczach przeciw deszczowych po dzem I czekolade bo dzis dziewczynki nalesniki chcą ;) miłego dnia każdej I czekam na relacje z pierwszych wizyt :)

elmo heheh wiem, chyba mi odbiło ;) staranka pewnie za jakies 2 lata jak juz sie obronię i chłopaki podrosną, ale juz oczami wyobrazni widzialam jak sie staram o córeczke po 3 miesiacach opychania sie jogurtem naturalnym i faszerując sie suplementami, przy wodospadzie, z replensem w dłoni i nie zdejmujac nawet getrów z turmalinem
to jest chyba akt desperacji!
czesto przywołuję w pamieci Twój post jak chcialaś obłozyc łóżko kablami, zeby wytworzyc jak najwiecej jonów dodatnich
eh to chyba wyobraznia płata nam figle ;))))))) dobrze, ze jesteście na tym forym, bo sama bym zbzikowala w tym temacie

edit: dorcia ojej dopiero zobaczylam twoj post, trzymam kciuki oby sie udało jak najszybciej, jesli nie w tym cyklu to w nastepnym, o pierwsze dziecko staralismy sie pol roku i przez ten czas ciagle myslalam, ze juz moze jestemw ciazy... niemiłe wspomnienie
Antosia a u Ciebie jak? wiadomo cos?
Daria też mysleo adopcji,a le to dopiero jak sie trzecie urodzi;) przeczuwasz chlopca? a jak było ze starszymi dziecmi? tez wiedzialas od razu? ja w drugiej ciazy tez czulam, ez to syn .....

jej! czy któraś z Was ma takie cos? pierwszy raz to widze na oczy! sadze, zebyloby mi w tym niezbyt wygodnie
zobaczcie: http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/OrganiCup-ApS/22868723

Ostatnia edycja:
Elmo, Ewelin ale macie fajnie że już dziś pierwsza wizyta :tak: na pewno będzie wszystko ok z fasolinkami i czekam na info jaki macie termin porodu :-)
Antosia ja myślę że jeszcze nic stracone i mam cały czas zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&. póki nie ma @ trzeba być dobrej myśli bo chyba już powinna być a tu tempka cały czas w górze. jak za 2,3 dni nie będzie nadal @ to wtedy teścik i będzie wiadomo ;-) wydaje się że sylk niby bezpieczny a chyba tak jak pisze Ewelin trzeba uważać z ilością i za mocno nie zbijać tego ph... chyba te 4,5 to maks bo poniżej może być już ciężko w ogóle zaciążyć.
Dorcia tylko nie @ :-( czyli zaczynamy podobnie i lipiec na pewno będzie owocny :tak: ja już się modlę żeby dostać @ i zacząć nowy cykl bo ten mi się tak dłuży :wściekła/y:
Mama kubulki ja też Cię podziwiam że po porodzie już planujesz kolejne dzieciątko bo ja dopiero od niedawna myślę o kolejnym ale z drugiej strony wiem co oznacza pragnienie córeczki i rozumiem Cię że teraz chcesz zrobić wszystko co się da żeby zwiększy szansę na spełnienie marzenia ;-)
Polisia no właśnie Twój wykres na prawdę spokojny i chyba na razie nie było owulki, dziewczyny dobrze myślę? wiem bo miałam podobną sytuację w tym cyklu i po pozytywnym teście też nie było owulki ale ja ją sama zahamowałam źle biorąc progesteron więc biedna nie mogła się rozkręcić :-D po odstawieniu tabletek owulka chyba była po 3-4 dniach ok 31 dnia cyklu :szok: a Ty kochana dołączyłaś coś nowego z suplementów od tego miesiąca? bo jak widzisz różnie organizm może reagować... ja jeszcze będę brać baby aspirin i agnus castus :-) a wczoraj zakupiłam sobie lawendowy balsam do ciała i płyn do kąpieli :-D

Elmo ja tez myslę ze jak powiem to zaczną obstawiać synka, dlatego chyba tak mi się nie spieszy z informowaniem ich. Własnie gdyby chociaz czasem pomyśleli żeby tak nie gadać, bo może my marzymy o dziewczynce/chłopcu. Ja sie właśnie tego ich gadania boje, ale elmo pamiętaj my wiemy swoje i jeszcze im pokażemy.
maggi, antosia dzieki że jesteście i wspieracie mnie.
Antosia wiesz póki @ nie ma jest szansa i trzeba czekac, ale tak myślę że masz rację chyba trzeba uważa z tym zakwaszaniem. chyba agasm pisała ze jak skończyła z sylkiem dopiero zaszła w ciążę. A ty ile przed owulką skończyłas starania?

Ja starałam się dwa dni przed owu, no chyba że ta owulaka wystąpiła później... Nie wiem czy można ufać tym wykresom. Ja może też nie do końca znam się na objawach typu śluz. A w tym miesiącu miałam problem z wyczuciem dni płodnych, bo nie miałam prawie wcale bólu(był bardzo słaby). Polegałam na tym że gin widział pęcherzyk we wtorek i wg. jego opinii powinnam mieć owu w niedzielę. We wtorek pęcherzyk dominujący miał 16mm

Aantosia79 , wszystko się zgadza ale jednak nie zawsze ja tym razem miałam wszystkie objawy ale mam torbiel dlatego a poza tym jak się jest zdrowym to takie objawy nie występują a jak byłam w ciąży tych kilka razy to tylko raz miałam od Razu dolegliwości pozostałe 0 więc ten text uważam za bardzo jest wszystko na nie

reklama
Do góry