reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześc dziewczyny.maran, elmo, agasm, poilisia, milla, elle, luka antosia.elmo, krystian, Matik jak kogos pominełam prosze mnie poprawić.
przepraszam ze wczoraj się nie odezwałam ale mama moja w szpitalu więc wczoraj do wieczora byłam zalatana.
Tak widziałam mojego dzidziusia, serduszko bijące takie maluśkie. dzieciaczek jest jeden-taka kropeczka. Ciąza młoda bo zarodek ma tylko 0,25 cm ale lekarz powiedział ze jak owu byla dopiero w 17 dc to tak może byc, dzidzia ma tak z 6 tygodni.Termin na 20 luty ale lekarz mówi ze może sie lekko przesunąc tak np. na 22 luty.
Ja tak jak elmo rozpłynęłam się jak zobaczyłam to serduszko tykające, wielkie emocje, szkoda ze nie miałam pamięci USB bo by mi nagrał jak bije serduszko.

ja tez bym chciała żeby nam wszystkim udało się szybciutko zaciążyć

reklama
Atosia ja dalej czekam. Cykl sie nie skończył więc nic straconego.
Elmo wiem wiem jak to jest maż od razu sprowadzi na ziemie jak się mu powie o naszych zwątpieniach, dlatego ja teraz tylko raz sie spytałam co myśli, powiedział że robił córę i tego się trzymam. ja przy drugim dzieciaczku taka struta chodziłam ze chłopaczek i tez dostałam ochrzan porządny.

dziewczyny a już sie zaczęło stawianie co będzie. jak powiedziałam lekarzowi że chyba ciąża to on na to aaa to teraz córa ma być. potem pani w recepcji jak powiedziłam ze na wczasach lekarz kazał uważać z trunkami bo w ciązy jestem to ona: ooo to teraz dziewczyna by sie przydała. tak chyba więc i tak tego nie uniknę.

polisia b-complex raczej nie ale ja radze uważąc z tym progesteronem. Właśnie ja się bałam zażywania tylu dziwnych rzeczy żeby mi w cyklu nie namieszały. chyba nawet wczesniej czytałam ze b-complex juz powoduje wzrost progesteronu, a używanie go jeszcze dodatkowo nie wiem czy nie za duzo.
szkoda ze ostatnio piranhy nie ma ona by tutaj nam wszystko wyjaśniła.

elmo co do snów i płci to mi dzisiaj w nocy się śniło ze miałam trzy wielkie krosty, jedna na czole, druga na nosie a trzecia na brodzie, masakra, ale jak ma byc dziewczynka to ok trudno niech i tak będzie haha

Ostatnia edycja:
Ewelin trzymałaś nas w napięciu:tak:Jestem szczęśliwa że dobre wieści przynosisz. Oby Wasze fasoleczki zdrowo rosły i były wymarzonej płci:tak:

Ewelin super, że serduszko! a mam nadzieję, że z mamą ok?

Elmo
raczej chodziło mi o to, że bcomplex pośrednio wpływa na progesteron, ja już po prostu zgłupiałam. A skoki mogą być takie niewielkie? no i ten test ovu, ehhh to trudne jest.
A wiesz jak ma się castangus gdyby go brać z bcomplex dodatkowo, może wezme w kolejnym cyklu?

Antosia dzięki już wypisuję.
Co biorę:

bcomplex50 x 2 (czyli 100)
cytrynian z magnezem x1 (czyli wapn 300 i magnez 150)
wita C x2 (czyli 1000)
tabletki żurawinowe (nie codziennie)

no i tyle.
Zastanawiam się nad castanguesem dodatkowo od nowego cyklu.

i też zastanawiam się nad skokiem czy musi być zawsze spory? nie wiem obserwuję juz kolejny cykl i każdy mnie zaskakuje...

Ewelin super wiesci! Gratuluje i bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze. Tak jak myslalam z terminu @ termin porodu wyznaczyl nam tak samo, ale u mnie z usg wyszlo 15 luty bo owulka byla jednak wczesniej. Czyli zgadza sie z naszymi obserwacjami. Choc ja jak na szybko przeanalizowalam to sie troche wystraszylam czy aby nie byla jeszcze wczesniej niz mysle no i czy sie nie wstrzelilam w O+12 ale szybko dałam spokoj. Juz trudno co ma byc to bedzie. A wiesz ja jak przygladalam sie temu zdjeciu z usg to lekarz powiedzial "płci jeszcze nie widac" czekalam az doda ze teraz przydalby mi sie syn ale darowal sobie. Nie unikniemy tego ale wierzmy ze bedzie dobrze :tak:
Zycze zdrowia Twojej mamie! Oby szybko minelo to co jej dolega!

Ewelin jupii cudownie, że z dzidzia i z Tobą jest wszystko w porządku. Zdrówka dla twojej mamy.
Serio ale się cieszę, Elmo, Ewelin jeszcze raz GRATULKI :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Evelin, Elmo, wspaniałe wieści przynosicie. :tak: Nie przejmujcie się gadaniem innych. Myśmy jak starali się o drugą dzidzię, już wtedy słyszeliśmy - lepiej byłoby, żeby kolejny syn, bo będą się razem lepiej dogadywać, macie ubranka albo no to teraz córka a potem koniec. Ludziom się we łbach czasami przewraca i za bardzo żyją życiem innych. Życzę Wam wymarzonych płci.
Elmo, ja też mówiłam koniec po drugim, a teraz mnie natura woła. :-D

Co do witaminy b - ona powinna regulować cykle a nie zaburzać.

reklama
Polisia jeszcze Ci powiem choc pewnie to wiesz ze test owulacyjny pozytywny nie gwarantuje ze do owulacji dojdzie. A te Twoje temperatury, trudno mi powiedziec, troche sa niskie w stosunku do tych z pierwszej fazy zakladajac ze ta owulka byla w granicach 17-18 dc. Nie chce namieszac wiec nie bede pisac ale cos bylo chyba mowione ze owulke potwierdza temp o 0,2-0,3 wyzsza od najwyzszej temp z pierwszej fazy... szkoda ze Pirani nie ma ona by Ci to pomogla zinterpretowac.

Do góry