reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej!
Elmo: nie załamuj się - z dwóch takich samych ciąż potrafią być dwie inne płcie i z dwóch zupełnie innych ta sama płeć - tu nie ma żadnych reguł - to tylko kwestia tego ile jest hormonów i jak na nie reaguje twój organizm. Widocznie nasze reagują tak samo na pewien poziom hormonów i tego nie przeskoczymy. Mam tak samo jak ty - moja ciąża wygląda identycznie, jak ciąża pierwsza - tak samo marnie się czuję, na wędliny i mięso patrzeć nie mogę, mdłości non stop, jak nie jem - to mi się kręci w głowie, mdli i odbija się na okrągło, jak zjem, to pół dnia w gardle mam i nie chce dalej przejść, na słońcu mi słabo, w pracy też, wracam to padam na łóżko - czasem przysypiam, potem się zwlekam żeby Miśkę spać położyć, bo to musi mama i nie ma dyskusji z moją córą, a o 21 sama zasypiam i codziennie jak budzik dzwoni o 6 jestem mega niewyspana.
Normalnie mam wyrzuty sumienia, że nie mam siły się chociaż chwilę z małą pobawić popołudniami...obiadów nie gotuję, bo zapachy to dla mnie zabójstwo...
uroki pierwszego trymestru:dry:czekam jak na zbawienie na 12tc. z nadzieją na lepsze...

reklama
Antosia właśnie nie nakręcaj się. No no no, nie wolno tracić wiary.Kciuki zaciśnięte, a temperatura wysoko więc czekamy. No własnie dobrze mnie rozumiesz co czuję zastanawiając czy się udało. Dzięki za kciuki, fajnieze mam was. Z jednej strony mówię sobie ze trzeba wierzyć ale z drugiej tak jak elmo ciąża bardzo podobna do pozostałych, no może lekkie mdłości mam i nie śpię ale czekałam na wymioty(jak to ma byc na dziewczynkę a tu nic). Pociesza mnie post maran że ona czuła się świetnie w ciąży. Też czytałam że nie można sie sugerować innymi ale jednak. Powiecie że świrnięta jestem ale mi koleżanka powiedziała że jej włosy na nogach w ogóle nie rosły i jak patrze na moje ze coś odrasta to od razu się denerwuje. Chyba naprawdę mam coś z głowa.

Hejka kobitki
Mój humor taki jak dzisiejsza pogoda...do doopy !!!!!!!!!
Test negatywny, tempka spada...normalnie nie chce mi się nic !!!
Czekam na @ i zaczynam nowy cykl...szlag mnie trafia jak pomyślę że w koło same dzieciaki z "wpadek" w ja chcę a nie mam !!!
ANTOSIA

&&&&&&&&&& &&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&
&&&&&
&&

Hej dziewuszki:-)
Dorcia
a kiedy powinnaś dostać @? może to za wsześnie na testy? ;-)
Zapomniałam napisać, że ja dowiedziałam się o ciąży dopiero w 6 tyg. Wcześniejsze testy nic nie wskazywały.Miesiączkę ostatnią miałam w grudniu a w lutym dowiedziałam się o ciąży.Także Antosia i Dorcia może nie wszystko stracone?
Trzymam kciuki cały czas z całych sił za II kreski :-)

mamakaja...@ powinnam mieć 28/29 czerwiec więc za 3-4 dni
Sama nie wiem co mam myśleć....nigdy nie przypuszczałabym że to czekanie jest takie trudne :no:

Kate dziekuje Ci naprawde za rady. Ten imbir wyprobuje ale lody nieeeedobrze na samą mysl :tak: w ten Torecan warto by sie zaopatrzyc na skrajne przypadki wiec jak mowilam pogadam z ginem. Dzieki za pocieszenie, kochana jestes.
Agagsm szczerze Ci wspolczuje. U mnie zanosi sie na to samo. Ja wogole na nic patrzec nie moge :-) Chwilami jestem tak glodna ze jem co pod reka a potem stoi mi to w gardle. Wczoraj jak tylko wrocilam do domu, otwarlam drzwi i juz wiedzialam ze gdzies musi lezec jakies mieso - a to maz wyjal schab z zamrazarki na obiad. No myslalam ze umre od tego zapachu. W pierwszej ciazy pierwszy spaw byl wlasnie przy robieniu kotletów wiec doskonale pamietalam ten zapach. Czuje sie bardzo podobnie wiec lacze sie z Toba w bolu i zycze aby szybko minal ten pierwszy trymestr!
Ewelin jesli Ty masz cos z glowa to ja tez bo ja wczoraj tez analizowalam przyrost wlosow na swoich nogach :-D
Dorcia Antosia to czekanie jest dobijajace ale musicie jeszcze wytrzymac. Za kilka dni wszystko bedzie jasne. A tempki nadal macie ładne.

Witam dziewczyny :)
Ewelin00
Ja tez inaczej sie czulam w ciazy.Z jednym zajadalam sie slodkosciami,z drugim zas slone.Laczylo je to ze cale ciaze wymioty mialam porazka cale 9 miesiecy.... Zgage miala tak samo z dwujka a jeden lysy drugi dlugie czarne wloski :)
Moim zdaniem niema reguly,niema co sie nakrecac bedzie co ma byc.Mozesz sobie przynajmniej powiedziec ze zrobilas wszystko by pomoc szczesciu,a bog dokonczy wszystko w jego rekach.Zycze ci wymazonej dzidzi.

Ja mam 7 dc koncowka @ male plamienia ale od wczoraj ciagle mnie cos podbolewa podbrzusze.
Poczekam jeszcze z tym laktovaginalem do wieczora albo do rana.
i musze zamowic te paski na ph
Tylko dziwi mnie jedno u mnie w niemczech te same paski MARCK wcale niepisze na nich ze sa do mierzenia w pochwie a wrecz przeciwnie wogole niesluza do mierzenia osobistego tylk ph w basenach,wody jak gdziec na urlop jedziesz itd :szok:

Elmo a zerkałaś na mój wykres....wydaje mi się że jak tempka tak poleciała dzisiaj w dół to oznacza jedno...że niebawem @ przyjdzie :-:)-:)-(

reklama
Do góry